A 3 legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned, mikor fogkefét vásárolsz

A 3 legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venned, mikor fogkefét vásárolsz
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Sokunk számára a fogkefe kiválasztása olyan egyszerűnek tűnik, akár levegőt venni, hisz mindegyik ugyanolyan. Ez azonban nem teljesen van így.

A cikk támogatója a Notino

Az igazság ugyanis az, hogy nem minden fogkefe egyenlő! A megfelelő kiválasztása fontosabb a száj egészsége szempontjából, mint gondolnád, ám ebben a kérdésben nincs egy univerzálisan jó válasz, a lényeg, hogy a számodra legtökéletesebbet találd meg, ehhez pedig figyelembe kell venni több fontos tényezőt is - nézzük is, mik ezek!

Elektromos vagy sima?

A sima fogkefe olcsóbbak, mint elektromos társa, és megfelelő használat mellett továbbra is tökéletesen működik. Ám az vitathatatlan tény, hogy az elektromos kefe elvégzi a munkát helyettük, hatékonyabb és alaposabb, könnyebben tisztíthatod meg vele a fogad. Ráadásul, mivel a kefefejet csak néhány havonta kell cserélni, az elektromos fogkefe élete azon összeségében jóval hosszabb, így kevesebb hulladékot termel.

gif

Mekkora legyen a kefefej mérete?

Sokan azért részesítik előnyben a nagy fejű fogkefét, mert nagy felületet fed le, ugyanakkor legtöbb ember számára előnyösebb az olyan kisebb változat, mint az Oral B elektromos fogkefe. Mivel ezt könnyebb mozgatni anélkül, hogy kihagynánk apró réseket, és kisebb eséllyel okozunk magunknak vele sérüléseket az ínyünkben, és a fogkő kialakulása is bizonyítottan csökken.

gif

Puha vagy kemény?

A legfontosabb, hogy olyan fogkefét válasz, amelyen puha vagy extrapuha sörtéjű. A fogorvosok kivétel nélkül a puha sörtéjű fogkefét ajánlják, mivel ez anélkül tisztítja meg a fogakat, hogy irritálná az ínyt. Az olyan változatok pedig, mint a Philips Sonicare fogkefe, különösen jó, hibrid megoldásnak bizonyul, ugyanis nem irritálja az érzékeny fogakat és fogínyt, így azok is bátran használhatják, akik nincsenek az elektromos fogkeféhez szokva.

gif

És ezt láttad már?

Galéria / 5 kép

5 hiba, amit zuhanyzáskor elkövetsz

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.