Beszéljünk a bodorrózsáról!

Beszéljünk a bodorrózsáról!
Forrás: PR

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Van egy bájos, egzotikus és sokoldalú növény, ami a világjárvány kellős közepén is képes örömet csempészni az életünkbe. Ismerd meg közelebbről a COVID-19 legtermészetesebb ellenszerét, a mediterrán bodorrózsát!

Néhány héttel ezelőtt a kertészeken, botanikusokon, gyógyszerészeken kívül csak nagyon kevesen ismerték a bodorrózsát (cistus creticus), pedig a növény kivonatát már régóta használják a hagyományos orvoslásban. Egyes feljegyzések szerint már az ókori Perzsiában is az egyik legértékesebb gyógynövényként tartották számon. Ebből mára kis túlzással csak a növény szárított leveleiből főzött, kesernyés ízű, immunerősítő tea maradt meg a köztudatban. Egészen mostanáig.

Október végén ugyanis futótűzként söpört végig a hír a hazai médiában, hogy magyar kutatók a világon elsőként igazolták: a mediterrán bodorrózsa kivonata gátolja az új típusú koronavírus szaporodását. Ez azonban még csak a történet egyik fele. A CMC Dél Klinika kutatói ugyanis nemcsak a tiszta bodorrózsa-kivonatot, de a Viro Stop influenza elleni szájspray komplex hatóanyagát is megvizsgálták, ami a bodorrózsa mellett többek között az orvosi zsálya, a lángvörös kasvirág és a barbadosi cseresznye kivonatát is tartalmazza. Ez a gyógynövény-kombináció pedig jóval erősebb gátlóhatást mutatott az önmagában alkalmazott bodorrózsa-kivonatnál.

Keresd itt!
forrás: PR

Ami nem azt jelenti, hogy a bodorrózsa ne volna hatékony gyógynövény, hiszen erősíti az immunrendszert, csökkenti a fogszuvasodás kockázatát, sőt, még köröm- és bőrbetegségek kezelésére is előszeretettel használják. Főzhetünk belőle teát, használhatjuk tinktúraként vagy étrend-kiegészítőként, felső légúti megbetegedésekkel szemben azonban a Viro Stop influenza elleni szájspray jóval hatékonyabb.

A név senkit se tévesszen meg! A Viro Stop influenza elleni szájspray ugyanis védőbevonatot képez a nyálkahártyán, így nagyon sokféle vírussal és baktériummal felveszi a küzdelmet, amibe a COVID-19 éppúgy beletartozik, mint az influenza vagy az egyszerű, szezonális nátha.

A Viro Stop hatását az élő sejteken végzett (in vitro) tesztek után természetesen még fertőzött egyéneken is bizonyítani kell, a növényi kivonatnak azonban számos előnye lehet a vírusellenes szerekkel szemben. Egyrészt az eddigi tapasztalatok szerint mellékhatásoktól vagy allergiás reakcióktól mentes. Másrészt, mivel a kivonat közvetlenül a kórokozókon fejti ki hatását, a Viro Stop nem vezethet gyógyszer-rezisztencia kialakulásához.

Szerezd be itt!
forrás: PR

A bodorrózsa és a Viro Stop tehát nem csodaszer, és egyik sem nyújt 100%-os védelmet a koronavírussal szemben. De ha betartjuk a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb szabályokat, nagyobb biztonságban vagyunk a használatukkal, mint nélkülük.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.

Kép
Sztárok

Közel 400 millió forintos gyűrűt kapott Victoria Beckham, és nem ez az első: íme a Spice Girl 13 legszebb eljegyzési gyűrűje

Victoria Beckham szinte minden évben új eljegyzési gyűrűt kap David Beckhamtől szerelmük zálogaként. Összegyűjtöttük a 13 legszebbet!

Kép
Sztárok

Eva Longoria szűk ruhája nem sokat hagyott a képzeletre: 49 évesen megmutatta, mitől döglik a légy!

Ismét megmutatta Eva Longoria gyönyörű alakját: ebben a piros ruhában valami elképesztően szexi!