Bennfentes: Helló, fiatal magyar dizájnerek!

Bennfentes: Helló, fiatal magyar dizájnerek!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Új rovatunkban Frák Peti stylist, az Attractive modellügynökség bookere avat be titeket a hazai divatvilág kulisszatitkaiba.


"Helló, Diplomások! Gratulálok mindenkinek a sikeres tanévzáráshoz! Bevallom, nem értem, hogy egy tervezőnek miért kell diploma a zsebébe, ahhoz, hogy alkothasson, de nyilván ez is egy trend, amihez én már öreg vagyok. (?!) Mindenesetre ellátogattam a KREA művészeti iskola végzős tervezőinek divatbemutatójára, hiszen két kedvenc márkám is bemutatta ott diplomakollekcióját.
A Daige márkanév Tóth Melinda és Dudás Ildi tervezőpáros munkásságát testesíti meg. Legújabb, nyári, FLOrida nevet viselő kollekciójuk szerelem volt első látásra. Ezer közül felismerhető darabokat sikerült gyártaniuk, hiszen a ruhák pálmafás és cápás printekkel vannak tarkítva. Mindenkinek ajánlom ezeket a „must have” darabokat, amellett, hogy egyedi, könnyed és látványos viselet, elérhető áron csaphattok le rájuk.
Ellátogattam a lányok showroomjába is, így elárulhatom, hogy téli kollekciójuk, a HIKE! sem fog csalódást okozni. Nem mellesleg vén motorosunk, Bori, az Attractive Hong Kong-fanatikusa és mókamestere mutatja be a sziklás, hegyes darabokat a kollekció lookbookjában. Kevesebb mint egyéves pályafutással a hátatok mögött, három kollekciót legyártani nem kis teljesítmény, lányok! Le a kalappal! De ne feledjétek: „Ki lassan jár, tovább él…”
Másik kedvencem a végzősök közül régi jó barátom, Galla Zoli, a GALLA márka megteremtője. Hétvégén meglestem a kampányfotózását is, mivel barátaim alkották a stábot, és gyönyörű new face Blankánk ragyog Viszlay Márk fotóin. Futurisztikus világát régóta nyomon követem Zolinak, de mostanra láthatóan beérett, sőt mi több gyönyörű ásványokkal tarkított ezüst ékszer kollekciót dobott piacra. Hajrá srácok, ezzel az ajándékkal nem lőhettek félre!
Legfrissebb élményem pedig nem más, mint a Gombold újra! Divat a magyar nagyszabású rendezvénye. Közép-Európa és Magyarország szakmai zsűrije által legjobbnak ítélt tervezői mutatták be a nagyközönség előtt kollekcióikat. Én a "legjobb" jelzővel vitatkoznék, legalábbis a magyarokat tekintve. Sok tehetséges tervező hiányzott nekem a felsoroltak közül. (A résztvevőkről és nyertesekről olvashattok egy bővebb összefoglalót az instyle.hu-n is.)
Kisebb felháborodást keltett bennem, hogy a modelleknek senki sem köszönte meg a részvételt és a munkát az esemény végén, holott elképesztően fárasztó időszak áll mögöttük. Kicsit úgy éreztem (és itt most az aggódó "pótapuka" ügynök beszél belőlem), hogy még Gyöngyösi Renáta pulija is több elismerést kapott, mint a lányok. Végül is vállfákon is lóghattak volna a ruhák, egy futószalag által mozgatva…
Az Attractive csapatából két lány erősítette a kifutósok sorát, Heny és Julianna. Mint kezdők, mélyvíz volt a javából számukra a felkészülés. Nem is gondolnátok, de négy kőkemény nap áll mögöttük, mikor is 12-14 órán keresztül, megállás nélkül ruhákat próbáltak, betanulták a koreográfiát, gyakorolták a sorrendet, levetkőztek és felöltöztek minimum ötszázszor, és a lehető legkoncentráltabban kellett a kifutóra lépniük nap végén. Persze nem olyan rossz a sorsuk, tudom én, de nem is csak odapottyannak sminkben, hajban a kifutóra tökéletes catwalkkal (kifutós járással - a szerk.), 10 centis magas sarkúban, ami általában vagy kicsi vagy nagy rájuk.
Az "Oldhands" kategória nyertese a NUBU csapata lett, ami nem is volt kérdés számomra, látva a ruhákat az Andrássy úti boltmegnyitó alkalmával. Magas kvalitású anyagokkal dolgoztak, szépen kidolgozott darabokat vonultattak fel. Kívánom sok tervezőnek, hogy megfelelő mecénásra leljen, és elég mennyiségű pénzzel hasonló minőségű anyaghasználattal tapasszák be a kritikusok száját. Sugárzott a minőség a kollekcióból az első pillanattól, büszkeséggel telve ültem az első sorban, és néztem mindkét lányunkat a fináléban a győztes márkának vonulni. Gratulálok!
Ám a legnagyobb meglepetést egy új fiúmárka okozta számomra, a Wonderground. Tágra nyílt szemekkel, mint kisgyerek a vattacukros előtt, csodáltam a legújabb kedvenceimet. Hamarosan beszámolok nektek egy külön bejegyzésben róluk! xoxo"

Galéria / 26 kép

InStyle - Bennfentes: Helló, fiatal magyar dizájnerek!

Megnézem a galériát


Kattintsatok a fotóra az exkluzív galériáért!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!

Kép
Életmód

7 varázslatosan hangulatos vár Magyarországon, amit egyszer látnod kell

Számtalan programlehetőség, gyönyörű kilátás, középkori hangulat. Többet nem is kívánhatunk!

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!