A lázadó zseni, aki Hollywood egyik legnagyobb csillagává vált: 100 éve született Marlon Brando

A lázadó zseni, aki Hollywood egyik legnagyobb csillagává vált: 100 éve született Marlon Brando
Forrás: Archive Photos/Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

Rózsaszíntől a cseresznyepirosig: a CCC tavaszi Jenny Fairy, DeeZee és Nine West New York kollekciója elbűvölő színekben és formákban érkezik fantasztikus áron, 4995 Ft-tól

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Marlon Brando szimplán csak hagyta, hogy ösztönei vigyék előre, és sose érdekelte az, hogy mit gondolnak róla mások, ez pedig bár nem mindig tett jót a karrierjének, mégis sikerült a legnagyobbak közé bekerülnie.

Marlon Brando Jr. 1924. április 3-án született a nebraskai Omahában, egy utazó kereskedőként dolgozó apa és egy színpadi színésznő egyetlen fiaként. A család 1930-ban az Illinois állambeli Evanstonba költözött, ahol a mindössze hatéves fiú mások tréfás utánzásával már akkor is magára vonta az emberek figyelmét.

1936-ban szülei elváltak, ő és lánytestvérei az édesanyjukkal a kaliforniai Santa Anába költöztek, ám a szakítás végül nem egy életre szólt és a családi idill két évvel később tovább folytatódott. Apja egy farmot vásárolt az Illinois állambeli Libertyville-ben, Marlon Brando pedig itt kezdte el középiskolai tanulmányait, ahol bár a sportokban és a drámaórákon is jeleskedett, ám a többi tantárgy már hidegen hagyta. 1941-ben magatartása miatt kicsapták az iskolából és rövidesen a Shattuck Katonai Akadémián találta magát, ahol egy ideig jól viselkedett, de hamarosan újabb problémák akadtak vele, és végül úgy döntött, hogy abbahagyja a középiskolát. Kezdetben árokásóként dolgozott, és bár megpróbált bevonulni a hadseregbe, egy futballsérülés miatt alkalmatlannak minősítették. Brando végül úgy döntött, hogy New Yorkba utazik és színészetet tanul. Idővel kisebb színpadi szerepeket kapott és bár viselkedése itt is elég megosztó volt, abban mindenki egyetértett, hogy hihetetlen tehetség szunnyad benne. Az első filmes lehetőség rögtön egy főszereppel találta meg őt, amit az 1950-ben bemutatott Férfisors című drámában kapott, amit 1951-ben A vágy villamosa követett, ezzel az alkotással pedig végleg beírta magát a filmtörténet nagykönyvébe. Karrierje számos hullámvölgyön ment át, ettől függetlenül két Oscar-díjjal jutalmazták, az elsőt 1955-ben A rakpartonban nyújtott alakításáért, a másodikat 1973-ban A Keresztapáért kapta. Három BAFTA-, két Golden Globe-díjat nyert, de számos nemzetközi filmes elismerést is kapott és megannyi nagy szerep köthető a nevéhez.

Marlon Brando születésének 100. évfordulóján úgy gondoltuk, hogy összegyűjtjük pályafutásának 10 legemlékezetesebb alkotását, amit egyszer mindenkinek látnia kell: nézd meg, hogy te mennyit pipálhatsz ki ezek közül!

Galéria / 10 kép

Marlon Brando 10 legemlékezetesebb filmje, amit egyszer látnod kell

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.

Kép
Életmód

Félresikerült póthaj, elrontott vágás! A Next Top Model történetének 10 legrosszabb átalakítása

Az America's Next Top Model, azaz a Topmodell leszek! évadjaiban voltak egészen elképesztő átváltozások!

Kép
Stílus

Zendaya ruhaválasztásával Carrie Bradshaw-t másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Zendaya nem először merült el a nosztalgia tengerében, ezúttal Carrie Bradshaw adta neki az inspirációt!

Kép
Életmód

16 érdekesség, amit te sem tudtál a Szellemirtókról

Negyven évvel az első film sikere után most itt a Szellemirtók – A borzongás birodalma. De hogyan született az eredeti?

Kép
Sztárok

Tényleg válnak? Az Orlando Bloomról és Katy Perryről készült új fotók választ adnak a kérdésre!

Már több mint három éve annak, hogy Orlando Bloom és Katy Perry közösen mutatkoztak volna. Most végre választ adtak a pletykára, hogy tényleg válnak-e!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!