Káros szépségápolási trükkök, amik merényletek önmagad ellen - felejts el őket örökre!

Káros szépségápolási trükkök, amik merényletek önmagad ellen - felejts el őket örökre!
Forrás: Pexels

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Te is azt gondolod, minél vastagabban viszed fel a nappali krémedet, annál hatékonyabb? A sminkecseteidet pedig elég félévente tisztítani? Akkor bizony hatalmasat tévedsz! Mutatunk 7 olyan szépségápolási szokást, amit érdemes újragondolnod, hogy elkerüld a várttal ellentétes eredményt!

Túl gyakran ritkítod a szemöldököd

A szemöldök szedése fokozatosan gyengíti a szőrszálakat, ezért sokszor a kevesebb több a formázása terén. Hagyd, hogy természetesen megnőjön a szemöldököd, majd keress fel inkább egy szakembert, aki az arc karakteréhez igazítja a formáját!

Túl ritkán tisztítod a sminkecseteidet

Naponta tisztítod az arcbőröd, de a sminkecseteket soha? Jó, ha egy évben egyszer megtisztítod? Fontos tudnod, hogy a tiszta ecset könnyebb alkalmazást tesz lehetővé, és megakadályozza a bőr pórusait elzáró baktériumok elterjedését, míg a szennyezett ecset pattanásokat, gyulladást és akár akut fertőzést is okozhat. Az ecseteid tisztítása kéthetente – de legalább havonta – legyen kötelező program!

ártó szépségápolási szokások
forrás: Getty Images/Deagreez

Túl vastagon viszed fel az arckrémedet

Teljesen felesleges túl sokat használni a nappali krémedből, hiszen a gyártók a hatóanyagokat a bőr felszívóképessége szerint adagolják. És bár azt gondolhatod, minél vastagabban viszed fel, annál több értékes tápanyaghoz jut a bőröd, ennél nagyobbat nem is tévedhetnél, mivel ha túl sok krémet teszel az arcodra, a hatóanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni a bőrsejtekbe. A gazdag formulájú krémektől ráadásul még fényleni is fog a bőröd. Inkább kend be naponta kétszer az arcodat, dekoltázsodat, kisebb mennyiséget használva, mint egyszer túlzásba esve. Ha pedig igazi mélytáplálásra vágysz, használj egy gazdag összetételű maszkot, amelynek a textúráját úgy alakították ki, hogy növelje a bőr áteresztőképességét, így segítve a hatóanyagok bőrbe jutását.

Nem mosod le a micellás vizet

A sminkeltávolító micellás vizek nem véletlenül olyan népszerűek, hiszen amellett, hogy praktikusak és nagyon egyszerű a használatuk, rendkívül hatékonyak is. Felületaktív anyagaik mágnesként vonzzák magukhoz a szennyeződéseket. Ám nagyon sokan nem ismerik, hogyan kell helyesen használni őket. Töröld át az arcod egy micellás oldattal átitatott arctisztító koronggal, de ezt a lépést mindig kövesse egy vízzel, virágvízzel vagy arctonikkal történő permetezés és lemosás!

Egyszer samponozol

Ha a hajmosási rutinod eddig egyszer samponozást jelentett, itt az ideje, hogy ezen változtass! Az első adag samponnal ugyanis csak a port és a szennyeződéseket tudod eltávolítani, a második képes arra, hogy tökéletesen megtisztítsa a fejbőrödet is. Kevesen tudják, de a hajmosás első és második samponozásához akár két különböző terméket is lehet használni, annak megfelelően, milyen célt akarsz elérni velük.

ártó szépségápolási szokások
forrás: Getty Images/Gilaxia

Nem fertőtleníted a mobilodat

Mindent tisztán tartunk, fertőtlenítünk, de a mobiltelefonjukról még azok is hajlamosak megfeledkezni, akik pedig kínosan ügyelnek a „kórokozómentességre”. Pedig már kutatások is bizonyították, hogy a mobilunkon több baktérium található, mint egy WC-ülőkén. Ha pattanásos a bőrünk az arcunk egyik oldalán, nagy valószínűséggel a telefonunk lehet az oka. Próbáljuk kerülni a közvetlen kontaktust a telefonnal, használjunk fülhallgatót, autóban pedig kihangosítót beszélgetés közben és naponta tisztítsuk le a telefonunkat antibakteriális tisztítókendővel!

Kávéval veszed be a vitaminjaidat

Ha a vitaminjaidat rendre kávéval vagy teával vetted be, sokat tettél azért, hogy az értékes tápanyagok ne szívódhassanak fel. A kávé és a tea ugyanis jelentősen csökkentheti a bevitt anyagok dózisának beépülését, sőt akár teljesen ki is iktathatja azokat. Vedd be reggel a vitaminjaidat, aztán várj legalább 30 percet – de inkább egy órát –, mielőtt meginnád az első teádat vagy cappuccinódat. Ha a tablettát étkezés közben javasolt bevenni – mint például a D-vitamin és a probiotikumok esetében – akkor az étkezéshez ne igyál teát és kávét, sőt szénsavas üdítőket és alkoholt sem, ezek ugyanis ugyanolyan negatív hatással bírnak.

Forrás

Galériánkra kattintva pedig megismerhetsz 4 ősi szépségápolási technikát, amit ma is bevethetsz!

Galéria / 4 kép

Négy ősi szépségápolási praktika, amit ma is használhatunk

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

10 étel, ami 40 év felett fontos a dietetikusok szerint

Noha fiatalabb éveikben kevesebben gondolnak a rák és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára, a 40-es évek elérése során mindkettő kockázata fennáll. Ez ellen pedig leginkább egészséges életmóddal tehetünk, melynek központi tényezője az étkezés.

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.