Nekünk a Balaton

Nekünk a Balaton

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Rajongunk a Balatonért! És meg is mutatjuk nektek, mennyire: szerkesztőségünk tagjai összegyűjtötték az abszolút kedvenceiket a magyar tenger partjáról.


Alpek Mónika, tervezőszerkesztő


Kép

Számomra a Balaton kicsit más, mint másoknak. Nekem szinte a második otthonom, mivel kis korom óta minden nyaramat ott töltöttem júniustól szeptemberig. Volt egy kis boltunk Balatonszárszón 10 évig, majd utána átmentünk Balatonlellére, ahol 5évig árultunk egész nyáron, így bár a parton voltam, szinte sosem tudtam a bolt miatt igazán turistáskodni, és egész nap a strandon heverészni, de azért megpróbálok pár helyet ajánlani, ahova mindenképpen érdemes elmenni.

A balatonlellei part


Az elmúlt években hihetetlen változáson esett át Lelle, így egyre hívogatóbb a turistáknak. Strandját kiásták és feltöltötték fokozatosan mélyedő homokos partszakasszal. Így már majdnem olyan, mintha tengerparton lenne az ember.  Nem kell átbukdácsolni a part menti algás köveken, félni, hogy beleakad a lábad egy hínárba, hanem szépen lassan besétálsz a vízbe a puha homokon. A strand mellett található a kikötő rész, amit szintén felújítottak az elmúlt években, és nyitottak egy isteni kávézót, butikokat, éttermet, szórakozóhelyeket. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Keszthely


Ez a rész inkább egy szentendrei sétálós részhez hasonlít, macskaköves utcákkal, népművészettel, butikokkal. Persze Keszthely fő látványossága még mindig a Festetics-kastély, amit muszáj megnézni, illetve a Panoptikumba is érdemes ellátogatni. Aki szereti a borzongást, annak még ajánlanám a Horror Múzeumot, ahol különböző korhű kínzási módszereket láthatunk, és sok más félelmetes dolgot.  Ez a „túra” egy kellemes sétával körbe is járható 1-2 óra alatt, és utána még egy ebédre is marad időnk.

A balatonlellei Kishegy


Ide kisvonat alakú kocsivagonokkal mehetünk fel a kikötőből, de persze autóval is. Ha felértünk a hegyre, belátni az egész Balaton vidéket, átlátni a túloldalra, látni a szőlősöket, és persze a Balatont. Hihetetlen látványt nyújt. A hegy tetején van egy kis kápolna, és egy kis csárda, ahol igazi magyaros ételekkel várnak, érdemes kipróbálni, mert isteni. Érdemes megvárni a naplementét, iszogatni közben egy kis rozét, beszélgetni jó társaságban, és máris egy fantasztikus estétek lehet. Mindenképpen menjetek fel ha arra jártok.
+1 tipp: Ha Balatonlellén jártok, és igazán finom pizzára vágytok, próbáljátok ki a Fő téren található Favágó Pizzériát. ;)

Brunner Ágnes, képszerkesztő


Kép


Káptalantóti piac


Az idejét sem tudom már, mikor jártam itt először, de az biztos, hogy ha a Balatonnál járok, sosem hagyom ki a legendás piacot, amiért még Pestről is zarándokolnak. Ezért bizony érdemes kihagyni a vasárnap reggeli lustálkodást, és még reggelizni sem kell: annyi mindent kóstolhat meg a piacozó, hogy bőségesen pótolja azt. Kedvenc finomságot kiemelni? Ez bizony képtelenség, szánjon rá mindenki időt, energiát és kóstoljon végig mindent!​ Nyitva: minden vasárnap reggeltől kb. du 2-ig.

Tihanyi Placc piac


Véleményem szerint Tihany kihagyhatatlan pontja a Balatonnak, és mióta felfedeztem a Placcot, kedvenc szombat reggeli elfoglaltságomat a piacozást is ki tudom élni. Itt tényleg minden van, amire csak szükségünk lehet: zöldség, mangalica hús vagy egy jól sikerült olajfestmény. A hangulat pazar, ha szeretnénk Tihanyt nem ismerő rokonainknak, barátainknak -létezik még ilyen? - mutatni a hangulat esszenciájából, mindenképpen tegyünk velük egy szombat délelőtti sétát. Nyitva: szombatonként 8-14 óráig.


Kazal Viktória, stylist


Kép

Salföld Fesztivál


Egyik kedvenc nyári eseményem a salföldi fesztivál. 1978. augusztus 20-án került először megrendezésre. Évente ismétlődő, fesztiválszerű, de inkább közösségi ünnepnek nevezhető. Az átlagos fesztiválokkal ellentétben nincs meghirdetett program, de minden este (hajnalig) több koncert szórakoztatja a népet. Különleges, szívhez szóló hangulata van az akácágakból és fóliából összetákolt helyi illegális kocsmának ahol zsíros kenyeret, Balaton-felvidéki bort és langyos sört lehet kapni. A magyar művésztársadalom krémjével táncolhatsz reggelig az autentikus jazzre. Mindennél inspirálóbban számomra pedig a természet hat. Néhány percre van a templom és a legközelebbi kút, tíz perc sétára pedig a nádon keresztül a homoktenger vár és hűsítő tavak.

