Legyen Divat a Női Vezető! - Tóth Enikő Boglárka: "Az egyensúly kulcsa a jó szervezés."

Legyen Divat a Női Vezető! - Tóth Enikő Boglárka: "Az egyensúly kulcsa a jó szervezés."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Tóth Enikő Boglárka, a Nestlé Hungária Kft. - Nestlé Professional kereskedelmi vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A család és a munka mellett fontos számomra a sport is. A mindennapokban gyakran kihívás egyensúlyban tartani a munkát és magánéletet, ezért különösen fontos, hogy legyen egy olyan tevékenység, amiben ki tudok kapcsolni, energiát kapok, fizikailag is elfáradok, és nem utolsósorban segít fittnek maradni. Vállalaton belül is hangsúlyos a sport, számos kolléga sportol: fut, kerékpározik, illetve virtuális versenyeket, kihívásokat is rendezünk, ahol az egyéni teljesítményeket elismerjük, jutalmazzuk. Szerintem a sport túl azon, hogy remek közösségépítő szerepe van, segít a stresszoldásban és az egészség megőrzésében is.

Milyen negatív sztereotípiák nehezítették meg mindennapjaid a munkahelyeden nőként? Véleményed szerint melyek azok a problémák, amik csak a nők karrierútját nehezítik meg?

A társadalomhoz hasonlóan egy cég is egészséges, sokszínű és elkötelezett munkatársakkal fejlődik. A cégen belüli kulturális sokszínűség megteremtése mellett a Nestlé hangsúlyt fektet a nemek közötti egyensúlyra is, külön programot indított annak érdekében, hogy különböző intézkedésekkel segítse elő a nemek közötti egyenlőséget, valamint, hogy a nők nagyobb arányban lehessenek jelen vezető pozíciókban. Ahogy ez globálisan, így lokálisan is igaz, eddigi karrierem során soha nem tapasztaltam negatív diszkriminációt azért, mert nő vagyok, és helyben is elmondható, hogy a női közép- és felsővezetők aránya kiegyenlített. Regionális és zóna szinten is hasonló a helyzet. Az én közvetlen felettesem is nő, aki 11 országért felel a régióban, de előtte számos vezető pozíciót töltött be más területeken is. Ugyanakkor szerintem azt szinte minden női vezető érzi, hogy az egyensúly kulcsa a jó szervezés: a munka mellett többségünk háztartást vezet, gyereket nevel, nyaralást szervez, egyszóval többfelé koncentrál.

Érezted-e, hogy többet kell teljesítened, hogy hitelesnek tartsanak, elismerjenek, mint adott esetedben egy férfi kollégádnak? Miben nyilvánult meg és hogyan kezelted a helyzetet?

Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a Nestlénél soha nem éreztem, hogy többet vagy jobban kell teljesítenem, csak azért, mert nő vagyok. Nálunk magasfokú a különböző területek és vezetők közötti együttműködés, a visszajelzés kultúra beépült a szervezet mindennapjaiba, a vezetők nyitottak és elérhetőek a vélemények befogadására és a szükséges változásokra annak érdekében, hogy egy sokszínű szervezetet építsenek.

Az egyensúly kulcsa a jó szervezés.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.