Megbocsátotta volna, ha felesége elhagyja a Parkinson-kór miatt: Michael J. Fox szívfájdító vallomást tett betegségéről

Megbocsátotta volna, ha felesége elhagyja a Parkinson-kór miatt: Michael J. Fox szívfájdító vallomást tett betegségéről
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Michael J. Fox mindössze 30 éves volt, amikor kiderült, gyógyíthatatlan beteg.

Michael J. Fox nevét világszerte milliók ismerik, több generáció is nagyra tartja a színészt, aki olyan, sokak számára klasszikusnak számító filmekben szerepelt, mint például a Vissza a jövőbe-filmek, a Semmi pánik, a Dupla vagy semmi, a Szerelem a Fehér Házban, a Törjön ki a frász! vagy a Jobb ma egy zsaru, mint holnap kettő. A sztár már nagyon fiatalon tudta, színész szeretne lenni, 16 éves volt, amikor először feltűnt a tévében egy kanadai csatornán, majd 18 évesen Los Angeles-be költözött, hogy felépítse karrierjét. 1982-ben szerepet kapott a Családi kötelékek című vígjátéksorozatban, aminek köszönhetően megismerkedett élete szerelmével, Tracy Pollannel.

Michael J. Fox megértette volna, ha a felesége elhagyja betegsége miatt

Michael J. Fox 1988-ban, 27 évesen vette feleségül álmai nőjét, Tracy-t, ezután pedig visszaköltöztek a sztár szülőhazájába, Kanadába, hogy családot alapítsanak. Négy gyermekük született, Sam Michael 1989-ben, egy ikerpár, Aquinnah és Schuyler 1995-ben, a legkisebb, Esmé pedig 2001-ben.

A színész 1991-ben, mindössze 30 éves korában lesújtó diagnózist kapott orvosaitól, a Doc Hollywood című filmjének forgatása idején tudta meg, Parkinson-kórral küzd. A szakemberek ekkor azt is elmondták neki, állapota folyamatosan romlik majd, a betegség nem gyógyítható, így hamarosan már nem fog tudni színészként dolgozni. Mindez érthető módon lesújtotta, depressziós lett, mérhetetlen fájdalmát pedig igyekezett alkoholba fojtani. Szerencsére 1992-re kilábalt a gödörből, és azóta egyetlen kortyot sem ivott elmondása szerint. Minderről a világ hét éven át semmit nem tudott, Michael J. Fox titkolta az állapotát és küzdelmeit, először 1998-ban beszélt minderről nyilvánosan. „Az volt a legrosszabb, hogy nem tudtam elfogadni, hogy ebből nincs kiút. Úgy éreztem, ebből nem vezet kiút” – mondta egy interjúban, majd hozzátette, ma már rálelt a békéjére. Michael elképesztően hálás csodás feleségének, ő maga eleinte nem hitt benne, hogy Tracy ki fog tartani mellette.

Úgy fejezte ki nekem, hogy nem fog elhagyni, hogy az esküt idézve azt mondta, jóban és rosszban, betegségben és egészségben. Képes volt velem ezt átvészelni. Már 35 éve viseli. (…) Tudtuk akkor, hogy jön a busz, tudtuk, hogy el fog ütni, de nem tudtuk, milyen messze van és milyen gyorsan ér ide. (…) Bármikor megbocsátottam volna neki, ha azt mondja, hogy nem bírja, elég volt és kiszáll, de nem tette

Most pedig íme azok a sztárpárok,, akiknek kapcsolatát egy hullámvölgy hozta rendbe!

Galéria / 6 kép

Sztárpárok, akiknek kapcsolatát egy hullámvölgy hozta rendbe

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

14 idézet híres emberektől, amik által képes leszel észrevenni a kínálkozó lehetőségeket az életben

Elakadtál? Szomorúnak és motiválatlannak érzed magad? Ezek a bölcsességek segíteni fognak!

Kép
Életmód

A természet csodája: Ilyen elképesztő a lenmag hatása a testre és az életünkre

A lenmag valóban csodaszer a természetből. Rendkívül tápláló és előnyös a szervezetünk számára. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészséghez, az emésztési problémák megelőzéséhez, a bőr egészségéhez és a fogyáshoz. A lenmag könnyen beilleszthető az étrendünkbe, és számos módon felhasználható az ételkészítésben. Próbáld ki a lenmagot, és élvezd az egész testre kifejtett jótékony hatásait!

Kép
Életmód

6 étel, amiben a legnagyobb eséllyel bukkan fel ez a rendkívül káros anyag: próbáld minimalizálni a fogyasztásukat

Sokan nem tudják, de bizony a csomagolt élelmiszerekben is igencsak jelentős kockázat van. Ugyanis nemrégiben kutatás készült arról, hogy a csomagolt élelmiszerekben található mikroműanyag jelentősen növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát. Nézzük is, mely ételekben van a legtöbb ilyen jellegű káros anyag, melyeket érdemes lenne kerülni.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 10 fiatal hazai képzőművész, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív tehetségei közül ismerhetsz meg néhány képzőművészt!

Kép
Életmód

4 állatjegy, akit hatalmas szerencse ér májusban: ez vár ránk a Föld-Kígyó hónapjában az asztrológus szerint!

Május a Föld-Kígyó hónapja 2024-ben a kínai asztrológia szerint! A Föld-Kígyó intelligens, mindenkivel barátságos és szórakoztató. Kiegyensúlyozott, alapos és bölcs, tanácsait általában érdemes megfogadni!

Kép
Stílus

Diana hercegné után most Zendaya élesztette újra ezt az elfeledett trendet - meg is van a tavasz legnagyobb slágere!

A tenniscore már egy ideje elkezdte bontogatni, hogy aztán idén tavasszal mindent meghódítson.