Ne hagyjuk magunkat átverni, avagy hogyan vásároljunk valódi gyöngyöt

Ne hagyjuk magunkat átverni, avagy hogyan vásároljunk valódi gyöngyöt

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Mikor gyöngysort vásárolunk, az egyik legfontosabb dolog, hogy ne hagyjuk, hogy hamis gyöngyöt adjanak el nekünk igazi gyöngy helyett. A valódi gyöngyök lehetnek igazgyöngyök, illetve tenyésztett gyöngyök egyaránt. Nagyon fontos, hogy ezekkel tisztában legyünk, és különbséget tudjunk tenni közöttük.

Adunk néhány tippet, aminek segítségével senkit nem fognak tudni megvezetni.

Igazi, tenyésztett vagy utánzott?

Ha igazgyöngyként szeretnének eladni nekünk egy láncot, akkor MINDEN esetben mellékelni kell hozzá a róla készült laboratóriumi vizsgálatot igazoló papírt. Nem mentség, hogy nincs az eladónál, vagy ilyen nem kell. Ha ez merülne fel, akkor nyugodtan kezdjünk el gyanakodni, hogy nem egészen úgy van, ahogyan azt állítják. Mivel csak egy röntgenfelvétel bizonyíthatja kétséget kizáróan azt, hogy igazgyöngyről vagy tenyésztett gyöngyről van-e szó.

Amennyiben tenyésztett gyöngyöt vásárolunk, abban az esetben elég, ha egy tanúsítványt mellékelnek az ékszerhez. Ha ez hiányzik, vagy nem akarják odaadni, akkor érdemesebb elállni a vásárlástól. Ha megbízható webáruházra vágynánk, akkor a Perla for You ékszerei között érdemes keresgélni.

Kép

Milyen a gyöngyök alakja, és mikor lettek színezve?

A gyöngyök alakja egy remek kérdés arra az esetre, ha tudni szeretnénk, hogy az illető ért-e a gyöngyökhöz. Amennyiben nem tud rá pontos választ adni, úgy valószínűleg egy kóklerrel van dolgunk.

Az sem mindegy, hogy ha színes gyöngyről beszélünk, akkor az mikor szerezte a színét. Ha mesterségesen lett színezve, akkor az még a kagylóban történt-e meg vagy pedig utólag? Amennyiben utólagosan került sor a színezésre, akkor az könnyen lekophat, így nem biztos, hogy érdemes megvásárolni a gyöngyöt.

A gyöngy minősége sem mindegy, hiszen az egyik elsődleges szempont egy ékszernél, hogy sokáig legyen dekoratív. A gyöngyöket alapvetően 3 szempont szerint hasonlítják össze, így kapjuk meg a 3A osztályozást.

Az is rendkívül fontos, hogy milyen az adott ékszerben található gyöngyök lüsztere. Ennek is vannak természetesen osztályai, arra kell főként figyelni, hogy ne vegyünk gyenge lüszterű gyöngyöt. A gyenge minőség esetén hamar lekopik a lüszter, aminek következtében csak egy matt golyócska lesz a szép gyöngyből.

A gyöngy mérete sem elenyésző kérdés, hiszen a mérettel arányosan növekszik az ára is az ékszernek. Bár egy adott nyaklánchoz nagyjából ugyanakkora gyöngyöket használnak fel, az sem mindegy, hogy az adott gyöngytípuson belül kicsinek vagy nagynak számítanak-e éppen a gyöngyök.

Ha ezekre a kérdésekre valaki kielégítően tud válaszolni, akkor az minden valószínűség szerint ért a gyöngyökhöz. Ne hagyjuk, hogy átverjenek, olvassunk utána a témának!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.