Már férjhez ment, amikor ráébredt arra, hogy valójában a nőket is szereti! Sara Ramírez coming outjának története

Már férjhez ment, amikor ráébredt arra, hogy valójában a nőket is szereti! Sara Ramírez coming outjának története
Forrás: Getty Images

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Sara Ramírez már házas volt, amikor ráébredt arra, hogy valójában a biszexuális.

Sara Ramírez 1975. augusztus 31-én született Mexikóban, a Sinaloa állambeli Mazatlánban. Nyolc éves volt, amikor a szülei elváltak és ő az édesanyjával San Diegóban, Kaliforniába költözött. Kezdetben énekesi tehetségével tűnt ki a többiek közül, majd a gimnáziumi évek alatt egyre több iskolai darabban kapott szerepet, egyszerűen imádott a színpadon létezni és erre tanárai is felfigyeltek, így ajánlották őt be a New York-i Juilliard-ra, ahol végül képző- és drámaművészet szakon diplomázott.
Még a Juilliardon töltött évei során fedezte fel őt egy casting-rendező, és fel is ajánlották neki Wahzinak szerepét Paul Simon 1998-as Broadway musicaljében, a Capemanben. A produkció bár negatív kritikákat kapott, Sara Ramírez teljesítményét kiemelkedőnek titulálták a szakértő szemek. Ugyanezen évben kapta meg első filmes szerepét is A szerelem hálójában, ahol Meg Ryan és Tom Hanks oldalán debütálhatott. Ezután lassan, de biztosan indult be színházi karrierje, miközben egyre több lehetőséget kapott a mozgóképek világában is, ahol a nagy áttörtést végül 2006-ban A Grace klinika hozta el számára. Ahol 2016-ig összesen 241 epizódban remekelt a biszexuális ortopéd sebész, Dr. Callie Torres szerepében.

Kép
forrás: Walt Disney Studios

A szakmai sikerek mellett pedig úgy tűnt, hogy a magánéletben is megtalálta a számításait. Barátja, Ryan DeBolt 2011. június 27-én kérte meg a kezét, amit következő év júliusában egy privát óceánparti esküvő követett New Yorkban. Sara 2016-ban queernek és biszexuálisnak vallotta magát, majd 2020 augusztusában nembinárisként azonosította magát. Végül 2021. július 6-án Ramírez egy Instagram-bejegyzésben jelentette be hivatalosan, hogy férjével elválnak útjaik.

Egy szenzációs piros ruhában még 2005-ben.
forrás: Getty Images
Egy szenzációs piros ruhában még 2005-ben.
Exférje, Ryan DeBolt társaságában 2010 nyarán.
forrás: Getty Images
Exférje, Ryan DeBolt társaságában 2010 nyarán.

Hosszú évek óta biztos volt abban, hogy többféleképpen is tud szeretni, de félt előbújni ezzel, majd egy tragédia mindent megváltozott. 2016-os coming outjának egyébként köze van a szintúgy abban az évben történt orlandói terrortámadáshoz, amely során a Pulse nevű éjszakai melegbárban egy merénylő lövöldözni kezdett az ott szórakozó tömegre, kioltva ezzel 49 ember életét. Sara a történtek után úgy érezte, hogy eljött az ideje annak, hogy felvállalja biszexualitását. „Féltem kiállni a nyilvánosság elé, mert attól tartottam, hogy ez negatív hatással lesz a karrieremre. Féltem a diszkriminációtól, amellyel esetleg szembe kell majd néznem, nem csak Hollywoodon kívül, hanem a szakmán belül is. Miközben folyamatosan olvastam és hallottam az ellenünk elkövetett erőszak számtalan formájáról, beleértve a Pulse éjszakai klubban történt orlandói lövöldözést, egyre inkább sürgetővé vált számomra azt, hogy a saját platformomat felhasználjam arra, hogy erőt adjak annak a közösségnek, aminek én is tagja vagyok” - mondta egy interjú során a People magazinnak. A mai napig is aktív tagja az LMBTQ közösségnek és mindent meg is tesz azért, hogy erőt adjon azon embereknek, akik bizonytalanok érzéseikkel kapcsolatban.

Kép
forrás: HBO

A rajongók most éppen a Szex és New York folytatásaként jegyzett And Just Like That című sorozatban láthatják őt, ahol Miranda új szerelmeként bizonyítja be azt, hogy az őszinte szívből jövő érzelmek nem ismernek határokat. Minden bizonnyal a jövőben is még számos olyan szerepben láthatjuk majd őt, ami segíthet végleg ledönteni azokat a mostanság egyre több esetben támadott, ítélkezéssel és kirekesztettséggel átszőtt, évtizedeken át épült falakat, amit kimondatlanul is a magát elfogadónak titulált Hollywood épített fel a tökéletesség látszatának fentartása érdekében.

Most pedig íme néhány híres meleg férfi, aki egykor nőt vettek feleségül!

Galéria / 8 kép

Híres meleg férfiak, akik nőt vettek feleségül

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

8 klasszikus és időtlen nyári alapdarab, amiben már most elkezdhetsz gondolkodni

Ezek a nyári alapdarabok akár egymással, akár külön-külön is megállják a helyüket a megjelenésedben.

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.