Két divatos diéta, amit a táplálkozási szakértők könyörögnek, hogy felejts el örökre

Két divatos diéta, amit a táplálkozási szakértők könyörögnek, hogy felejts el örökre
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Javában tombol a nyár, és ilyenkor sokan próbálkoznak még bizonyos trükköket bevetni, hogy a nyár végi nyaralásra sikerüljön csúcsformába lendülni, mások pedig már az őszi nagy újrakezdést tervezgetik, hogy ledolgozzák a strandkajákat, grillezéseket és italozgatásokat. Ám nagyon nem mindegy, hogy milyen diétás módszert választunk, és van két olyan felkapott trend, amit a táplálkozási szakértők szerint sürgősen el is kellene felejtenünk!

A táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye szerint ugyanis ez a két hóbort súlyosan károsíthatja az egészséget, ráadásul egy ilyen drasztikus módszer, csak rövid távon lehet eredményes, aminek a következménye még több plusz kiló is lehet a végén. Lisa Richards táplálkozási szakértő, a Candida-diéta megalkotója és Trista Best dietetikus foglalta össze, hogy mi az a két divatdiéta, amik a legnagyobb veszélyt jelentik az egészségre. És hogy melyek ezek? Lássuk!
1. Grapefruit diéta
Bár ez a drasztikus diéta már az 1930-as évek óta létezik, a táplálkozási szakértők szerint ez egy rendkívül veszélyes, és kerülendő fogyókúrás program. "A grapefruit-diéta kifejezetten veszélyes divatdiétának számít, mert nagyon egyoldalú, erősen korlátozza a tápanyagokat, így komoly hiánybetegségek léphetnek fel, valamint teljesen felborulhat a szervezet egyensúlya, mind az emésztést, mind a hormon-, vagy akár a folyadékháztartást tekintve“ - figyelmeztet Lisa Richards, aki azt is megjegyzi, hogy a grapefruit diéta hatására ugyan nagyon hirtelen megindulhat a súlycsökkenés, ez csak a szervezet gyors kiéheztetéséhez vezet, aminek a későbbiek során az is lehet a következménye, hogy kétszer annyi súlyfelesleget raktároz majd el a testünk pánikszerűen.
2. HCG diéta
A human chorionic gonadotropin diet, vagy ismertebb nevén a HCG diéta az Egyesült Államokban nagyon népszerű volt egy időben, hiszen rendkívül látványos és gyors eredményeket ígért a módszer híveinek. Alapja a hirtelen zsírvesztés, és az éhségérzet csökkentéséért felelős hormon befolyásolása, azaz a HCG hormon szájon át vagy injekció formájában történő bevitelével, amihez kirívóan alacsony, mindössze napi 500 kalória fogyasztása engedélyezett! „Már önmagában ez a drasztikus kalória megvonás is őrültségnek hangzik, hiszen a szervezetet nem lehet ennyire kizsigerelni“ - hívja fel a figyelmet Lisa Richards, majd azt is hozzáteszi, hogy a diétának számos, komoly egészségügyi veszélye is van, mint például a női hormonális egyensúly felborulása, de kialakulhat petefészek túlstimulációs probléma, és rosszabb esetben még vérrögök is képződhetnek a testen belül, aminek súlyos, életveszélyes következményei is lehetnek, mint akár az embólia. „A HCG diéta nemcsak potenciálisan hatástalan, hanem komolyan veszélyes is, ha tehetném, egyenes betiltatnám“ - mondja a szakember, aki aztán az összes divatdiétával kapcsolatban általánosan elmond egy örök érvényű igazságot - „A hosszú távon fenntartható egészségért a legjobb, ha nem fogyókúrákban gondolkodunk, hanem kialakítunk a mindennapjainkban egy olyan táplálkozási szokást, amit csak egyszer kell bevezetni az életünkbe. Felejtsünk el minden csodát ígérő divatos sztárdiétát, táplálkozzunk kiegyensúlyozottan, mozogjunk rendszeresen, és aludjunk eleget! Ez a tartós karcsúság három legfontosabb alapszabálya!“

Most pedig íme azok a zsírégető összetevők, amiket a dietetikusok szerint minden reggel érdemes lenne a tányérodra tenni!

Galéria / 3 kép

3 egészséges alapanyag, amiből minden nap érdemes összeállítani a reggelid, ha fogyni szeretnél

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.