Te bevállalnád? Sosem késő!

Te bevállalnád? Sosem késő!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Trendi az egészséges megjelenés!

Ma már nem meglepő, ha a fogszabályozás kérdése először felnőttkorban vetődik fel. Lehet, hogy csak most kezd el minket annyira zavarni, hogy szakemberhez forduljunk, esetleg idáig még nem hívta fel figyelmünket senki, hogy bizonyos fogászati problémáinkat fogszabályozóval lenne a legcélszerűbb megoldani. Lássuk, mit vegyen figyelembe az, aki felnőttkorban készül fogszabályozásra:

Valljuk be, legtöbbünket legjobban az esztétika érdekel, ha a fogszabályozásról van szó! Egy rendezett, szabályos fogsor vonzó és egészséges megjelenést kölcsönöz tulajdonosának, ami nem csak az ismerkedésben, de még a munkahelyi érvényesülésben is a segítségünkre lehet. A fogsora jellemzi az embert!

A legtöbben csak akkor vállalnak be ilyen kezelést, ha extrémen torlódottak a fogai, vagy kihúzásra kerül egy rágófoga, és a hézagot fogszabályozós kezeléssel -egy másik fog helyére húzásával- pótolják.

A fogszabályozás azonban nem kizárólag hiúsági kérdés, a jól záródó fogsor a fog- és szájüregi betegségek megelőzésének legjobb alapja.

A torlódott, megdőlt fogakat a legnehezebb tisztán tartani. Elég körülményes feladat bejuttatni a fogselymet vagy az interdentális fogkefét két egymásra torlódott fog közé, így ezeken a helyeken könnyebben megindul a fogszuvasodás és a fogkőképződés folyamata. Egy szabályosan álló fogsort azonban öröm megtisztítani, hiszen könnyen és gyorsan végezhetünk.

Gondoltad volna?
Ha valakinek nem szabályos a fogsora, általában nem is záródik megfelelően, ami könnyen vezethet beszédhibákhoz vagy nyelési, evésbeli nehézségekhez. Sőt! Az állkapocs deformitásai feszültséget okoznak az állkapocsízület területén, ami tovább vezet az arc és a nyak környéki izmokhoz, ami fülcsengést, vagy akár migrénes fejfájást is okozhat…

Az Apollonia Dental Center egyik fogorvosát kérdeztük: Mi a jelen helyzet a felnőttkori fogszabályzás területén?

„A fogszabályozásnak felső korhatára nincs, sosem késő belevágni! Ha én meglátok egy felnőttet fogszabályozóval, rögtön az jut eszembe, hogy milyen igényes és milyen vagány, hogy bevállalta.”

Az óbudai magán klinikán a legmodernebb technológiák közül választhatunk. Gyakran olyan rögzített eszközt alkalmaznak, ahol a külső fogfelszínre ragasztanak apró tappancsokat. Ezek az ún. bracket-ek készülhetnek porcelán színű anyagból is. A kis lapocskákat egy vékony drót fogja össze, amit pár hetente kell állítani, de ezt a szakorvos néhány perc alatt elvégzi.
Ha nem mered bevállalni, de mégis zavar, léteznek láthatatlan fogszabályozó készülékek is, amelyek a fog belső felszínén futnak (ún. lingual technika), ezeket általában azok választják, akik a munkájukból kifolyólag kénytelenek elrejteni ékszerüket. Miért ne választanád Te is ezt?

A korrekció mértékétől függően a fogszabályozót fél évtől két évig viselik a páciensek, ami első hallásra hosszúnak tűnhet, de gondoljunk csak bele, hogy ez idő alatt a fiatalos megjelenés és szép eredmény tudata csak előnyünkre lehet!

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!

Kép
Életmód

7 tiltólistás étel reflux és gyomorégés esetén: ezek csak rontanak a helyzeten!

Neked is megvan az a kellemetlen érzés, amikor keserű vagy savanyú ízt érzel a torkodban, és mintha marná a sav az egész nyelőcsövedet? Nem vagy egyedül, hiszen a gyomorégés és a reflux sokak életét megkeseríti, és talán nincs is olyan ember a Földön, aki ne találkozott volna már velük valamilyen formában.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 9 izgalmas hazai vállalkozó, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány vállalkozót!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.