3 mesebeli hely Magyarországon, amit egyszer látnod kell

 3 mesebeli hely Magyarországon, amit egyszer látnod kell
Forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Mindig magával ragadnak téged a fantasy-filmekben és a mesékben látott mágikus tájak? Szerencsére számtalan olyan rejtett hazai természeti kincs akad, ahol biztosan egy természetfeletti történet szereplőjének érezheted magad.

A cikk támogatója a Magyar Turisztikai Ügynökség

Máris számolod vissza a napokat nyárig, hogy a szabadságod alatt útra kelhess? Felesleges addig várnod, sőt! A tavaszi kirándulások valójában számtalan előnnyel járnak: nem véletlen, hogy egyre többen választják ezeket a heteket a kikapcsolódásra. Ha még a júliustól szeptember közepéig tartó csúcsidőszak előtti hónapokra időzíted az utazásodat, akkor elkerülheted a tömeget a legnépszerűbb turistalátványosságoknál, ami – lássuk be – élvezetesebbé teheti a programokat, ráadásul holtszezonban még a kiadásokon is sokat spórolhatsz. És képzeld, egyes kutatások szerint a bimbózó növények látványa (különösen a cseresznyevirágé) jótékony hatással van a mentális egészségre. Szóval itt az ideje, hogy belevágj egy tavaszi kirándulás megtervezésébe és kiszakadj egy kicsit a valóságból: egy hétvége, de akár egy nap alatt is olyan fantasztikus helyeket barangolhatsz be Magyarországon, amelyek garantáltan elbűvölnek majd.

Zsákos Frodó nyomában

Mindig is vonzott A Gyűrűk Ura varázslatos világa, bár az orkokkal azért nem szívesen találnád szembe magad? Jó hírünk van: nem kell a filmforgatási helyszínig, azaz Új-Zélandig repülnöd ezért, elég, ha Hercegkútra utazol, ugyanis az ott található pincesorokon, a Gombos-hegyin és a Kőporosin sétálva azonnal a hobbitok falujában érezheted magad. A Tokaj-Hegyaljai borvidék ráadásul 2002 óta az UNESCO Világörökség része, úgyhogy mindenképpen vedd fel a bakancslistádra, hogy itt koccints egyet a barátaiddal!

Hercegkút - Kőporosi Pincesor
forrás: Magyar Turisztikai Ügynökség
Hercegkút - Kőporosi Pincesor

A határ a csillagos ég

Álmodoztál már valaha arról, hogy sétálhass a Holdon? Képzeld, nincs szükséged különleges kiképzésre: csak el kell sétálnod a Nógrád megyei Mátranováktól alig 2 kilométerre megtalálható Fehérszékig, ahol valóban földöntúli látvány tárul az odalátogatók elé. Szinte hihetetlen, de a robbanásos vulkánkitörés következében keletkezett riolittufa-mező története közel 15-18 millió évvel ezelőttre nyúlik vissza, a nevét pedig a színe alapján kapta. És ha mindez még lenne elég ok arra, hogy útba ejtsd ezt a vidéket, akkor eláruljuk, hogy a kilátás is lélegzetelállító erről a „Holdról”.

Mégis léteznek tündérek?

Dorog és Esztergom között húzódik a Strázsa-barlang, melynek „előcsarnoka” a Tündérkapu nevet kapta – ez azokra az átjárókra utal, amelyeken a mondák szerint a mesebeli lények is közlekedhetnek. Az Angyalszájként is emlegetett természeti csoda a termálforrások tevékenységének hatására keletkezhetett, és olyan, mintha hatalmas, égre néző ablakok között sétálhatnánk. Figyelem: a Tündérkaput érdemes fentről is megcsodálni, tehát nem árt megmászni a Nagy-Strázsa-hegyet sem!

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.