Mézes füge ricottával és pirított dióval

2013. július 17.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók:


  • Friss füge, ricotta, méz, dió

Elkészítés:


  1. A friss fügét vágd négyfelé, de ne teljesen, csak épp annyira, hogy szépen kinyíljon.
  2. Kiskanállal adagold rá a ricotta túrót, aztán szórd meg a pirított dióval (mandulával helyettesítheted).
  3. Végül csurgasd meg gazdagon mézzel.
  4. Ha 10 percig áll, az csak jót tesz az ízeknek.

Előételként és főfogásként is tálalhatod.
Fotó: Zimmermann Zsolt