Heti turmix: Barack-málna-áfonya

Heti turmix: Barack-málna-áfonya

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Bogár Nikolett, a Nyersiker blog szerzője minden reggelt turmixszal indít. Mostantól az instyle.hu-n is ajánl nektek minden héten egy-egy isteni, egészséges és könnyen elkészíthető finomságot.


Tart még a bogyósgyümölcs-szezon! Málna, szeder, áfonya... Még a mackók is szeretik ezeket az édes, színes, falatnyi vitaminforrásokat. Jut is belőlük szinte minden nap a smoothie-jaimba. Alig várom, hogy az a pár másodperc leteljen, amíg elkészítem ezeket a finomságokat, és belekortyolhassak. Maga a szín, a látvány, az illat, az íz, a tudat, hogy csupa jó dolog kerül a testembe, jól indítja a napot.

Kép

Ez a smoothie 3 darab őszibarackból, 2 NAGY marék (inkább 3...) málnából és ugyanennyi áfonyából készült. Mossuk meg a gyümölcsöket, vágjuk félbe a barackokat, távolítsuk el magjaikat. Másfél őszibarackot turmixoltam a málnákkal, ezt pohárba öntöttem (van egy 8 dl-es üvegpoharam amit imádok, 2,5dl-rel nem elégszem meg ha smoothie-ról van szó), majd a másik másfél őszibarackot az áfonyával kevertem. Ezt ráöntöttem a málnás rétegre, és voilá, kész a szuper, antioxidáns hatású smoothie.
Ezek a gyümölcsök, habár aprók, de rengeteg hatóanyagot tartalmaznak, felveszik a harcot a rák ellen, semlegesítik a szabad gyököket, s nem kell azon gondolkoznunk, mi lenne, ha elkezdenénk egy gyógyszeres vitaminkúrát egészségünk megőrzése érdekében.
Kép

Mi lenne, ha...


Biztosan mindenki életében felmerült már ez a kérdés, nem is egyszer. Mindenki felteszi magának vagy másoknak ezt a kérdést számtalanszor, holott válasz sosem érkezhet rá. A mi lenne, ha kérdésre egy esetben tudjuk meg a választ, ha a mögötte következő tagmondatban megfogalmazott eseményt, cselekedetet, gondolatot véghezvisszük, átéljük. Mi lenne, ha munkahelyet váltanék? Mi lenne, ha felhívnám ezt a srácot, aki annyira tetszik és nem játszanám a jégkirálynőt? Mi lenne, ha megpróbálnék változtatni rossz szokásaimon? Mi lenne, ha később indulnék el erre a találkozóra? Mi lenne, ha spontán megdicsérnék valakit vagy ha elfogadnám a szomszéd fiú vacsorameghívását?
Csak akkor tudjuk meg, hogy jól főz-e a szomszéd fiú, ha igent mondunk az invitálásra, csak akkor ismerhetjük be biztosan, hogy jobb lesz életminőségünk, ha valóban változtatunk a rossz szokásokon, csak akkor tudjuk meg, hogy valóban ideje volt munkahelyet váltani, ha megtesszük, és lehet, hogy valóban nekünk kell kezdeményezni annál a helyes srácnál is. Ha nem tesszük meg a lépéseket, amik megfogalmazódnak bennünk, örökre kérdések maradnak, megválaszolatlanul, és átmegy a Mi lett volna, ha... kategóriába, amire már végképp nem tudhatjuk meg a választ. Lehet, hogy az ismeretlen idegen, akihez szólunk pár szót, a jövőbeli barátnőnk lenne, ha beadtuk volna a felmondást, rövidesen új és sokkal kedvezőbb munkához jutottunk volna, a fiú, aki szimpatizál pár találkozás után hatalmas rózsacsokorral vár vagy akár örökre megszabadulhattam volna a rossz szokásoktól, ha merek változtatni és kicsi léptekkel előrehaladni a javulás felé.
Kép

Sokszor átéltem én is a "mi lenne, ha" és a "mi lett volna, ha" kérdéseket. Mi lett volna, ha középiskolai tanulmányaimat egyből folytatom érettségi után? Mi lett volna, ha nem vagyok olyan kimért és következetes, ha sokkal könnyedebben kezelem a helyzeteket? Mi lett volna, ha a fővárosban maradok a hétvégén, és nem utazom haza, vagy mi lett volna, ha egy későbbi vonattal utazok? Találkoztam volna valakivel, aki számomra fontos? Ezek a kérdések örökre kérdések maradnak, nem tudom rá a választ és ez így helyes. Hiszem, hogy mindennek pontosan így kellett lennie.
Nincs rossz vagy jó döntés, csak döntés van, s az nyilvánvalóan az adott élethelyzetünkben a lehető legjobb és legmegfelelőbb. Semmin sem érdemes utólag bánkódni, hogy jobb lett volna, ha..., hiszen a döntés, amit hoztunk, segít a későbbi jobb helyzetfelismerésben, fejlődünk általa, tanulunk bele, ha nem is azonnal, de kis idő elteltével világossá válnak a dolgok, miért is kellett mindennek így végbemennie. Hiszen ha egyszer elsózunk egy levest, egyből tudjuk, hogy legközelebb kevesebbet kell használni. Rossz döntés csak az, amit sosem hoztak meg.
Kövessétek Niki blogját, a Nyersikert, kattintsatok!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!