Lakatos Márk az ízekben is a szexi és stylish élményeket keresi

Forrás: Lakatos Márk
2020. december 16.
Szerző: Lakatos Márk

Csillagszórók! A mai cikk ez egyik legkedvencebb italomról, a pezsgőről fog szólni! A közelgő szilveszter alkalmából ellátogattam egy pár szuper helyre, hogy hozzak nektek egy kis ajánlót, mit érdemes idén az évbúcsúztatás alkalmából a poharakba tölteni. Az első hely, ahova ellátogattam, a Kreinbacher csodálatos birtoka volt a Somlón.

Ez a környék amúgy is kedves a szívemnek, imádom a Balaton északi partját! Aki követi az oldalaim, biztos látta, hogy gyakran utazgatok arrafelé – idén nyáron szinte végig lent voltam a barátaimnál, jól elvonulva a város zajától. És külön nagy-nagy öröm, hogy Magyarországon vannak már olyan cégek, akik ilyen magas minőségű pezsgőitalokat tudnak gyártani, emellé pedig élményt is kínálnak!

A borgazdaságok, borászatokhoz tartozó vendéglátóhelyek minősége folyamatosan növekszik, és erre igény is van. A Kreinbacher szőlőbirtok szállója például fantasztikus kortárs, high-tech építészettel épült, a Somló-hegyen, elképesztően izgalmas helyszínen. ahol érdemes megszállni. Volt, aki Facebookon írta kommentben, hogy itt lett volna a nászútja, de sajnos elmaradt a lezárások miatt – innen is üzenem neki, hogy ne hagyják ki a helyet, és induljanak útnak, amint lehetőség nyílik rá!

A Kreinbach birtok egyébként hangulatában, stílusában nagyon hasonlított az adriai Grand Park Hotel Rovinj szállodára, persze egy sokkal emberközelibb kiadásban. Hasonló színekkel, építészeti megoldásokkal dolgoztak, úgyhogy egyből nagyon otthonosan éreztem magam. Egyetlen apró dolgot ajánlanék: építsenek egy kis wellness részt a szálláshoz, mert ez olyan kis pluszt ad az élményhez, amellyel nagyon sok látogató ott tartózkodását tehetik szebbé. Az enyémet biztosan, mert imádok csobbanni!

forrás: Lakatos Márk
Egy közös kép Langer Gábor séffel

Langer Gábor séf munkáját külön ki kell emelnem, egészen elképesztő konyhát alkotott, ami nagyon jó összhangban van a helyszín belsőépítészeti hangulatával. Egy helyi alapanyagokkal dolgozó, de mégis nagyon elegáns nemzetközi menüsort álmodott meg, úgyhogy elképesztő gasztroélményben volt részünk!

forrás: Lakatos Márk

Másnap fantasztikus kalauzolást kaptunk Bodorkós Norbert szakmai vezetőtől a méthode champenoise, tehát az igazi francia tradícionális pezsgőkészítési módszerekről, amit a Kreinbachernél is művelnek. Megcsodálhattuk a szuper high-tech üzemet, ahol a szexi és stylish pezsgők készülnek. Nézzétek meg a videót, amelyen megmutatom a Kreinbacher Birtokot!

  • Youtube videó
    Youtube link:
    modul lejárati dátuma:

Abszolút favorit: KREINBACHER Brut Nature, egy csontszáraz natúr pezsgő, chardonnay (71%) és furmint (29%) házasításából

Szilveszterkor mindenki ilyennel koccintson!

Tovább olvasok