Puskás Ferenc Stadion, ahol (újra) együtt szurkolhatunk

Puskás Ferenc Stadion, ahol (újra) együtt szurkolhatunk

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Egykor Népstadion, majd Puskás Ferenc Stadionként működő épület 2016-ban megkezdett felújítása során nagy hangsúlyt helyeznek a kimagasló minőségű és modern anyaghasználatra, ahol az IVANKA többek között az épület koronázópárkányát és kültéri ülőbútorait készíti el.

Már 1896-ban megszületett a nagy budapesti stadion építésének gondolata, amikor felmerült az első újkori olimpia megrendezésének lehetősége a magyar fővárosban. A Játékok rendezési joga ugyan Athénra szállt, de a stadion terve továbbra is napirenden maradt. A világháborúk következtében azonban megépítésére csak 1953-ban került sor. A Népstadion 2002-ig üzemelt, és lebontásáig a magyar labdarúgó-válogatott elsődleges hazai pályája volt.

Utódja, az új Puskás Ferenc Stadion várhatóan idén készül el, amely tervezetten 67 000 fő vendégül látására lesz alkalmas. Az épület több mint 50 méter magas, 316 méter hosszúságú, bruttó 208 000 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik majd.

Kép

A Stadion új munkálatai során az IVANKA tervezte és készítette az épület koronázópárkányát, amely tórusz formában öleli át a teljes épületet. A közel félszáz méter magasságban elhelyezett, akár 1,6 tonnát is elérő homlokzati elemek gyártása, szállítása és a helyszínen történő emelésükhöz szükséges rögzítése nagy szakmai kihívást, így pontos kivitelezést követeltek meg az IVANKA munkatársaitól.

A stadion ikonikus jellegzetessége az épület oldalán megjelenő „pilon” mintázat, amely az újjáépítés során ismét helyére kerül. Az IVANKA 1770 darab pilonszegély tervezésére és kivitelezésére is megbízást kapott. A látogatók kényelmét szolgálják majd az IVANKA kültéri padjai is, amelyekből összesen 314 darab készül el.

Az IVANKA büszke arra, hogy az ország legnagyobb, leghíresebb sportlétesítményének rekonstrukciós munkálataiban részt vehet, amely a következő évtizedekben százezreknek nyújt majd szórakozási, kikapcsolódási és sportolási lehetőséget.

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Elképesztő átalakulások! Így néztek ki a sztárok az első és az utolsó MET-gálájukon - akkor és most fotók

Kedvenc sztárjaink is rengeteget változtak első MET-gálás megjelenésük óta: de nemcsak a kinézetük, hanem a stílusuk is! Akkor és most fotókon mutatjuk az átalakulásokat!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A 4 legjobb kedvezményes árú fényvédő arckrém

Segítünk most rátalálni új kedvenc fényvédő arckrémedre. Íme a legjobb ajánlatok a Notino kínálatából!

Kép
Sztárok

10 sokkoló fotó, ami bebizonyítja, hogy mennyit változott a világ 10 év alatt

A 2014-es MET-gála fotói garantáltan visszarepítenek majd a múltba!

Kép
Stílus

Nem fogod elhinni, hogy ezeket tényleg magukra húzták íme: a 2024-es MET-gála legsokkolóbb szettjei

Ha május, akkor MET-gála. Az elképesztő kreációk mellett tegnap este a megosztó szettekből sem volt hiány, lássuk a nagyközönség idén kiken akadt le!

Kép
Életmód

Demencia tünete lehet, ha így étkezel: 7 jel, ami a retteget kórra utalhat

Alapvetően a legrettegettebb betegségtípus az időskori memóriavesztés. Ennek egy formája a frontotemporális demencia, melynek jellemzője az olykor egészen megszállott, ismétlődő viselkedés, ez pedig egy friss kutatás szerint sok esetben elsősorban az étkezési szokásokban jelenik meg.

Kép
Életmód

7 meglepő tipp a spóroláshoz, amire talán nem is gondoltál

Mindenkinek mást jelent a takarékoskodás, ráadásul van, aki túltolja, más pedig nem elég hatékony.