Legyen Divat a Női Vezető! - Tóth Enikő Boglárka: "Az egyensúly kulcsa a jó szervezés."

Legyen Divat a Női Vezető! - Tóth Enikő Boglárka: "Az egyensúly kulcsa a jó szervezés."
Forrás: Pejkó Gergő

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Tóth Enikő Boglárka, a Nestlé Hungária Kft. - Nestlé Professional kereskedelmi vezetője osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Van olyan terület/tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

A család és a munka mellett fontos számomra a sport is. A mindennapokban gyakran kihívás egyensúlyban tartani a munkát és magánéletet, ezért különösen fontos, hogy legyen egy olyan tevékenység, amiben ki tudok kapcsolni, energiát kapok, fizikailag is elfáradok, és nem utolsósorban segít fittnek maradni. Vállalaton belül is hangsúlyos a sport, számos kolléga sportol: fut, kerékpározik, illetve virtuális versenyeket, kihívásokat is rendezünk, ahol az egyéni teljesítményeket elismerjük, jutalmazzuk. Szerintem a sport túl azon, hogy remek közösségépítő szerepe van, segít a stresszoldásban és az egészség megőrzésében is.

Milyen negatív sztereotípiák nehezítették meg mindennapjaid a munkahelyeden nőként? Véleményed szerint melyek azok a problémák, amik csak a nők karrierútját nehezítik meg?

A társadalomhoz hasonlóan egy cég is egészséges, sokszínű és elkötelezett munkatársakkal fejlődik. A cégen belüli kulturális sokszínűség megteremtése mellett a Nestlé hangsúlyt fektet a nemek közötti egyensúlyra is, külön programot indított annak érdekében, hogy különböző intézkedésekkel segítse elő a nemek közötti egyenlőséget, valamint, hogy a nők nagyobb arányban lehessenek jelen vezető pozíciókban. Ahogy ez globálisan, így lokálisan is igaz, eddigi karrierem során soha nem tapasztaltam negatív diszkriminációt azért, mert nő vagyok, és helyben is elmondható, hogy a női közép- és felsővezetők aránya kiegyenlített. Regionális és zóna szinten is hasonló a helyzet. Az én közvetlen felettesem is nő, aki 11 országért felel a régióban, de előtte számos vezető pozíciót töltött be más területeken is. Ugyanakkor szerintem azt szinte minden női vezető érzi, hogy az egyensúly kulcsa a jó szervezés: a munka mellett többségünk háztartást vezet, gyereket nevel, nyaralást szervez, egyszóval többfelé koncentrál.

Érezted-e, hogy többet kell teljesítened, hogy hitelesnek tartsanak, elismerjenek, mint adott esetedben egy férfi kollégádnak? Miben nyilvánult meg és hogyan kezelted a helyzetet?

Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen a Nestlénél soha nem éreztem, hogy többet vagy jobban kell teljesítenem, csak azért, mert nő vagyok. Nálunk magasfokú a különböző területek és vezetők közötti együttműködés, a visszajelzés kultúra beépült a szervezet mindennapjaiba, a vezetők nyitottak és elérhetőek a vélemények befogadására és a szükséges változásokra annak érdekében, hogy egy sokszínű szervezetet építsenek.

Az egyensúly kulcsa a jó szervezés.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

A 6 legjobb vitaminpáros, amik együtt a leghatékonyabbak: tökéletesen kiegészítik egymást!

Amennyiben nem napi 1 multivitamint szedsz, felmerülhet a kérdés, hogy vajon melyik vitamin mivel kompatibilis, mit mivel érdemes egyszerre bevenni. Egyszerre az összeset letudni ugyanis kényelmes megoldásnak tűnhet, de a szakértők nem minden esetben javasolják ezt. Most megmutatjuk, mik azok, amiket érdemes összepárosítani!

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változtak az évek alatt a múlt legnagyobb szexszimbólumai

Egykor őket tartották a világ legjobb nőinek. Mutatjuk, hogyan változtak az évek alatt a múlt szexszimbólumai!

Kép
Sztárok

Esküvői fejdísze miatt került kórházba Celine Dion - FOTÓ

Celine Dion esküvői fejdíszéhez hasonlót még a királyi esküvőkön sem látni! Azonban meg is lett böjtje: súlya miatt kórházba került!

Kép
Sztárok

Nem semmi! Rihanna egy igen extrém frizurával készül a MET-gálára: mindenkit sokkolt, mikor meglátta! - FOTÓK

A sztárvilág már nagyban készül a ma esti MET-gálára, Rihanna pedig spoilerezett a megjelenését illetően: ezzel az új frizurával készül az eseményre!

Kép
Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

A striák ellen nincs tökéletes megoldás, de vannak olyan különféle módszerek, amik segíthetnek kiegyenlíteni a bőrtónusbeli különbségeket.

Kép
Életmód

3 gyulladáscsökkentő étel, amit minden 40 év feletti nőnek ennie kellene: így kerülheted el a menopauzával járó hízást

Te is a menopauza kellemetlen tüneteivel küzdesz? Mutatjuk milyen gyulladáscsökkentő ételeket fogyassz, amikkel enyhítheted őket, ráadásul a súlygyarapodást is elkerülheted!