Külföldön is hódítanak a hazai alapanyagok

Külföldön is hódítanak a hazai alapanyagok

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

Az idei, 77. OMÉK-on újra több ezer látogató ismerkedhetett meg a McDonald’s hazai beszállító partnereivel. Nézd meg, kiktől jönnek a finomságok!

Screen Shot 2015-10-13 at 12.03.12
Screen Shot 2015-10-13 at 12.03.12


Az látogatók nem csak azt tudhatták meg a Meki beszállítóiról, hogy már évek, vagy évtizedek óta gondoskodnak a hazai vendégek tálcáira kerülő termékek alapanyagairól, de azt is,hogy az itthon megtermelt csirkehússal, salátával, paradicsommal, hagymával és tojással egyre több külföldi McDonald’s éttermet is ellátnak. Az érdeklődők végre szemtől-szembe találkozhattak a jól ismert Mekis termékek összetevőivel. Megtekinthették a McNuggets alapanyagául szolgáló csirkemellfilét, a ketchup ízét adó hazai paradicsomot, a salátákba kerülő salátafejeket, a friss tojásokat és rácsodálkozhattak a hagyma bronzos héjára, szakszerű kifejezéssel: „páncéljára”.

Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.24
Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.24


A bemutató asztalok felett elhelyezett tájékoztatókból kiderült, hogy a hazai beszállítóknak nemcsak itthon, de külföldön is jelentős szerepük van a McDonald’s ételeinek előállításában.
Meglepetést okozott a kiállított libamáj és libacomb, azóta ezekkel az alapanyagokkal a hazai McDonald’s éttermekben ismét találkozhatnak az ínyencségek kedvelői.
Az alapanyagokkal való ismerkedésben a Mekilexikon oldalon elérhető videók is segítettek. A Mekilexikon transzparencia programot a McDonald’s 2014 júniusában indította útjára azzal a céllal, hogy a szóbeszéd és az interneten terjedő legendák helyébe egyszerű tényeket állítson. Az oldalra látogatók személyre szabott válaszokat kapnak kérdéseikre, a válaszok megértését pedig fényképes és videós illusztrációk is segítik. AZ OMÉK standon a frissen megszerzett tudásukat a látogatók a Mekilexikon online tesztjein azonnal próbára is tehették.

Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.46
Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.46


A kiváncsiabbak két külföldről érkező alapanyagot, a burgonyát és a marhahúst is felfedezhették, megismerkedhettek az Innovátor fajtájú burgonyával és megszemlélhették a darált marhahús alapanyagának márványosságát, amelyből a húspogácsák 100%-ban, vagyis minden egyéb összetevő, vagy adalékanyag hozzáadása nélkül készülnek.
Azerbajdzsántól Svájcig
A McDonald’s itthon kizárólag az Eisberg Hungarytől vásárolja termékeihez a salátafélét, friss hagymát, kígyóuborkát, paradicsomot és koktél paradicsomot. A hazai Eisberg 2003 óta kizárólagos salátabeszállítója az osztrák McDonald’s éttermeknek is. Az idei évre tervezett közel 3000 tonna beszállítandó termék nagy részben Csongrád megyei termelőktől érkezik, és a román és lengyel éttermi vendégek tálcájára is jut belőle.

Screen Shot 2015-10-16 at 9.21.16
Screen Shot 2015-10-16 at 9.21.16



A szegedi székhelyű Mezőker Kft. egyike a McDonald’s három kizárólagos európai hagymabeszállítójának. A makói termőterületen, illetve annak pihentetésekor, a Vajdaságban termelt vöröshagymát a cég hódmezővásárhely-gorzsai üzemében dolgozzák fel, innen jut el több mint 15 ország McDonald’s éttermeibe.






Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.37
Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.37





A kecskeméti Univer 27 éve szállít szószokat az étteremlánc szendvicseihez. Ketchupjukhoz kizárólag magyar termőhelyről származó paradicsomot vásárolnak, jellemzően Kecskemét környéki gazdáktól. A McDonald’s ma már évente 750-1300 tonna sűrített paradicsomot vásárol tőlük, amely 40 ország éttermeibe jut el.


Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.13
Screen Shot 2015-10-13 at 12.02.13




A szigetcsépi Capriovus Kft. 2002 óta a magyar McDonald’s kizárólagos tojásbeszállítója. Évi 3 millió, mélyalmos tartásból származó héjas tojásával nem csak a magyar, hanem a román éttermeket is ellátja.


Az OSI Food Solutions Hungary bábolnai üzemébe a feldolgozásra szánt csirkehús magyar vágóhidakról, túlnyomórészt a kisvárdai Master Goodtól érkezik. Az évi 14 ezer tonnányi feldolgozott termék pedig hazánkon kívül még 19 ország éttermeibe jut el – Azerbajdzsántól Svájcig.
Sokkal több jut külföldre, mint amennyi külföldről érkezik
A McDonald’s hazai beszállító partnerei 2011 és 2014 között összesen 68 milliárd forint értékben exportáltak termékeket Európa és más régiók McDonald’s éttermeibe. Ez az érték a teljes hazai élelmiszerexport több mint 1,3%-ának felel meg. A mennyiség jelentőségét jól mutatja az is, hogy ha a hazai éttermek tavalyi külföldi beszerzéseinek értékét levonjuk a teljes beszállítói exportértékből, akkor 13,4 milliárd forintos pozitív mérleget kapunk.
Bővítenek, növekednek
A McDonald’s nemzetközi piacokon is sikeres beszállítói az elmúlt években 60 milliárd forintot ruháztak be gyártósoraik korszerűsítésére, kapacitásaik bővítésére. Erősödő exportőrként több munkaerőt is igényelnek, 2014-ben mintegy 500 főt alkalmaztak a hazai és külföldi McDonald’s éttermek ellátására: 200 fő kizárólag a magyar éttermek kiszolgálásán, 300 pedig a külföldi McDonald’s megrendelések teljesítésén dolgozott.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!

Kép
Stílus

Erősen ajánlott! Egy szín ami 2024 tavaszán minden farmeres szettet stílusosabbá tesz

2024 tavaszára ennek az színtalálkozásnak virágzó heteket jósolnak.

Kép
Életmód

Az eper jótékony hatásai! Ezért egyél minél többet belőle az egészséged szempontjából

Az eper egy ízletes gyümölcs, amely nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is. Az epernek magas a víztartalma, ami segít hidratáltan tartani a testet. Emellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, ami fontos a megfelelő egészség fenntartásához.

Kép
Életmód

10 tejmentes, kalciumban gazdag étel, ami megelőzheti a csontritkulást

Lehet, hogy nem gondolsz sokat a csontjaidra, de általános egészséged fontos részét képezik. Mint egy ház alapja és kerete, a csontok az infrastruktúra kritikus részét képezik. Nem csak a végtagjaidat támogatják; lehetővé teszik a szabad mozgást és védik belső szerveket is.

Kép
Szépség

3 zseniális ránctalanító arckrém, amit az 50 év feletti nők imádni fognak

Nem olyan könnyű rátalálni egy jó ránctalanító arckrémre, ugyanis nagyon nagy a piac, rengeteg a termék és elveszünk a sok információban. Most összegyűjtöttük a három legjobbat az 50 feletti nőknek, hogy egyszerűbb legyen!