Hozzávalók:
- A tésztához: fél liter tej, 4 tojás sárgája, egy kávéskanál cukor, egy csipet só, 10 púpos evőkanál kukoricaliszt.
- És még: vaj a sütéshez, házi (málna)lekvár, friss gyümölcs (töltelékként és a díszítéshez).
Elkészítés
- Dolgozd össze alaposan a tészta alapanyagait, aztán hagyd legalább 20 percet pihenni, hogy összeálljon.
- Rakj kevés vajat egy kisebb átmérőjű teflonserpenyőbe (hogy mindenhol befedje), majd merd bele a tésztát, úgy, hogy kb. fél centi vastag legyen.
- Süsd meg, mint a palacsintát, mindkét oldalán.
- Helyezd egy tányérba és kend meg a tetejét tetszés szerinti házi lekvárral. Ne sajnáld a lekvárt, nem baj, ha túlfolyik az édesség oldalán.
- 5-6 réteget rakj így egymásra, végül díszítsd gyümölccsel a málé tetejét.
- Frissen a legjobb, melegen és hidegen is finom.
A képen látható málé 10 cm átmérőjű serpenyőben sült. A fenti tésztamennyiségből 3 adagot tudsz készíteni.
Fotó: Zimmermann Zsolt