Válassz igazán strapabíró hátizsákot!

Válassz igazán strapabíró hátizsákot!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Bár vége van a nyárnak, ettől nem kell, hogy a kirándulási szezonnak is vége szakadjon. Mivel az ember alapvetően szeret a természetben lenni, így nem kell megijedni attól, hogy egy pulcsit is vinni kell a táskában a hűvösebb időszakokra.

Mivel minden kirándulás más, ezért az sem mindegy, hogy mikor, mit viszünk magunkkal. Más kell egy egynapos kirándulásra és más egy többnapos, hosszabb túrára. Kezdjük is az előbbivel.

Kirándulás reggeltől estig

Ezzel igazán könnyű dolgunk van, hiszen elsődlegesen nincs szükségünk annyi cuccra. Így nem indokolt a különböző óriási túrahátizsákok hordása az ilyen egynapos kirándulásokhoz. Lássuk, hogy mik azok, amik elengedhetetlenek egy ilyen kiruccanáshoz. Jellemzően szükség van:

● innivalóra,

● némi ennivalóra, nasira,

● papír alapú térképre (főleg azért praktikus, mert bár az embernél van telefon, de ha nincs internet vagy térerő, akkor állhatunk egy helyben, vagy pedig a sok használattól félúton csütörtököt mond)

● némi ragtapaszra,

● kombinált szúnyog- és kullancsriasztóra,

● vékony pulcsira, ha hideg lenne

● esernyőre, arra az esetre, ha leszakadna az ég.

Fontos, hogy mindezeket úgy pakoljuk össze, hogy ne legyen nagy súlyuk. Bár a hátizsák a legkényelmesebb és legegészségesebb választás túrázás esetére, de fontos, hogy szem előtt tartsuk az aranyszabályt. Eszerint a saját súlyunk 10 százalékát hordhatjuk a hátunkon huzamosabb ideig. Ez azt jelenti, hogy 50 kilogramm esetén 5, míg 70 kilogramm esetén 7 kilogrammot nyomhat a hátizsákunk.

Hosszabb távon

Ha több napra indulunk, akkor praktikus egy kifejezetten túrázáshoz készült hátizsák beszerzése. Hiszen ebben az esetben jóval több cuccra van szükség, mint az előbbinél. Ilyenkor egy 50-80 literes túrahátizsák remek szolgálatot tehet. Hiszen ebben az esetben helyet kell, hogy kapjon benne egy hálózsák, egy sátor vagy éppen függőágy, egy kevés tartalék ruha, sőt, akadhat olyan is, amit hűvösebb idő esetén használunk, de akár még egy polifoam is.

A túrazsákok beállítása

Ezek a hátizsákok általában rendelkeznek egy derékon hazsnálatos övvel. Mikor felvesszük a hátizsákot, első lépésként mindig ezt kapcsoljuk be. Akkor jó, ha szorosan, jól tart, de mindemellett kényelmes is. Vállpántok esetében fontos, hogy bár szintén jól tartsa a súlyt, azt mégse vegye el a derékról. Ha ez is megvan, akkor az utolsó a mellkaspánt. Ez akkor jó, ha a kulcscsont alatt halad el 2-3 centivel.

Végül pedig a zsebek is fontos tartozékai a hátizsáknak, amik jelentősen megkönnyíthetik a pakolást, és megnövelhetik az űrtartalmát.

Ahogy látható, ha szeretünk kirándulni, akkor mindig szerezzük be az ideális táskát, ami minden igényünknek megfelel.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.