Budapesten forgatták Jude Law új filmjét - FOTÓK

Budapesten forgatták Jude Law új filmjét - FOTÓK

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A 2014 tavaszán Budapesten forgatott Spy, azaz A kém című filmet június 4-én mutatják be a hazai mozikban.


A film


Kép

A női komédiák nagy mestere, Paul Feig a Koszorúslányok és a Női szervek után egy női James Bond-vígjátékot készített. A film különlegessége, hogy Budapesten és a Balatonnál forgatták. A főszereplő Melissa McCarthy és Rose Byrne mellett Jason Statham , Jude Law és még 50 Cent is szerepet kap a filmben. A szereplők CIA ügynökök szerepébe bújnak, akik egy fegyverkereskedőt próbálnak megakadályozni és megelezőni egy globális katasztrófát. A filmet természetesen a már jól ismert Paul Feig-humor jellemzi.





Budapesthez szóló szerelmes levél


SPY-07052.CR2
SPY-07052.CR2

“Az eredeti tervek alapján Velencét, Capri szigetét, illetve Párizst szerettük volna forgatási helyszínként választani, így Budapestet “átalakítottuk” volna Párizzsá. Amint megérkeztem, arra gondoltam, hogy ez a város annyira egzotikus és gyönyörű, miért akarnám Budapestet más városként ábrázolni? Így lényegében az egész szöveget átírtuk” – meséli Paul Feig.


Budapest különleges földrajzi fekvése és változatos építészete lehetővé tette Jefferson Sage látványtervező számára, hogy a stábnak ne kelljen elutaznia mindhárom nagyvárosba. A Dunától nyugatra eső dombok és az ezekre felfutó macskaköves utcák kitűnő terepet nyújtottak a római jelentekhez, a budai zöld területek képviselték Párizst is. A látványtervező ugyanakkor azokat a jeleneteket kedvelte leginkább, amelyekben Budapest önmagát alakította.



A Four Seasons Hotel és A kém


SPY-11454.CR2
SPY-11454.CR2

Az egyik fontos helyszín az 1906-ban épült Gresham Palota volt, Budapest szecessziós építészetének remeke. A Duna keleti oldalán álló épületből rálátni a Lánchídra és a Budai várra. 1944-ben, amikor a szövetséges erők lebombázták a Lánchidat, a Palota is komoly sérüléseket szenvedett. A renoválásra évtizedekig kellett várni. A rendszerváltás után a Palota magántulajdonba került, és üzemeltetője teljeskörű felújítást végzett rajta: nemcsak szerkezetileg renoválták.
A Four Seasons Hotel Gresham Palace 2004-ben nyitotta meg kapuit. Paul Feig, rendező mintegy 6 hónapot töltött Budapesten. Ezidő alatt beleszeretett a fővárosba és ideiglenes lakhelyébe, a Four Seasons Hotel Gresham Palotába. Felesévégel olvasói a különböző utazási magazinoknak, ahol a Gresham Palace rendszerint a top szállodák között szerepel, így Budapest ékessége is rákerült a Feig család listájára.

A kém alkotói voltak az első filmesek, akik engedélyt kaptak arra, hogy a Gresham Palotában forgassanak, és Feigék ki is használták az egyedülálló lehetőséget. A hatalmas belmagasságú Lobby ugyancsak monumentális kristálycsillára alatt zajlik a film egyik nagyjelenete, Rayna látványos belépője, nyomában Susannel és egy testőrrel. A Palota melletti járdánál szintén emlékezetes esemény történik: Susan nagyot borul a robogójával, majd óriási hajsza indul keresztül-kasul Budapest utcáin.
További jelenetek pedig a Four Seasons Királyi lakosztályában, illetve a szálloda főbejárata előtt zajlanak. A Four Seasons budapesti csapata egy a filmmel kapcsolatos csomagot is kreált ‘SPY IN BUDAPEST’ néven. Az ajánlat egy Behind the Scenes túrát is tartalmaz, amely végigkalauzolja a vendégeket a szállodában forgatott helyszíneken (pl. Royal Suite, Lobby, stb.)
SPY-07212.CR2
SPY-07212.CR2


BUDAPESTI HOTEL ÁLL EURÓPA LEGJOBB SZÁLLODÁI RANGLISTÁJÁNAK ÉLÉN - ide kattintva kiderül, melyik az.


Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.

Kép
Életmód

Hollywoodon túl! 10 nem amerikai film, amit egyszer látnod kell

Íme azon európai filmek listája, melyben mindenki megtalálja a szívéhez és ízléséhez legközelebb álló darabokat!

Kép
Életmód

8 dolog, amit gyakrabban kellene takarítanod az otthonodban, mint gondolnád - naponta lenne az ideális!

Lehet, hogy eddig nem tudtad, de bizony vannak az otthonunkban olyan fontos dolgok, melyeket minden nap érdemes letörölni, letakarítani, ezzel is megakadályozva a baktériumok és kórokozók felhalmozódását.

Kép
Szépség

Cindy Crawford 33 éve csak erre a testápolóra esküszik - ez a száraz bőrűek megmentője!

Cindy Crowford már 25 éves kora óta használja ezt a testolajat, amit kifejezetten a száraz bőrűeknek ajánlunk!