Közép-Európa legnagyobb divateseménye Budapesten – Gombold újra! Döntő

Közép-Európa legnagyobb divateseménye Budapesten – Gombold újra! Döntő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A Design Terminál minden eddiginél szélesebb körű hazai és nemzetközi összefogás mellett rendezi meg a régió legrangosabb divateseményét, a Central European Fashion Days-t október 3-5. között a Városligeti Műjégpályán.


A rendezvény kiemelt programja a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntője, ahol kiderül: 2014-ben ki lesz a régió legjobb divattervezője. A Design Terminál a teljes jegybevétellel a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.
A Central European Fashion Days-t (CEFD) idén második alkalommal rendezi meg a Design Terminál október első hetében. A rendezvény szakmai stábjához idén csatlakozik a Toni & Guy Fashion Week Budapest csapata is, az összefogás célja hogy a magyar és a közép-európai régió tervezői közösen, egy nemzetközi platformon mutassák be legújabb kollekciójukat.

Nemzetközi szinten az eseményt a divatvilág egyik legmeghatározóbb piaci szereplője - többek között a New York- és a Berlin Fashion Week-ért is felelős - IMG Fashion támogatja, ezáltal emelve annak a szakmai színvonalát. Így idén a CEFD bekerül a legnagyobb nemzetközi divathetek naptárába.


A szakmai összefogás mellett több hazai nagyvállalat is támogatja a magyar kreatívipar fejlesztéséért felelős állami intézmény, a Design Terminál kezdeményezését. A rendezvény mellé áll a tavalyi évhez hasonlóan a Heineken Hungária Zrt., de új partnerként a nemzetközi divathetek állandó szponzora, a Mercedes-Benz Hungária Zrt., és a Vodafone is hozzájárul az esemény sikeréhez.
„A nagyszabású összefogás eredményeképpen megvalósuló Central European Fashion Days egy újabb lépés annak irányába, hogy Budapest a régió kulturális központjává váljon. Nagyon örülünk a kezdeményezésnek és szívesen támogatjuk a rendezvényt, hiszen széles érdeklődő réteget vonz a környező országokból.” – mondta el a sajtótájékoztatón Horváth Gergely, a CEFD kiemelt partnerének, a Magyar Turizmus Zrt-nek vezérigazgató-helyettese.

Az immár háromnaposra bővült esemény magában foglalja az elmúlt években hagyománynak számító Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntőjét is, ahol idén először a magyarok mellett a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország és Szlovákia) legtehetségesebb divattervezői is bemutatkozhatnak. A döntőn összesen 19 pályamű közül választja ki a zsűri a legjobb ruházati és a legjobb kiegészítő tervezőt, a legtehetségesebb hazai versenyző pedig a Design Terminál különdíját viheti haza. Négy országból összesen több mint 30 tervező képviselteti magát a kifutón és a rendezvényt kísérő pop-up üzletekben a több ezer fős nemzetközi közönség előtt. A bemutatók mellett számos kiegészítő program várja a látogatókat: szakmai konferencia, Smart Fashion kiállítás, valamint exkluzív buyer showroom is része a Central European Fashion Days programsorozatának.
A korábbi évekhez hasonlóan a Design Terminál most is nagyszabású jótékonysági akcióval köti össze az eseményt: a CEFD teljes jegybevétele az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját segíti.

„Az Ökumenikus Segélyszervezet és a Design Terminál stratégiai együttműködésének fő célja, hogy a Design Terminál körül egyre növekvő közösség mindennapjaiban és ünnepeiben egyaránt jelen legyen az aktív társadalmi szolidaritás. Nagy örömünkre szolgál, hogy ennek szellemében idén már második alkalommal lehetünk partnerek abban, hogy a CEFD jegybevétele gyermekfejlesztési és munkaerő-piaci programjaink támogatásán keresztül nehéz helyzetű családok társadalmi felzárkózásához járuljon hozzá." – emelte ki Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.
Az idei év újdonsága, hogy a nagyszabású divateseményre a Design Hét Budapest nyitóhétvégéjén kerül sor. A CEFD társrendezvénye a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

További információk: gomboldujra.designterminal.hu/
cafebudapestfest.hu/sajto/belepes
designhet.hu/2014/

Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ 1051 Budapest, Erzsébet tér 13. www.designterminal.hu

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Stílus

Utazz velünk a múltba: Nosztalgikus fotók a MET-gála történetéből

Május 6-án kerül megrendezésre a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum adománygyűjtő estje, ismertebb nevén MET-gála, ami az év egyik legnívósabb és ruhák szempontjából minden bizonnyal az egyik leglátványosabb sztáreseménye.

Kép
Sztárok

„Az egész olyan, mint egy idióták parádéja” - 8 híresség, akit nem látnak szívesen a MET-gálán (és nem is szívesen mennének el)

A MET-gála nem minden hírességnek van benne a top 10-es programlistájában - sőt még a top 1000-ben sem.

Kép
Sztárok

Akit nem lehet felülmúlni! Blake Lively 10 legcsodásabb MET-gálás megjelenése

A hagyományos filmbemutatókhoz illő klasszikus eleganciával ellentétben a MET-gálát minden évben inkább a drámai, túlzó öltözékek teszik emlékezetessé. Ebben a játékban pedig Blake Lively évek óta verhetetlen!

Kép
Életmód

10 csodás európai úti cél, ha nem szereted a zsúfoltságot

Ezeken a helyeken legalább olyan jól érezheted magad, mint a slágercélpontokon, csak tömeg nélkül.

Kép
Életmód

Csökkenti a migrént, és a fogyókúrát is támogatja ez az étrend: elképesztő jótékony hatásai vannak

Egyre több étrend válik népszerűvé, köszönhetően az interneten megosztható tapasztalatoknak, és a kutatási eredményeknek. Az egyik legnépszerűbb étrend, vélhetően a számtalan jótékony hatása folytán, a növényi alapú étrend. Ugyanis nem csupán koleszterincsökkentő, gyulladáscsökkentő és környezetbarát, de még a fogyásunkat is serkenti. Sőt, egy friss kutatás még arra a megállapításra is jutott, hogy képes felvenni a harcot a kínzó migrénnel szemben.

Kép
Életmód

Az 5 legfontosabb vitamin, amire a nőknek szükségük van - ezeknek hiánya komoly kockázattal járhat!

Minden nő számára fontos a megfelelő vitaminok bevitelének biztosítása annak érdekében, hogy egészséges és kiegyensúlyozott életet élhessenek!