Rozmaringos-kecskesajtos cukkini

2013. július 24.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók 4 főre:


  • olívaolaj
  • 2 fej lilahagyma
  • 2-3 közepes cukkini
  • Friss rozmaring
  • 20 dkg friss kecskesajt (ízesített is lehet, itt köménymagos)
  • Só, bors fokhagyma
  • Egy evőkanál lenmag (szezámmag vagy pirított tökmag is lehet)

Elkészítés:


  1. A lilahagymát vágd apró kockákra és olívaolajon dinszteld meg, 1-2 perc után add hozzá a szintén apróra vágott rozmaring leveleket is.
  2. Tedd hozzá a kockára vágott cukkinit (ha zavarnak a magok, előtte vájd ki, és csak azután kockázd fel, zsenge cukkininál nem szükséges).
  3. Közepes lángon párold félpuhára (fedő alatt kb. 15 perc), majd mehet hozzá a só, bors, összenyomott fokhagyma,ízlés szerint.
  4. Párolás közben néha kevergesd meg, és vedd le a fedőt, hogy lepirítsd egy kicsit, (azért néha ezután is keverd meg).
  5. Ha már szép barnás a cukkini, - vigyázz, hogy csak piruljon, ne égjen le! - vedd le a tűzről.
  6. Még forrón tálald a tányérra és szórd meg apró kecskesajt darabkákkal, ami egy picit rá fog olvadni.
  7. Végül díszítsd lenmaggal.

Ezt a finomságot fogyaszthatod magában vagy frissensültek, halak mellé köretként. Jó étvágyat! :)

Fotó: Zimmermann Zsolt