Újrahasznosítási forradalom a Vöslauernél!

Újrahasznosítási forradalom a Vöslauernél!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

A Vöslauer Ausztria piacvezető márkájaként felelősséggel tartozik a környezetért és a fenntarthatóságért. A Vöslauer ásványvíz idén már Magyarországon is megkezdi az átállást a 100% -ban újrahasznosított PET palackokra.

A hulladékmennyiség csökkentése és az újrahasznosítás témája mindenkit érintő, kiemelten fontos terület. A Vöslauer a kulisszák mögött már évek óta azon dolgozik, hogy megoldást találjon a problémára. Míg sok országban csak az EU szigorodó műanyag-stratégiája kényszeríti rá a gyártókat a csomagolóanyagok újragondolására, a Vöslauer már mintegy 15 évvel ezelőtt intenzíven kezdett foglalkozni az újrahasznosítással és az értékes nyersanyag-műanyag felelős használatával.

Régóta célunk az, hogy jobbá váljunk - a termékeink, a palackok, a csomagolás - a címkéktől a zsugorfóliáig - folyamatosan fejlődnek – mondja Birgit Aichinger ügyvezető igazgató.

A palackok újrahasznosított műanyag-tartalma (különösen a rePET tartalom) mellett az alapanyagok takarékos felhasználása is fontos szerepet játszik.

A 100% -os rePET-palack megalkotásával valódi mérföldkőhöz érkeztünk, mely mögött rengeteg idő és fejlesztés áll. Az innovatív csomagolás, amelynek létrejötte a nagyobb fenntarthatóság iránti törekvésből indult, jól vizsgázott a kísérleti szakaszban és számos pozitív visszajelzést kapott a fogyasztóktól.

Kép

A Vöslauer számára a fenntartható, erőforrás-hatékony termelés fontos vállalati felelősség.2018. augusztusában a Vöslauer az EU 50 környezettudatos vállalatának egyikeként hozzájárult az EU műanyag-stratégiájához, és önkéntesen elkötelezte magát az újrahasznosított anyagoknak a palackgyártásban való nagyobb felhasználása mellett. Konkrétan ez azt jelenti, hogy a jelenlegi 3,300 tonna rePET használatát 2025-re 5,500 tonnára növelik. Az átállás Ausztriában tavaly októberben kezdődött, idén áprilistól pedig a Magyar boltok polcaira is megérkeztek az első, már 100%-ben rePET alapanyagból készült Vöslauer ásványvizes palackok. Fontos tudni, hogy már eddig is minden egyes Vöslauer termék minimum 60%-ban rePET alapanyagból készült, 2025-ig pedig a termékpaletta egésze, minden Vöslauer palack 100% -ban újrahasznosított anyagból készül, és a vállalat 100% -os CO2-semleges lesz, mely az abszolút felső érték az egész iparág számára. Megvalósul tehát a 100%-os újrahasznosítási körforgás.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Különleges ajánlatok: Akciós belföldi wellness csomagok májusban, amiket nem fogsz tudni visszautasítani

Íme május legjobb akciós wellness ajánlatai! Ha egy kis kikapcsolódásra vágysz, akkor most itt az idő!

Kép
Sztárok

El se hisszük! Sztárok, akik idén ünneplik 60. születésnapjukat - sokuk közülük úgy ragyog, mint 20 évvel ezelőtt!

Sokukon nem is látszik az öregedés! Íme azok a sztárok, akik 2024-ben ünneplik 60. születésnapjukat.

Kép
Sztárok

Harry herceg elárulta: ez volt az a pillanat, amikor tudta, örökre elveszítette Vilmos herceget

Harry herceg és Vilmos herceg 2020 óta nem beszélnek egymással. Mit szólna ehhez Diana hercegné?

Kép
Életmód
Kép
Sztárok

Amikor a pénz beszél: sztárok, akik csak a gázsiért vállalták a szerepet

Pénzből élünk, így hát fontos, mennyit kapunk a munkánkért. Van, amikor a sztárok is csak ez alapján döntenek egy szerepről.

Kép
Életmód

Külföldön vadásszák, itthon könnyen elérhető: 8 jótékony hatása, ami miatt fogyaszd bőséggel ebből a zöldségből

Sokan nem is gondolnák, de valósággal megőrülnek külföldön a magyar termesztésű tormáért. Ezzel szemben itthon nem gyakran fogyasztjuk, jellemzően csak húsvétkor, esetleg karácsonykor kerül az asztalra az ízletes zöldség. Azonban eláruljuk, nem csak az ünnepek alatt érdemes fogyasztani ezt a népszerű ételt, ugyanis számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes beépíteni az étrendedbe.