Káli Art


Egy divatfotózáshoz kerestem helyszínt, amikor rábukkantam erre a kis ékszerdobozra a Káli medence szívében. A főépület a századforduló idején tiszti kaszinó volt. Felújították, de maximálisan megtartották antik jellegét. Különböző stílusú szobák közül választhat az ide látogató. Személy szerint azt a szobát választottam, ahol az ágy mellett egy öntöttvas kád, illetve mosdókagyló volt. Mindent csipke borított és levendulaillat terjengett a levegőben. Néhány napig igazi francia hercegnőnek érezhettem magam az 1900 as évekből!

Osvárt Judit, életmódszerkesztő


Kép

1. Kistücsök étterem


Balatonszemesen, egy elegáns, gyönyörű belső térben vagy egy csodás kertben költheted el nemcsak a Balaton, de az ország egyik legjobb ebédjét is. Több embert ismerek, aki nem átall hétvégente csak azért több órát autózni, hogy a Kistücsökben ebédelhessen... és én abszolút megértem őket. Asztalt foglalni kötelező, az aktuális étlapról a hideg kovászosuborka-leves és a csirkemájas levendulazselével szintén erősen ajánlott. Vigyázat: aki egyszer itt ebédel, Kistücsök-rajongó lesz!


2. Kőtenger


Szentbékkálla határában található ez a csodálatos természeti képződmény, mely a sok évvel ezelőtti vulkanikus működés emléke. Mágikus hely, ahol az ember feltöltődik energiával. Nem mellékesen pedig érdemes egy jó nagy sétát tenni a környéken (pl. Szentbékkálláról átsétálni Mindszentkállára az erdei földúton át), mert ez a vidék, a maga gazdag flórájával és faunájával bizony szebb, mint Toszkána!

3. Gömbkilátó, Balatonboglár


Kilátónak ugyan kevéssé alkalmas (a látványba mindenhol belóg a fémszerkezet), a Gömbkilátó mégis a Balaton egyik jelképe. A látványos struktúra 1958-ban készült a brüsszeli Világkiállításra, onnan került Balatonboglárra. Eredetileg szerették volna üveggel bevonni, hogy kávézót alakíthassanak ki benne, ezt azonban a helyszíni erős szél nem tette lehetővé - maradt tehát a váz, amely az atomkorszak látványos emléke, és amely ma egy kalandpark részeként várja a látogatókat. Szerintem látványos, tiszta, szép szerkezet, érdekes építészeti és művészeti élmény közelről is!

Rózsa Szonja Sarolta, művészeti vezető


Kép

1. Révfülöpi vitorláskikötő


A nyugalom szeglete. Innen mindig csodás a Balaton. A hangulat meg egyenesen olyan, mint gyermekkoromban, hatalmas fák a parton, kicsi, kedves part, csak a vitorlások árbocainak csilingelését hallod...egy csoda.

2. Kővirág Étterem és Panzió


Kertjében mindenki elvarázsolva érezheti magát. Csodálatos nyugalom veszi körül, isteni konyha, csodás ízek. A Panzió apartmanjainak berendezése csodás ötvözete a tulajdonosok nagyszülőktől örökölt bútorainak, tárgyaiknak és a modern kiegészítőknek.

3. Tihanyi rév/komp


Minden balatoni látogatásom kihagyhatatlan közlekedési eszköze (ennek oka, hogy édesanyám az egyik parton barátaim a másikon laknak). Gyerekek és felnőttek elvarázsolva érzik magukat, ahogy a komp nehézkesen átcammog az egyik partról a másikra...naplemente idején különösen szép perceket kaphatunk.
+1: Imádom még a köveskáli és a zánkai barackosokat (ez két nagy birtok), ahol minden nap megadott időben árulják a frissen szedett isteni, mosolygós őszibarackokat és nektarinokat. Azon nyomban képes vagyok felfalni 5-6 darabot. :)​

Szűcs Péter, főszerkesztő


Kép

Silver Beach Retro Hotel


Az angol Vogue retro divatanyagot fotózott a szokatlanul izgalmas épülettel a főszerepben. Közvetlenül a Balaton partján, Siófok városközpontjától 2 km-re, hosszú, privát stranddal és olyan klasszikus retro reggelikkel, mint amilyen a bundás kenyér vagy a tojásos lecsó.

Bringatúra a Balaton-felvidéken


A Balaton-felvidék igazán bringabarát, kevés az emelkedő, sok a látnivalóval és a kiépített kerékpárút. A kis falvakban pedig még van nyilvános kút a felfrissüléshez.

Három Huszár


Romantikus kis fogadó Köveskálon. Egy német házaspár annyira beleszeretett a vidék érintetlenségébe, hogy végül itt maradtak. A híres német reggelit itt Wolfgang reggelinek hívják, a tulajdonos maga készíti és a virágoskertben szolgálja fel.

Neked is van egy jó tipped? Írd meg kommentben! :)

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!

Kép
Stílus

Fehér póló helyett: 2024 tavaszán erre a darabra esküsznek a stílusos nők

A fehér pólók régóta biztos alapdarabjai a gardróbunknak, de idén tavasszal érdemes ezt a vintage trendet is felvenned a megfontolandó ötletek listájára.