Ezeket a dokumentumfilmeket minden divatimádónak látnia kell!

divat,dokumentumfilm,anna wintur,vogue,manolo blahnik,mcqueen
Forrás: imdb

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Összeszedtük a legjobb dokumentum filmeket amik a divat világából születtek. Aki imádja a divatot, vagy csak érdeklik a különleges emberi történetek, azoknak kötelező.

A divat bennfentes világa mindig is érdekelte a kívülállókat. Egy jó dokumentumfilm pár órára magába szippant, elvarázsol és közelebb hozza hozzánk az elérhetetlennek tűnő világot.

alexander mcqueen
forrás: imdb

McQUEEN (2018)

A nemrég bemutatott filmben, a divat fenegyerekének tartott Alexander McQueen tragikus és felejthetetlen pályafutásába tekinthetünk be. A film a divatbemutatókra koncentrálva mutatja be nagyívű életútját, ami kelet Londonból egészen a párizsi csillogásig vezetett. Nagyon szép tisztelgés a fiatalon elhunyt tervező előtt, aminek a végét nehezen lehet kibírni pityergés nélkül.

dokumentumfilm,met-gála
forrás: imdb

MÁJUS ELSŐ HÉTFŐJE (2016)

A kultikus Met gála egyik legsikeresebb kiállításának a "China:Through The Looking Glass-nek" az előkészületeit mutatja be. A legtöbb embernek a Met gáláról csak a látványos megnyitó jut eszükbe, ahol a sztárok lélegzetelállító kreációkban vonulnak végig a New York-i Metropolitan múzeum lépcsőjén. Azt már kevesen tudják, hogy ez csak a hivatalos megnyitója egy időszaki divat kiállításnak, amire az amerikai Vogue gyűjt minden évben pénz. A film részletesen mutatja be ezt a hatalmas eseményt megelőző stresszes időszakot.

manolo blahnik,sex és new york,cipő
forrás: vogue

MANOLO: THE BOY WHO MADE SHOES FOR LIZARDS (2017)

Manolo Blahnik neve ismert minden divat iránt fogékony ember számára, ha más nem a Szex és New York sorozatból. Ez a dokumentumfilm a tervező életét mutatja be gyerekkorától egészen napjainkig. Megszólal benne Manolo összes híres baratja, Naomi Campbelltől kezdve Rihannáig. Azok számára ajánlott, aki mindig is vágyott rá, hogy egyszer legyen egy saját Manolo Blahnik cipője.

Olvasd el ezt is!
dries van noten,dokumentumfilm
forrás: pinterest

DRIES (2017)

Egy teljes évig filmezték ezt a nagyon intim portrét a világ egyik legsikeresebb független tervezőjéről. A film betekintést nyújt Dries Van Noten életébe, stúdiójába és csodálatos otthonába is. Az elmúlt 25 évben a belga tervező a párizsi divathét egyik éllovasa, ez a film egy másik perspektívából mutatja be a tervezése menetét.

vogue,september issue
forrás: Pinterest

A SZEPTEMBERI KIADÁS (2009)

A legendás amerikai Vogue, legfontosabb lapszámának a szeptemberinek a készítési folyamatát követi nyomon. Kicsit olyan mint az Ördög Pradát visel csak épp a valóságban. Betekintés nyer a főszerkesztő, Anna Wintour és a divatszerkesztő, Grace Coddington munkájába, illetve a szerkesztőség mindennapjaiba. Magazinok szerelmeseinek kötelező!!

Kép
forrás: Vogue

DIOR AND I (2014)

Ez egy csodálatos film amiben betekintést nyerhetünk a legendás francia divatház Raf Simon vezette időszakába. A film azt mutatja be amikor Raf 2012-ben a Dirhoz került és épp az első couture kollekcióját tervezte. Nagyon nehéz időszak volt ez a tervező számára, hisz nehéz egy ekkora örökséggel bánni. Ma már a Calvin Klein tervezője, de nagyon sikeres időszak volt a Dior történetében amíg ő volt a kreatív igazgatója.

Kép
forrás: Imdb

BILL CUNNINGHAM NEW YORK (2010)

A 2016-ban elhunyt legendás fotóst munka közben mutatja be ez a kedves dokumentumfilm. Bill a New York Times szerkesztője volt és street style fotósként vált igazán híressé. Védjegye volt a színes biciklije, amivel rótta New York utcáit, és készítette képeit. Ahogy Anna Wintour is elmondja a végén, a divat héten "Mindnyájan Bill miatt öltöztünk fel"

Kép
forrás: Imdb

IRIS (2014)

A 95 éves Iris, könnyen felismerhető a hatalmas szemüvegei és hangsúlyos ékszereivel. A new yorki elit meghatározó stílus ikonja volt egész életében, remek humorral mesél életéről, kedvenc ruhadarabjairól és még a titkos bizsu lelő helyeit is bemutatja.

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.