A 2020-as években a nőknek is joguk van az őszüléshez

Forrás: Andreas Kuehn/Getty Images
2020. október 7.
Szerző: InStyle

Ősz haj lenövesztése szépen? Igen, lehetséges!

A „grey hair movement” hatására felbátorodtak a nők, és egyre többen döntenek úgy, hogy lenövesztik őszbe forduló, vagy már ősz hajukat – húszasok, harmincasok és negyvenesek egyaránt. Igen, jól hallod. Húszasok is.

A genetika felel azért, hogy mikor jelennek meg az első ősz hajszálaink - mindenkinél más-más korban, de hasonló, időnként felkavaró érzéseket hozva.

-

Nem ritka a korai őszülés jelensége

Korántsem ritka a korai őszülés jelensége. Sokan már a húszas éveik elején őszülni kezdenek, amit persze a legtöbben hajfestéssel rejtenek el.

Ősz haj lenövesztése szépen? Igen, lehetséges!

Mind tudjuk, de hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a festékek többségében, különösen az ősz haj fedésére kínált termékekben agresszív, allergén kemikáliák találhatók meg, amelyek akár a mellrák kialakulásának kockázatát is növelhetik. Emiatt is döntenek úgy egyre többen, hogy lemondanak a hajfestésről, és valószínűleg még többen követnék példájukat, ha nem hosszú hónapokig tartana a lenövesztés folyamata. Mert lássuk be, az átmeneti időszak nem lehet könnyű. Legalábbis, ha Georgia Zarishoz hasonlóan nem vagyunk elég kreatívak és bevállalósak.

Letisztult forma, kalap, fejkendő és egy feltűnő hajpánt

Olvasd el ezt is!
Megint menő a 90-es évek kedvence

Georgia Zaris bátran játszik a kiegészítőkkel, nem fél a markánsabb kiegészítőktől, és ügyesen figyel a részletekre. Nem tagadja, neki is voltak nehezebb napjai, amikor úgy gondolta, soha nem ér a végére, ilyenkor fejkendővel vagy kalappal dobta fel outfitjét ahelyett, hogy fodrászához szaladt volna, fessék vissza tincseit. Tudta, mint minden nehézség, ez is csak át-me-ne-ti. Nem bánta meg a döntését.

Kattints a galériába, inspirálódj a sztároktól!

Nézd meg a galériánkat - 6 kép
Menő az ősz haj, de tudni kell viselni
Tovább olvasok