Philips Lumea Prestige TESZT: villanófényes szőrtelenítés villámgyorsan?

Philips Lumea Prestige TESZT: villanófényes szőrtelenítés villámgyorsan?
Forrás: Hámori Zsófi

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az IPL (Intense Pulse Light) technológiát sokáig csak kozmetikai szalonokban próbálhattad ki, a Philips Lumea Prestige készülékével azonban már otthon is bevetheted a villanófényt. Kipróbáltuk, hogy működik és mennyire hatásos.

Ha szőrtelenítésről van szó, az emberek két táborra oszlanak. Vannak, akik mindenféle tipródás nélkül simán másra bízzák még a legérzékenyebb területek kezelését is és vannak, akik inkább az otthoni megoldásokra esküsznek.

Én az utóbbi csoporthoz tartozom, szeretem a saját fürdőszobámban elintézni a dolgokat. A legtöbb módszerrel már kísérleteztem: próbáltam a hideg, a meleg gyantát és az epilátort is, de be kell vallanom, legtöbbször a borotva mellett teszem le a voksomat, mert fájdalommentes és gyors. Persze ennek is megvan az árnyoldala, hiszen cserébe viszonylag rövid ideig lehet élvezni a hatását, pedig én is szeretném, ha bármikor zökkenőmentesen lecsúsztathatnék a lábamon egy selyemkendőt.

Éppen ezért örültem neki, amikor a Philips piacra dobta az otthoni használatra kifejlesztett IPL gépét, hiszen több barátnőmtől hallottam már, hogy a villanófény viszonylag fájdalommentes, nagyon gyors és hosszú távú, akár 6 hónapig tartó megoldást kínál.

A készülék megjelenésében kifejezetten elegáns, mérete nagyon ideális, akár a bőröndbe is befér, ha egy utazás alatt szeretnénk elvégezni a soron következő kezelést. Az „alap” fejen kívül, ami a test kezelésére szolgál, találunk még három, kisebb panelű tartozékot is, melyek az ézékenyebb területek: bikinivonal, hónalj és arc kényelmes és könnyen kivitelezhető szőrtelenítésére lettek kialakítva.

Kép
forrás: Hámori Zsófi

Kezelés előtt elő kell készítened a bőröd: legjobb, ha borotvával mész át a kiválasztott területen, mivel így csak a felszínről tűnteted el a szőrt, a fényt pedig a bőr alatti szőrszálak nyelik el, így érheted el a legoptimálisabb hatást.

Az első használat előtt A SmartSkin érzékelő gomb megnyomásával tudod felmérni, hogy a bőszíned és a szőröd színe alapján milyen intenzitású fény a megfelelő számodra. A tesztet érdemes rendszeresen elvégezni, ha a kezelések között tervezel napozni vagy szoláriumozni, hiszen a bőr színének változása befolyásolhatja az IPL hatékonyságát.

Mehet a menet!

A gépet a kiválasztott területre merőlegesen kell irányítanod, úgy, hogy hozzáérjen a bőrfelülethez. Amint a készülék hátán fehér fényt látsz, megnyomhatod a villantás gombot. Csúsztasos mozgással folytasd így az egész területen.

Az első meglepetést a kezelés gyorsasága okozta: a két lábszáram 9 percet, a hónaljak 2 percet, a bikinivonal pedig kb. 3 percet vett igénybe. Azaz a legkardinálisabb területek szőrtelenítését kevesebb, mint negyed óra alatt intéztem el. Maga a villanás elsőre kicsit idegen, de könnyen megszokható, érzésre pedig teljesen fájdalommentes. Első alkalommal kis bizsergést, melegséget éreztem a kezelt területeket, de – a gyantázán utáni fájdalomról őrzött emlékeimmel ellentétben – ez is hamar elmúlt.

Kép
forrás: Hámori Zsófi

Kéthetente ismételve már a 3. alkalom után azt tapasztaltam, hogy a visszanőtt szőr lényegesen ritkásabb, egy-két helyen minimális kiegészítő szőrtelenítést igényelt. Annak érdekében, hogy ez az eredmény megmaradjon, illetve a szőr mennyiség tovább csökkenjen, 1-2 havonta érdemes megismételni a kezeléseket, hogy akár fél éven át tartósan sima bőrfelületet érj el.

Összességében a Philips Lumea Prestige könnyen kivitelezhető, valóban hatékony szőrtelenítési módszert kínál, amivel nagyon megkönnyíti a bikiniszezonra való készülődést.

Videók

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

3 gyulladáscsökkentő étel, amit minden 40 év feletti nőnek ennie kellene: így kerülheted el a menopauzával járó hízást

Te is a menopauza kellemetlen tüneteivel küzdesz? Mutatjuk milyen gyulladáscsökkentő ételeket fogyassz, amikkel enyhítheted őket, ráadásul a súlygyarapodást is elkerülheted!

Kép
Életmód

A vitamininfúzió előnyei: Minden, amit tudni érdemes erről az új terápiáról

Szeretnéd fokozni az egészségedet és feltöltődni energiával? Akkor a vitamininfúzió lehet a megoldás számodra: íme minden, amit tudni érdemes róla!

Kép
Stílus

Utazz velünk a múltba: Nosztalgikus fotók a MET-gála történetéből

Május 6-án kerül megrendezésre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum adománygyűjtő estje, ismertebb nevén MET-gála, ami az év egyik legnívósabb és ruhák szempontjából minden bizonnyal az egyik leglátványosabb sztáreseménye.

Kép
Sztárok

„Az egész olyan, mint egy idióták parádéja” - 8 híresség, akit nem látnak szívesen a MET-gálán (és nem is szívesen mennének el)

A MET-gála nem minden hírességnek van benne a top 10-es programlistájában - sőt még a top 1000-ben sem.

Kép
Sztárok

Akit nem lehet felülmúlni! Blake Lively 10 legcsodásabb MET-gálás megjelenése

A hagyományos filmbemutatókhoz illő klasszikus eleganciával ellentétben a MET-gálát minden évben inkább a drámai, túlzó öltözékek teszik emlékezetessé. Ebben a játékban pedig Blake Lively évek óta verhetetlen!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.