Már férjhez ment, amikor ráébredt arra, hogy valójában a nőket is szereti! Sara Ramírez coming outjának története

Már férjhez ment, amikor ráébredt arra, hogy valójában a nőket is szereti! Sara Ramírez coming outjának története
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Facebook
Twitter
Pinterest

Sara Ramírez már házas volt, amikor ráébredt arra, hogy valójában a biszexuális.

Sara Ramírez 1975. augusztus 31-én született Mexikóban, a Sinaloa állambeli Mazatlánban. Nyolc éves volt, amikor a szülei elváltak és ő az édesanyjával San Diegóban, Kaliforniába költözött. Kezdetben énekesi tehetségével tűnt ki a többiek közül, majd a gimnáziumi évek alatt egyre több iskolai darabban kapott szerepet, egyszerűen imádott a színpadon létezni és erre tanárai is felfigyeltek, így ajánlották őt be a New York-i Juilliard-ra, ahol végül képző- és drámaművészet szakon diplomázott.
Még a Juilliardon töltött évei során fedezte fel őt egy casting-rendező, és fel is ajánlották neki Wahzinak szerepét Paul Simon 1998-as Broadway musicaljében, a Capemanben. A produkció bár negatív kritikákat kapott, Sara Ramírez teljesítményét kiemelkedőnek titulálták a szakértő szemek. Ugyanezen évben kapta meg első filmes szerepét is A szerelem hálójában, ahol Meg Ryan és Tom Hanks oldalán debütálhatott. Ezután lassan, de biztosan indult be színházi karrierje, miközben egyre több lehetőséget kapott a mozgóképek világában is, ahol a nagy áttörtést végül 2006-ban A Grace klinika hozta el számára. Ahol 2016-ig összesen 241 epizódban remekelt a biszexuális ortopéd sebész, Dr. Callie Torres szerepében.

Kép
forrás: Walt Disney Studios

A szakmai sikerek mellett pedig úgy tűnt, hogy a magánéletben is megtalálta a számításait. Barátja, Ryan DeBolt 2011. június 27-én kérte meg a kezét, amit következő év júliusában egy privát óceánparti esküvő követett New Yorkban. Sara 2016-ban queernek és biszexuálisnak vallotta magát, majd 2020 augusztusában nembinárisként azonosította magát. Végül 2021. július 6-án Ramírez egy Instagram-bejegyzésben jelentette be hivatalosan, hogy férjével elválnak útjaik.

Egy szenzációs piros ruhában még 2005-ben.
forrás: Getty Images
Egy szenzációs piros ruhában még 2005-ben.
Exférje, Ryan DeBolt társaságában 2010 nyarán.
forrás: Getty Images
Exférje, Ryan DeBolt társaságában 2010 nyarán.

Hosszú évek óta biztos volt abban, hogy többféleképpen is tud szeretni, de félt előbújni ezzel, majd egy tragédia mindent megváltozott. 2016-os coming outjának egyébként köze van a szintúgy abban az évben történt orlandói terrortámadáshoz, amely során a Pulse nevű éjszakai melegbárban egy merénylő lövöldözni kezdett az ott szórakozó tömegre, kioltva ezzel 49 ember életét. Sara a történtek után úgy érezte, hogy eljött az ideje annak, hogy felvállalja biszexualitását. „Féltem kiállni a nyilvánosság elé, mert attól tartottam, hogy ez negatív hatással lesz a karrieremre. Féltem a diszkriminációtól, amellyel esetleg szembe kell majd néznem, nem csak Hollywoodon kívül, hanem a szakmán belül is. Miközben folyamatosan olvastam és hallottam az ellenünk elkövetett erőszak számtalan formájáról, beleértve a Pulse éjszakai klubban történt orlandói lövöldözést, egyre inkább sürgetővé vált számomra azt, hogy a saját platformomat felhasználjam arra, hogy erőt adjak annak a közösségnek, aminek én is tagja vagyok” - mondta egy interjú során a People magazinnak. A mai napig is aktív tagja az LMBTQ közösségnek és mindent meg is tesz azért, hogy erőt adjon azon embereknek, akik bizonytalanok érzéseikkel kapcsolatban.

Kép
forrás: HBO

A rajongók most éppen a Szex és New York folytatásaként jegyzett And Just Like That című sorozatban láthatják őt, ahol Miranda új szerelmeként bizonyítja be azt, hogy az őszinte szívből jövő érzelmek nem ismernek határokat. Minden bizonnyal a jövőben is még számos olyan szerepben láthatjuk majd őt, ami segíthet végleg ledönteni azokat a mostanság egyre több esetben támadott, ítélkezéssel és kirekesztettséggel átszőtt, évtizedeken át épült falakat, amit kimondatlanul is a magát elfogadónak titulált Hollywood épített fel a tökéletesség látszatának fentartása érdekében.

Most pedig íme néhány híres meleg férfi, aki egykor nőt vettek feleségül!

Galéria / 8 kép

Híres meleg férfiak, akik nőt vettek feleségül

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Kép
Életmód

3 egyszerű gyakorlat, amitől laposabb lesz a hasad, mint valaha

Íme 3 egyszerű pilates gyakorlat, amit ha most elkezdesz, akkor laposabb hassal indíthatod a nyarat!

Kép
Stílus

A tavaszi ruhadarab, amiért minden francia nő rajong - egy klasszikus választás, ami mindennel működik!

A francia nők nagyon értenek ahhoz, hogy még egy elérhető darabot is extrán különlegessé és drágább hatásúvá tegyenek.

Kép
Életmód

8 zöldség, ami egészségesebb főzve, mint nyersen

Míg egyes zöldségek tápanyagszintje főzéskor emelkedik, másoké csökken. Most olyan zöldségeket mutatunk be, amiket érdemesebb főtt formában fogyasztani, ha ki akarjuk belőlük hozni a maximumot!

Kép
Sztárok

6 meglepő titok Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjéről!

Ma ünnepli Katalin hercegné és Vilmos herceg 13. házassági évfordulójukat. Íme 6 meglepő titok, amit nem tudtál a királyi pár esküvőjéről!

Kép
Sztárok

Kiderült, ez Katalin hercegné kedvenc esküvői fotója: meglepő módon Vilmos herceg nem szerepel rajta

13 évvel ezelőtt tartotta esküvőjét Katalin hercegné és Vilmos herceg. Ez a hercegné kedvenc képe a nagy napról!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Így néz ki ma az a kislány, aki széttrollkodta Katalin és Vilmos esküvőjét

Grace van Cutsem ellopta a show-t Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén 13 évvel ezelőtt!