10 meglepő dolog, ami tönkreteszi a bőröd, és te még csak nem is sejted

10 meglepő dolog, ami tönkreteszi a bőröd, és te még csak nem is sejted
Forrás: HBO

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Minőségi krémek, gondos ápolás, rendszeres kozmetikai kezelések. Sokszor azt hisszük, mi mindent megteszünk a szépségünkért, miközben nem is sejtjük, mennyi banális dolgokkal ártunk a bőrünknek. Például a következő 10 dologgal!

1. Hunyorgás

Nem jó a látásod? Ha sokat erőlteted a szemed, az nem csak mostani állapoton fog rontani, a szemed körüli finom bőrt is tönkreteszed vele. A sok hunyorgás következtében, idő előtt jelennek meg a nemkívánatos ráncok. Menj el szemvizsgálatra, és mielőbb orvosold a problémát. A szemüveg a legnagyobb sztároknak sem gáz!

gif

2. Vegyszerek a vízben

Sok mindentől lehet száraz a bőröd, de egy alattomos kiváltó ok maga a víz. Sajnos ez ellen nehéz védekeznünk, hiszen nem választás kérdése, hogy mi folyik a csapból. Mit lehet tenni? Fektess be egy olyan zuhanyrózsába, ami megszűri a vizet, és megszabadulhatsz a káros vegyianyagoktól, mint a klór, és ki tudja még mi...

3. Túl gyakran gyantáztatsz

Minden felbukkanó szőrszálnál rohansz a kozmetikushoz? Rossz ötlet, mivel a túl sok gyantázás olyan hegeket okozhat, amiknek örökre nyoma marad. Legalább 3 hét szünetre lenne szükség, mielőtt újra nekiesnétek a műveletnek. És ez kiemelten igaz az érzékenyebb területekre.

gif

4. Stressz

Már megint a stressz. Sajnos a folyamatos feszültség az élet legtöbb területére kihat, ahogy a bőröd állapotára is. Pattanások és kiütések, korai ráncok, szürke és száraz bőr - számos bosszantó mellékhatás. Fiatalon nem vesszük komolyan az ilyesmit, de minél előbb foglalkozol a problémával, annál tovább tarthatod meg a szépséged.

5. Koszos ágynemű

Bőröd éjjel tud legintenzívebben regenerálódni. Ilyenkor az elhalt hámsejtek a párnádon landolnak, ahogy a különböző baktériumok és méreganyagok is. Annak érdekében, hogy megkíméld magad a fölösleges pattanásoktól, cseréld le a párnádat hetente, vagy nem kívánatos gyulladásokra ébredhetsz reggel.

6. Túl sok cukor

A sok finomított édesítőszer árt az alakodnak, a vércukorszintednek, és a bőrödnek is. Ha édesszájú vagy, egyél inkább olyan extracukros gyümölcsöket, mint az ananász vagy a mangó. A lehető legkevesebbszer nyúlj a cukorért.

gif

7. Túl sok alkohol

A bor, a sör, és az összes rövid kiszárítja a bőrödet. Lehet, hogy kiheverted a másnaposságot, de a tested nem felejt. Ha túl sokszor sanyargatod a szervezeted, először csak a pattanások jönnek a méreganyagok miatt, majd a dehidratáltság hozza a ráncokat is.

gif

8. Élet egy szaunában

A szauna és a gőzfürdő nagyon egészséges, de csak egy pontig. Ha túlzásba viszed, egy idő után csúnyán megereszkedhet a bőröd, mert a benne található kollagén rugalmassága roncsolódhat.

9. Passzív dohányzás

Mindenki tudja, hogyan hat a dohányzás a testünkre. Ezért nem is dohányzol, ugye? De azt tudtad, hogy a passzív dohányzás is egészségtelen a bőrödre nézve? A káros anyagok a füstben is megtalálhatóak, letüdőzés ide, vagy oda.

gif

10. Erős smink

Kellenek néha a sminkmentes napok. Ha otthon vagy, hagyd levegőhöz jutni a bőröd. Még a legszuperebb természetes kozmetikumok is megterhelik a tested, szóval kell a szünet - legalább egy nap a héten. Ez azért nem katasztrófa!

gif

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 5 kép

Top 5 szépségtipp Julia Robertstől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!

Kép
Sztárok

Eláll a lélegzet! Nicole Kidman lányai életükben először léptek a vörös szőnyegre, Sunday és Faith gyönyörű tinik már - FOTÓ

Nicole Kidman lányai, Sunday Rose Kidman-Urban és Faith Margaret Kidman-Urban most szombaton debütáltak először a vörös szőnyegen. Gyönyörű tini lett belőlük!

Kép
Shopping

Hivatalosan is ez a tavasz legdivatosabb színe: megmutatjuk, hogyan csempészheted be a ruhatáradba

Vidámságot és energiát áraszt magából, nem véletlenül ilyen népszerű.

Kép
Életmód

Nem fogyasztod eleget, pedig jót tesz egészségednek: a spárga jótékony hatásai!

Külföldön megőrülnek a spárgáért, ez persze nem csoda, hiszen számos jótékony hatása van, melyek miatt abszolút érhető, hogy ilyen nagy népszerűségnek örvend. Azonban annak ellenére, hogy Magyarországon hatalmas területen termelik, mégis meglepően kevesen fogyasztják. Nos, mi most megpróbálunk meggyőzni arról, hogy miért építsd be az étrendedbe ezt az igazán szuper zöldséget.

Kép
Életmód

A banánnál is hatásosabbak! Káliumban gazdag ételek, amikkel szíved egészségét támogatod

A banán talán a legismertebb káliumban gazdag étel, de számos más egészséges élelmiszer jó káliumforrás. És, hogy miért van szükségünk káliumra? Többek között szabályozza a vérnyomást, a szívritmust, a sav-bázis egyensúlyt és szerepet játszik az idegrendszeri jelek továbbításában.

Kép
Sztárok

Néhányan sokkal sikeresebbek lettek: 10 eredményes sportoló, aki színészi pályafutásba kezdett

Van, aki jól döntött, hogy váltott: íme azok a sportolók, akik színészi pályafutásba kezdtek.