Kukoricamálé házi málnalekvárral

2013. július 10.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.


Hozzávalók:


  • A tésztához: fél liter tej, 4 tojás sárgája, egy kávéskanál cukor, egy csipet só, 10 púpos evőkanál kukoricaliszt.
  • És még: vaj a sütéshez, házi (málna)lekvár, friss gyümölcs (töltelékként és a díszítéshez).

Elkészítés


  • Dolgozd össze alaposan a tészta alapanyagait, aztán hagyd legalább 20 percet pihenni, hogy összeálljon.
  • Rakj kevés vajat egy kisebb átmérőjű teflonserpenyőbe (hogy mindenhol befedje), majd merd bele a tésztát, úgy, hogy kb. fél centi vastag legyen.
  • Süsd meg, mint a palacsintát, mindkét oldalán.
  • Helyezd egy tányérba és kend meg a tetejét tetszés szerinti házi lekvárral. Ne sajnáld a lekvárt, nem baj, ha túlfolyik az édesség oldalán.
  • 5-6 réteget rakj így egymásra, végül díszítsd gyümölccsel a málé tetejét.
  • Frissen a legjobb, melegen és hidegen is finom.

A képen látható málé 10 cm átmérőjű serpenyőben sült. A fenti tésztamennyiségből 3 adagot tudsz készíteni.
Fotó: Zimmermann Zsolt