Ezért pattogsz ki a stressztől

Forrás: Europress
2016. szeptember 15.
Szerző: V. Zsófi

Persze azt is eláruljuk, mit tehetsz ellene!

Akár munka, suli, anyagi gondok vagy párkapcsolati dráma miatt szorongsz, a bőrödön sajnos nyomot hagy. Könnyen lehet, hogy már másnap reggel kipattog a bőröd. A stressz-szinted emelkedése arra készteti a mellékveséket, hogy több adrenalint és androgént termeljenek, ami a faggyúmirigyek túlműködést okozza – tudta meg az amerikai InStyle munkatársa Dr. Joshua Zeichner, New York-i bőrgyógyásztól. A stressz okozta kipattogás az állon, az állkapcson és a nyakon a leggyakoribb, de ha a T-vonalad eleve zsírosabb, akkor lehet, hogy az orrodon vagy a homlokodon, esetlega halántékodon jelentkeznek. Mintha a stresszt okozó helyzet nem okozna már így is elég bajt!

Olvasd el ezt is!
12 tipp, amitől kevésbé leszel stresszes

Az ilyen stresszes időszakok ráadásul általában együtt járnak az alváshiánnyal és az egészségtelen étkezéssel (csoki és fagyi, sőt csokisfagyi-falórohamokkal, ugye?), amik csak fokozzák a bőrproblémát.
Szerencsére azonban van megoldás, elalvás előtt töröld át az arcod szalicilsavat tartalmazó lemosóval (salicylic acid néven keresd az összetevők között), hogy megszabadulj a pattanásokat okozó baktériumoktól. A méregtelenítő maszkok szintén hatásosak és a leszárító stiftek is, mert elvonják a nedvességet a pattanásból, így gyorsabban megszabadulsz tőle.
No és persze hosszú távon nem árt megtalálni a neked való meditációs módszert, amivel néhány perc alatt megnyugtathatod magad