Hozzávalók 4 főre:
- olívaolaj
- 2 fej lilahagyma
- 2-3 közepes cukkini
- Friss rozmaring
- 20 dkg friss kecskesajt (ízesített is lehet, itt köménymagos)
- Só, bors fokhagyma
- Egy evőkanál lenmag (szezámmag vagy pirított tökmag is lehet)
Elkészítés:
- A lilahagymát vágd apró kockákra és olívaolajon dinszteld meg, 1-2 perc után add hozzá a szintén apróra vágott rozmaring leveleket is.
- Tedd hozzá a kockára vágott cukkinit (ha zavarnak a magok, előtte vájd ki, és csak azután kockázd fel, zsenge cukkininál nem szükséges).
- Közepes lángon párold félpuhára (fedő alatt kb. 15 perc), majd mehet hozzá a só, bors, összenyomott fokhagyma,ízlés szerint.
- Párolás közben néha kevergesd meg, és vedd le a fedőt, hogy lepirítsd egy kicsit, (azért néha ezután is keverd meg).
- Ha már szép barnás a cukkini, - vigyázz, hogy csak piruljon, ne égjen le! - vedd le a tűzről.
- Még forrón tálald a tányérra és szórd meg apró kecskesajt darabkákkal, ami egy picit rá fog olvadni.
- Végül díszítsd lenmaggal.
Ezt a finomságot fogyaszthatod magában vagy frissensültek, halak mellé köretként. Jó étvágyat! :)