Az álom diéta: Edd magad karcsúvá - szénhidrátokkal!

Az álom diéta: Edd magad karcsúvá - szénhidrátokkal!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

A diéta gondolatától is görcsbe rándul a gyomrod, főképp azért, mert mindig fáradtnak és enerváltnak érzed magad, ha nem ehetsz? Erre is van megoldás!

A legtöbb fogyni vágyó úgy veti bele magát a diétába, hogy száműzi étrendjéből a szénhidrátokat, ami viszont állandó levertséget, ingerlékenységet és folyamatos éhségérzetet okoz. Szénhidrátokra szüksége van a testnek, de persze nem csokira és péksüteményekre, tésztára és rántott dolgokra, hanem egészséges, rostban és ásványi anyagban gazdag ételekre.

Olvasd el ezt is!

A szénhidrátok a rostok, a keményítők és a cukrok, amik elsődleges energiaforrásaink. Ezekből is léteznek jó és rosszfajták: a cukrot, lisztet tartalmazó ételek például hamar és nagyon megemelik a vércukorszintet, majd az hamar visszaesik, ezáltal gyakorlatilag hiába eszik valaki állandóan, mégis éhes marad.

Ezzel szemben az olyan jófajta szénhidrátok, mint a rostok, a teljes kiőrlésű ételek lassan emelik a cércukorszintet, sokáig biztosítják a teltségérzetet, ráadásul jót tesznek az emésztésnek is.

Kép

A dietetikusok legtöbbje egyetért abban, hogy a szénhidrátokat nem szabad mellőzni az étrendből, mert amellett, hogy energiát adnak, a szervezetnek kell a bennük található vas, magnézium és B vitamin. Mindenképp készítsd el úgy az étrendedet, hogy szerepeljenek benne szénhidrátok: íme 4 étel, amiket érdemes lenne kipróbálnod 2017-ben!

Olvasd el ezt is!

Quinoa

Magas a fehérjetartalma, tele van aminosavakkal, B-vitaminokkal, folsavval, cinkkel. Rostban nagyon gazdag, így kifejezeten jót tesz az emésztésnek is, alacsony kalóriatartalma miatt pedig köreteknek, salátához kiváló.

Ráadásul könnyen elkészítheted: egy bögre quinoát önts fel kétszeres hideg vízzel, forrald, majd főzd el róla a vizet. Fedd le, és saját gőzében hagyd még alacsony lángon 5-6 percig főni.

Quinoa saláta: guszta, ugye?
Quinoa saláta: guszta, ugye?

Tönköly

Boldogító csodagabona néven is ismerik a tönkölyt, mert az egyik, benne lévő aminosav emeli a szervezet szerotonin szintjén. Fehérjében, aminosavakban és ásványi anyagoknak igen gazdag, magas rosttartalma révén pedig nagyon jót tesz a beleknek, az emésztésnek. Ha kenyeret, péksüteményt vásárolsz, mindenképp figyelj arra, hogy a termék tönkölyliszt-tartalma magas legyen! Sőt, a tönkölybúzát használhatod salátákba, vagy a rizs helyettesítőjeként, és rizottónak is isteni.

Olvasd el ezt is!

Pinto bab

Hallotál már a pinto babról? Érdemes kipróbálnod, ennek az élelmiszernek ugyanis nemcsak a fehérjetartalma nagyon magas, de csökkenti a koleszterint és szinten tartja a vércukrot is, és az emésztésre is jótékonyan hat. Készíthetsz belőle levest, főzeléket, de húsok mellé köretként, illetve salátában is megállja a helyét: az édesburgonya és a gyökérzöldségek kifejezetten passzolnak hozzá!

Zab

Nins a zabkásánal jobb reggeli, és nem csak mi, de a dietetikusok is így vélekedek erről! Arra azonban ügyelj, hogy a bolti müzlik nem azonosak a zabkásával! Ez tényleg egy szuperegyszerű, jól variálható étel, magas magnézium, cink és rost tartalommal, ami egy tökéletes energialöketet ad a reggeli órákban.

Kétszeres vízben vagy magtejben pár percig kell csak megfőzni a zabbot, majd ízesítheted mindennel, amit csak szeretsz: adhatsz hozzá fahéjat, mézet, reszelhetsz bele almát, édesítheted banánnal, erdei gyümölcsökkel. Vigyázz, nagyon könnyen rákattansz majd!

Kép

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Szépség

A vásárlók azt mondják, úgy kisimítja a ráncokat ez a primer, mintha photoshoppolták volna őket - most akciósan szerezheted be!

A vásárlók szerint nemcsak tartósabbá teszi a sminket, de minden bőrhibát és a tág pórusokat is eltünteti ez a primer! Olyan, mintha photoshoppolták volna a bőrünket.

Kép
Életmód

Tényleg fogyaszt a citromos víz? Utánajártunk!

Gyakran halljuk, hogy a citromos víz mennyi mindenre jó, és a fogyókúrázók egyik csodaszere. Mások ezt kételkedve hallgatják, de mi az igazság? Valóban olyan hatásos, amilyennek mondják vagy ez is csak egy mítosz?

Kép
Életmód

Elrontott filmes plakátok, amik elspoilerezték a csattanót: a nézők szerint ezek a legrosszabbak!

Na ez ám a csalódás! Nem elég, hogy spoiler, de egyenesen a gyártóktól: ezek a filmtörténet legrosszabb filmes plakátjai!

Kép
Életmód

A legmeglepőbb titkok Sisi és Ferenc József történelmi nászról

Sisi a történelem egyik legnagyobb hatású nőalakja volt, most pedig megismerheted Ferenc Józseffel kötött házasságának részleteit!

Kép
Életmód

Egy hétig követtem Katalin hercegné diétáját: sokkal nehezebb volt, mint gondoltam

Katalin hercegné étrendje nem való mindenkinek, csak akkor próbáld ki, ha nagyon elhivatott vagy!

Kép
Sztárok

Szabó Kimmel Tamás: "Engedjük már el, hogy a férfiak nem sírnak!" - #Képesvagyok podcast S2E4

A #Képesvagyok podcast legújabb adásában Szabó Kimmel Tamás volt a vendégünk. Beszélgettünk a gyermekkoráról, nevelési stílusáról, maximalizmusról, határhúzásokról, a közelgő negyedik X-ről és persze legújabb filmjéről.