Viszlát, vízhólyag! 5 trükk, amivel betörheted a frissen vásárolt cipőidet

2016. december 16.
Szerző: Kálmán Zsófi

Ismerős a probléma, mikor a frissen vásárolt szerelemcipő megkeseríti az életed? Íme a legjobb trükkök, hogy többé ez ne forduljon elő!

Olvasd el ezt is!
3+1 egyszerű trükk, hogy ne vegyél többé kényelmetlen magas sarkút

1. Vastag zokni

Keress egy pár vastag zoknit és abban járkálj benne rövidebb távokon vagy otthon. Így lassan megnyúlik a bőr, felveszi lábad formáját, és idővel már egy vékonyabb zoknival és harisnyával is kényelmes lesz.

2. Melegíts egy kicsit

A hő hatására puhíthatsz a kényelmetlen részeken. Vedd fel a már imént említett vastag zoknit és hajszárítóval kezd el óvatosan melegíteni a bőrt, hogy táguljon kicsit. Csak egy dologra figyelj, ne tartsd túl közel a hajszárítót a cipőhöz, nehogy kárt tegyél benne.

3. Készíts be egy cserecipő

Az egyik legfontosabb vásárlási szabály, hogy cipőt próbálni csak délelőtt érdemes, hisz a láb napközben kicsit megdagad - főleg ha ülőmunkát végzel - és ugyanez igaz a kényelmetlen cipők betörésére is. Ha friss szerzeményedben először indulsz útra, vigyél magaddal egy már bejáratott darabot is, és ha eljön az idő, cseréld át.

4. Első a megelőzés

Ha nincs időd kipróbálni az előző trükköket, akkor legalább a fájdalomtól mentsd meg magad és az első alkalommal ragasztd le sebtapasszal az olyan kényes részeket, mint például a sarok. Inkább az extra védelem, mint a hólyagok, nem?

5. Profi segítség

Ha semmi nem segít, akkor sem kell egyből a szekrény alján landolnia a cipődnek. Bár cipészhez járni manapság már nem menő, de hidd el, az ő tarsolyukban még bőven akad néhány olyan profi trükk, amivel megmenthetik a helyzetet.