Ha elfogadjuk, hogy rengeteg minden múlik a hozzáállásunkon, még a legszimplább napokat is bearanyozhatjuk. Az ünnepek így is, úgy is kiemelkednek majd közülük.
1. Hétfő
Mindennek ellenére a hétfőről nehéz jót mondani. Ha kibekkeljük, már nálunk a pont.
2. Kedd
Hogy a keddek kedélyesek legyenek, iratkozzunk fel egy – kimondottan akár keddre is kérhető – hírlevélre. Nekem például ilyenkor jönnek a viccek. Sok helyen megszabhatod, minek szólítsanak. Én az Orsi-cicát kértem, hogy a reggeli kávém mellé egyből érkezzen egy becézés…
3. Szerda
Hát lehet egy szerdát nem szeretni?! Ahogy az ismerőseimet elnézem, lehet, de én azt mondom, ez a munkahét közepe, a csúcs, a diadal napja. Szerdán megérdemel az ember – ízlés szerint – egy zserbót vagy egy mignont, aki jól viselkedett, kettőt is. Szerdán ne rettegjünk az elhízástól! Brit tudósok szerint ilyenkor az elfogyasztott kalóriáknak csak a fele számít.
4. Csütörtök
A csütörtök az a nap, mikor elkezdek egy kicsit leépülni. Ez a smink-játékok ideje - persze környezet-kompatibilisen – ne vásárolgassunk hiába. Rafinált vonalvezetés a tusvonallal, ki lehet próbálni egy okos kis új rúzst is. Ha úgy érezzük, prímán nézünk ki, legtöbbször a többiek is ezt gondolják rólunk.
5. Péntek
A pénteket könnyű szeretni. Legyen ez a házi-wellness ideje! Finom gyertyák a kád szélére, illatos fürdőgolyócska, lazító pára. Aztán jöhetnek a maszkok, a körömreszelgetés. Az ínyencek pezsgőt kortyolgatnak ilyenkor. Ne hagyjuk, hogy a fáradtság legyőzzön minket, igyekezzünk programot találni, akár egy főzést a barátokkal. Ha minden héten hagyjuk, hogy az apró ötleteink felderítsenek, akkor elkerül minket a rosszkedv.
6. Szombat
Aki szívesen szenved, a szombatját még az is fel tudja pezsdíteni egy egyszerű kis pszichológiai trükkel. Nekem például mindig józanító hatású, ha arra gondolok, hogy a szüleimnek még dolgozniuk kellett előbb minden, majd „csak” minden második szombaton. Na, ugye, milyen jó nekünk?!
7. Vasárnap
Ne rontsuk el a vasárnapot azzal, hogy egész nap a hétfő rémét emlegetjük. A családi ebéd alatt nem túl kellemes azt hallgatni, milyen lehangoló lesz a mesteri sültek után a szikkadt szendvics, vagy a gyöngyöző tyúkhúsleves után az a mocsári lötty a kantinban. Így nem is lehet élvezni a legjobb falatokat sem, megkeseredik jó előre a szánk íze. Arról nem is beszélve, hogy a munkanapokon is van lehetőség jókat enni, akár az egyre profibb házhoz szállítók kínálatából. De ugyanilyen vasárnap-gyilkos, ha egész nap azon sápítozunk, másnap mekkora gyökerek vesznek majd körül minket.