Bomlottak érte a férfiak, ünnepelt filmcsillag volt: Sophia Loren életét mégis hosszú évekig megkeserítette ez

Bomlottak érte a férfiak, ünnepelt filmcsillag volt: Sophia Loren életét mégis hosszú évekig megkeserítette ez
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Sophia Loren majdnem kénytelen volt lemondani arról, amire igazán vágyott.

Sophia Loren, a szépséges olasz filmcsillag, 1934. szeptember 20-án született, vagyis alig egy hónapja ünnepelte a 89. születésnapját. A világhírű díva mindössze 16 éves volt, amikor családja bátorítására elindult egy szépségversenyen, amely aztán hatalmas sikert hozott neki, így 1950-ben elkezdhette színésznői karrierjét. Felsorolni is nehéz lenne, mennyi nagyszerű produkcióban mutatta meg tehetségét és szépségét, legismertebb filmjei közé tartozik például A szép molnárné, a Büszkeség és szenvedély, az Egy asszony meg a lánya, a Tegnap, ma, holnap vagy a Napraforgó. A fényűző karrier mellett a magánélete azonban számos nehézség elé állította.

Sophia Loren nehezen vált anyává

Sophia Loren mindössze 15 éves kamaszlány volt, amikor 1950-ben megismerkedett élete szerelmével, az akkor 37 éves Carlo Pontival. A színésznő 1957-ben ment feleségül a férfihoz Mexikóban, mert úgy tudta, Ponti elvált korábbi feleségétől, Giuliana-tól. 1962-ben a hatóságok érvénytelenítették a házasságot, mert Ponti válása sosem fejeződött be. Ennek ellenére a pár továbbra is együtt élt, 1966-ban – immár legálisan – ismét összeházasodtak. A szépséges színésznő a 20-as évei végére ünnepelt sztár volt a világ minden táján, ráadásul élete szerelméhez ment feleségül, mégsem volt felhőtlen a boldogsága. Sophia Loren gyermekre vágyott, azonban úgy tűnt, ez lehet, hogy soha nem fog megadatni neki.

1963-ban, amikor sokan már azt mondták, hogy 29 évesen túl idős vagyok az első szüléshez, azon gondolkoztam, vajon megtörténik-e valaha. A vágyam, hogy gyermekem szülessen, idővel már megszállottság volt. Egyszerűen csak nagyon szerettem a gyerekeket. A forgatásokon mindig összebarátkoztam a gyerekszínészekkel és még a közös munka után is tartottuk a kapcsolatot

- emlékezett vissza arra a nehéz időszakra Sophia Loren egy interjúban.

A sztár először a Tegnap, ma, holnap forgatásán érezte úgy, hogy talán terhes, ám a tesztek, amiket elkészített, negatívak lettek. Ennek ellenére áthívott magához egy neves szakértőt, hogy csináljon hivatalos tesztet. A férfi egy békát vett elő egy aktatáskából és azt mondta: „Ha a béka meghal, terhes vagy!”. Sophia Loren ettől nagyon kiborult, elzavarta a férfit, a békát pedig szabadon engedte. Később egy orvos megállapította, valóban babát vár, ezért eltiltotta az autózástól. Sajnos azonban épp akkoriban kellett egy autós jelenetet felvennie, ami után rosszul lett, kórházba került. Ott derült ki, elvetélt. Loren szerint a nővérek elképesztően bántón viselkedtek vele, mintha nem is ember lenne, miközben élete legnagyobb fájdalmát érezte. Csak 4 évvel később sikerült ismét teherbe esnie, ám ez a várandósság is vetéléssel végződött. Ekkor már az orvosok is lemondtak róla.

Hölgyem, önnek nagyszerű a csípője, és gyönyörű nő, de soha nem lesz gyermeke!

- mondta neki egy orvos.

Sophia Loren végül mégis megkapta, amire igazán vágyott, egy évvel később egy orvos megtalálta a nőgyógyászati problémát, kiderült, valamiért a szervezete nem termel elegendő ösztrogént, ezen injekciókkal segítettek. Első gyermekének 34 évesen adott életet, Carlo Ponti Jr. 1968-ban született. Második fiát, Edoardót 39 évesen hozta a világra, boldogabb nem is lehetett volna.

Sophia Loren a mai napig nem csak az elbűvölő szépségéről, hanem humoráról, és intelligenciájáról is híres. Tömören és frappánsan alkotott véleményt a szerelemről, a divatról az anyaságról, vagy épp az étkezésről is, melyeket most egy csokorba gyűjtöttünk!

Galéria / 10 kép

10 felejthetetlen idézet Sophia Lorentől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

Májusi horoszkóp: Íme 2 csillagjegy, akire rengeteg pénz vár a hónapban

Itt a havi horoszkópunk! Ilyen lesz 2024 májusa az egyes csillagjegyeknek az asztrológus szerint.

Kép
Szépség

10 elavult frizura, ami a legszebb nőket is elcsúfíthatja - ezek jönnek helyettük divatba!

Idén több kedvenc frizuratrendünk vált elavulttá, bár az is igaz, hogy a listán akad néhány előnytelen fazon is, amiért nem kár...

Kép
Stílus

4 ruhafazon, ami már nem lesz divatos a következő hónapokban - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Ezek között a friss ruhaötletek között is tuti találsz majd új kedvenceket.

Kép
Sztárok

24 színész a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek közöttünk

Kereken húsz évig forgatták a filmeket, sajnos a szereplők közül sokan nem láthatták már a történet végét a vásznon.

Kép
Sztárok

6 sztár, akit mindenki imádott a 2000-es években, azóta viszont nyom nélkül eltűnt

Ők volt a 2000-es évek legnagyobb hírességei. Hová tűnhettek?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand kőkeményen beszólt Melissa McCarthynak: szerinte nem a diétától fogyott 34 kilót!

Melissa McCarty rengeteget fogyott, Barbra Streisand pedig azzal vádolta, hogy ennek nem a diéta, hanem valami más áll a hátterében!