Iskra Lawrence brit modell testpozitív TEDx-előadása: „A közösségi média valóságos tömegpusztító fegyver”

Forrás: Getty Images
2017. február 8.
Szerző: Eörsi Sarolta

Iskra Lawrence modell a testpozitív mozgalom egyik vezéralakja; ő maga nem tartja magát plus size-nak, ugyanakkor 12-es ruhaméretével nagyobbnak számít, mint a cérnavékony átlag.

A 26 éves Iskra most TEDx-előadást tartott a Nevadai Egyetemen, ahol az öngondoskodásról beszélt; mármint nem a szónak abban az értelmében, hogy az ember bebiztosítsa magát nyugdíjas éveire, hanem abban az értelemben, ami az egészséges testképet és annak mindennapos ápolását illeti.

Iskra szerint ez a fajta öngondoskodás aktív tevékenységet igényel: ő például rendszeresen el szokta mondani a tükör elé állva, hogy mit szeret magán és magában, és hálanaplót is vezet, amelyet mindig elővesz, valahányszor (teszem azt) nem megy rá a kiszemelt farmer a próbafülkében. Néhány részlet az előadásból:

Olvasd el ezt is!
10 jel, hogy a testpozitív szemlélet lassan átveszi az uralmat

Miért olyan alacsony egyáltalán az önértékelésünk? Azért, mert zsenge korunktól fogva arra kondicionáltak minket, hogy a sikerünk és a boldogságunk nagy mértékben attól függ, hogy mennyire vagyunk vonzóak. A hercegek és a hercegnők karcsúak, izmosak, magasak, arányos testalkatúak.

Mindez sekélyesnek tűnhet, de szomorú statisztikákat eredményez. Egyértelmű a veszélye az alacsony önértékelésnek és annak, amilyen hatást az gyakorol a mentálhigiénénkre és az egészségünkre.


Olvass tovább és nézd meg a videót az evamagazin.hu oldalon!

refinery29.com