„Ez a betegség nem válogat” - Híres nők, akik nyíltan beszéltek a mellrák elleni küzdelemről

„Ez a betegség nem válogat” - Híres nők, akik nyíltan beszéltek a mellrák elleni küzdelemről
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Jöjjön néhány példaértékű sztár, aki nyíltan mert beszélni a mellrákjáról!

Az egész világot megrázta a hír, 73 éves korában elhunyt a Grease című film Sandyje, Olivia Newton-John. A sztár hosszú ideje küzdött a mellrákkal, harcát pedig a nyilvánsság előtt is vállalta, hiszen ez egy téma, aminek sokkal nagyobb figyelmet kellene kapnia.

Belegondolni is rettenetes, de csak Magyarországon évente nagyjából kilencezer nőt diagnosztizálnak mellrákkal, 10 százalékuk pedig a fiatal korosztályhoz tartozik, azaz 45 év alattiak. A betegség hivatalos helyen elvégzett mammográfiával deríthető ki, a rendszeres szűrővizsgálattal pedig csökkenthető a mellrák miatti halálozások száma, ami sajnos a jelenleg több mint kétezer fő évente. Rettenetes számok, ám egyvalamiben minden orvos egyetért, a korai felismerés és az időben elkezdett terápia a gyógyulás kulcsa, az időben felismert mellrák ugyanis az esetek döntő többségében jól kezelhető.

És azt például tudtad, hogy az Oscar-díjas színésznő, Shirley Temple volt az első csillag, aki a televízióban nyíltan beszélt a betegségéről? A színésznőnél 44 éves korában diagnosztizálták a mellrákot, amivel sikeresen megküzdött, ám előzz korábban senki sem merte nyilvánosan felvállalni ezt a betegséget, és kimondani együtt a mell és a rák szavakat.

Kép
forrás: GettyImages

Galériáinkba most olyan hírességek gyűjtöttünk, akik az elmúlt években elképesztő nyíltsággal és bátorsággal meséltek a mellrákról és saját útjukról. A kemóról, a sugárról, a mastectomiáról, a testi és lelki szenvedésről, és a tanulságról. Kivétel nélkül aktívan kampányolnak a szűrővizsgálatok mellett, és ismertségüket arra használják, hogy példát mutassanak nőtársaiknak.

A folytatásért kattints galériánkra!

Galéria / 9 kép

Sztárok, akik nyíltan beszéltek a mellrák elleni küzdelemről

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.