Heti turmix: Szeder-banán

Heti turmix: Szeder-banán

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Bogár Nikolett, a Nyersiker blog szerzője minden reggelt turmixszal indít. Mostantól az instyle.hu-n is ajánl nektek minden héten egy-egy isteni, egészséges és könnyen elkészíthető finomságot.


Itt a nyár vége, közeledik az ősz! Búsulásra viszont semmi ok. Nekem az ősz a kedvenc évszakom, mindig az az érzésem, hogy olyankor sokkal jobban tudjuk értékelni az apróságokat. A különféle színekben pompázó fakoronák látványa, egy meleg őszi fuvallat vagy egy napsütötte reggel sokkal kellemesebb érzést kelt, mint azt addig megszoktuk a hosszú nyár folyamán. Szerencsére ősszel is remek gyümölcsöket lehet kapni, de én még kihasználom, amíg tudok szedret venni. Annyira imádom, nézzétek, milyen gyönyörű ez a turmix! Ez a mély lila szín, fenomenális. És nincs benne egyetlen egy csepp mesterséges színező vagy adalékanyag sem, csakis a gyümölcs saját színanyagai.
Ez a tál 4 db banánból és kb. 30 dkg szederből készült, meg persze egy kicsi vizet mindig öntök rájuk, most csak egy egész picit, hogy sűrű és kanalazható legyen a végeredmény. (Mintha már hallanám is egy-két olvasó gondolatát, igen, 4 db banán és ezt mindet megeszem egyszerre. Nem fogok meghízni... És más se fog. Kétszer ennyit is gond nélkül lehet enni egyszerre.)

Kép

S ha már ősz, azért pocsolyákkal is találkozunk rendszeresebben. Egy pocsolya elenyészően kicsi az óceánhoz képest. De valóban elgondolkodtató, vannak az életünkben olyan személyek, akikért egyszerűen mindent megtennénk, remélem, hogy legalább egy ilyen ember mindenkinek van az életében vagy volt, aki mellett ott állunk, bármi legyen, nincs kifogás, ott hagyjuk a félig elkészült ünnepi ebédet, kibújunk a csevegő szomszéd karmai közül egy ügyes húzással, lemondjuk az esti spinning órát vagy a legnagyobb esőben kelünk útra, hogy láthassuk. S mindezt feltétel nélkül, jóérzéssel, mert tudjuk, ezt ugyanúgy visszakapjuk, ha nekünk lesz rá szükségünk.
Gond csak akkor van, amikor nem jön a segítség. Hiába voltunk ott mindig hűséges barátként, odaadó társként, szerető szülőként vagy alázatos munkaerőként, ha nem kapunk vissza semmit törődésünkből. Szomorú tény, hogy sok ilyen kapcsolat van. Ezeket nagyon nehéz feldolgozni, főleg, ha az egykor vélt barát oldaláról jönnek a problémák. Egy baráttal szakítani szinte nehezebb, mint a kedvesünkkel. Ha pedig szüleinktől, vagy más, közeli rokontól nem kapunk támogatást, még nehezebb az elfogadás. Elfogadni és elengedni ezeket a kapcsolatokat hosszú hónapok folyamata lehet, s ezekre nem megsemmisítőként kell gondolni, nem kell leépíteni a barátságot vagy a szülő- gyerek kapcsolatot, de bele kell törődni, hogy talán itt még sincs olyan kötelék, mint azt gondoltuk.
Kép

Nehéz, tudom. Nem kell haragot tartani se a másik fél se magunk iránt. A mi javunkat szolgálja majd, ha nem fektetünk további energiákat a nem létező "mindent elsöprő barátság/ szerelem" fenntartására, ha elfogadjuk, hogy szüleinktől eltérő gondolkodásúak vagyunk és más utakon járunk. Gondoljuk át, ki az, aki valóban tűzbe tenné értünk a kezét, s ez az a személy- e, akiért mi is ugyanígy tűzbe tennénk a sajátunk.
Azon is érdemes elgondolkozni, lehet mi vagyunk azok, akik semmit sem nyújtanak vissza? Lehet, hogy szüleink amiben csak tudnak, megállás nélkül támogatnak, mi viszont ezt már olyan természetesnek vesszük, hogy semmit nem is adunk vissza ebből a támogatásból? A párom mindig meglep valamivel és a tenyerén hordoz, viszont én beleszoktam már ebbe és nem kedveskedek neki apróságokkal? Nehogy mi járjunk pórul, ne legyünk önzőek, s tapasztaljuk meg a gondoskodás élményét.
Eső pedig mindig esik. Pocsolya lesz. Ezt egy darabig át lehet ugrálni. Ha jön a napsütés, ez a pocsolya felszáradhat, eltűnhet, a kapcsolatokat is könnyebb kezelni, nem kell nagy dolgot megtenni a másikért. De a pocsolyából lehet áradat, lehet óceán. S ha ekkor is képesek vagyunk a másik mellett állni, az jelent igazán valamit.
Kövessétek Niki blogját, a Nyersikert, kattintsatok!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!