501 Day 2023: 150 éves a Levi’s 501-es!

501 Day 2023: 150 éves a Levi’s 501-es!
Forrás: PR

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Újra május van és mi újra megünnepeljük a világ kedvenc farmerének születését, ami éppen 150 évvel ezelőtt történt.

1873. május 20-a történelmi nap volt: megszületett a farmer. Ezen a napon jegyeztetett be Levi Strauss és Jacob Davis elsőként amerikai szabadalmat a férfi munkanadrágok szegecsekkel való megerősítésére. Ez az amerikai vadnyugati munkások igényeinek megfelelő, kezdetben overálnak vagy derék overálnak nevezett szegecselt nadrág vált aztán az évtizedek során szimplán „farmerként” ismertté.

És milyen ismertté! Létezik néhány olyan ruhadarab, aminek kortól és helytől függetlenül állandó helye van divat univerzumában, de még a sima fehér póló, vagy a kis fekete ruha sincs olyan régóta velünk, mint a klasszikus Levi’s 501-es farmer. Szó szerint mindenki hordta már a nagy hatású zenészektől, politikusoktól és filmsztároktól kezdve a hozzánk hasonló hétköznapi emberekig, és most az 501-es farmer a 150-edig születésnapját ünnepli.

Annak ellenére, hogy másfél évszázad telt el az első megjelenése óta, az 501-es nem is lehetne frissebb. Rengeteg emlékezetes pillanat fűződik ehhez a nadrághoz, amik a világ leghíresebb farmerévé tették. Világszerte mindenki kedvence a kifutón vonuló hírességektől az utcán sétáló hétköznapi emberekig. Marlon Brando, Cindy Crawford, Debbie Harry, Cher, és Run DMC egyaránt viselték és ott látjuk a mai It görlökön is, mint a Hadid nővérek, Hailey Bieber, vagy Kaia Gerber.

Az évforduló emlékezetessé tételére a Levi’s idén egy sor különleges, illetve limitált kiadással lepte meg az 501-es rajongóit. A férfiaknak szóló 501 ’54-est a márka archívumában őrzött 1954-es darabok inspirálták, a nőknek tervezett kollekció pedig a márka első, kimondottan nőknek tervezett, a szokásosnál magasabb derekú és jobban szűkülő szárú 501-esére emlékeztető 501 ’81-essel bővül. Az idén megjelenő innovatív, új 501-es modelleknek köszönhetően a jövő arról szól, hogy az 501-es a következő 150 évben is a valaha készült egyik legtartósabb, legelőremutatóbb és legstílusosabb nadrág legyen.

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Stílus

Egyszerűen imádjuk! Eva Longoria újra fellőtte a divattérképre ezt a lenge nyári darabot

Eva Longoria egy poszt alatt bebizonyította azt, hogy miért is érdemes még mindig ebben a textúrában gondolkodni.

Kép
Megjelent

Fürdőzünk a tehetségekben! Így készült a nyári InStyle címlapja Dobó Katával, Esztergályos Cecíliával, Horváth Lilivel, Kerékgyártó Yvonne-nal és Román Katalinnal

A hazai filmes szakmát ünnepli nyári lapszámával az InStyle magazin - a címlapon Esztergályos Cecília, Dobó Kata, Horváth Lili, Kerékgyártó Yvonne és Román Katalin!

Kép
Stílus
Kép
Életmód

10 lehangoló filmes példa arra, amikor az anya-fia páros közti korkülönbség zavarba ejtően kicsi volt a valóságban

A filmek világáról köztudott, hogy a valóságtól elrugaszkodott szabályok mentén mozog, és ez a fajta szabadság a végső castingdöntéseken is megmutatkozik.

Kép
Életmód

Egészen eddig rosszul tudtad: mennyi vért veszítünk a menzeszünk alatt?

Volt már, hogy aggódni kezdtél, talán túl sok vért veszítesz a menstruációd során? Most nőgyógyász válaszol minden kérdésedre!