Hihetetlen! Több millió forint értékben loptak el ékszereket a világhírű Netflix sorozat forgatásáról

Hihetetlen! Több millió forint értékben loptak el ékszereket a világhírű Netflix sorozat forgatásáról
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

Ilyen sztorikba is ritkán botlunk!

A Korona című sorozat 5. évadjának forgatása a vége felé közeleg, ám azt talán a készítők se gondolták volna, hogy a királyi család életéről szóló, éppen az 1990-es évek elejét és közepét feldolgozó epizódok forgatása közben még ilyen nem várt nehézségekkel is szembe kell nézniük.

Na de kezdjük is az elején...

Diana elbűvölő személyiségénél már csak stílusát és ékszereit csodálták jobban világszerte. A néhai walesi hercegné híres volt arról, hogy a nyilvános alkalmakra gyönyörű ékszereket viselt, a stáb pedig próbálta ezeket a méregdrága, sokszor a királyi család örökségének részét képező darabokat a legélethűbben lemásolni, hogy a nézők a lehető leghitelesebb képet kaphassák a történelem egyik, még a mai napig is sokakat foglalkoztató fejezetéről.

Kép
forrás: Netflix

A másolatok minőségét sem aprózták el, és minden bizonnyal ez szemet vetett azoknak a rablóknak is, akik pár napja Doncaster közelében a Netflix három teherautóját feltörte és körülbelül 200 kelléket lovasítottak meg. Az ékszereken kívül többek közt órákat, ezüsttárgyakat és egy orosz Faberge tojás azon drága másolatát vitték el, amit még a királynő nagyapja vásárolt 1933-ban. A kár értéke meghaladja a 150 ezer angol fontot, ami átszámolva közel 66 millió forint. A rendőrség már megkezdte a nyomozást és arra kértek minden régiségkereskedőt, hogy kiemelten figyeljenek a gyanúsabb esetekre, ugyanis minden bizonnyal a tolvajok idővel majd megpróbálnak túladni a zsákmányon.

A készítők hihetetlen figyelmet fordítottak a részletekre és minden tételt a lehető legaprólékosabban választottak ki. Így szívszorító az a tény, hogy a legtöbb most eltűnt. A stáb bár kétségbeesetten próbál fellelhető másolatok után kutatni, ám mivel sok közülük tényleg egyedi darab volt, így nem lesz könnyű dolguk.

- nyilatkozta egy bennfentes.

És ha már itt tartunk, Diana legszebb ékszereit láttad már?

Galéria / 7 kép

7 alkalom, amikor Katalin és Meghan Diana ékszereit viselték

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.