Köszönet Istennek az abortuszért: ‘ABORTUSZ PROVOKÁTUSZ’ (erős tartalom)

Köszönet Istennek az abortuszért: ‘ABORTUSZ PROVOKÁTUSZ’ (erős tartalom)
Facebook
Twitter
Pinterest

A Thank God for Abortion a továbbiakban csak TGFA egy olyan szerveződés, amelynek alapítója igen masszív üzenetet fogalmaz meg a terhesség megszakítással kapcsolatban.

gif

“Az abortusz természetes, az abortusz jó. Mindenkinek alapvető joga, hogy maga rendelkezzen a teste fölött, de nem mindenki él vele.”

- Viva Ruiz
Kép

Viva Ruiz művész, alkotó, queer, katolikus, és büszke arra, hogy két abortusza volt. Ruiz 2015-ben hozta létre a ‘Köszönet Istennek az abortuszért’ mozgalmat, akkor, amikor 2015-ben a TRAP törvények segítségével számtalan abortuszklinikát lehetetlenítettek el.

A póló.
A póló.

Törekvése 2018-ban a New York Pride-on nőtte ki magát.

A tömegben rengetegen viselték az általa tervezett pólókat, táskákat és együtt skandálták vele: “Két abortuszom volt, és Isten szeret engem!” Ruiz számára a Thank God for Abortion több, mint egy politikai üzenet.

“Ez egy valódi, érzelmekkel teli igazság… és a felszabadító érzés, amikor az emberek felismerik a helyzetet és viselik ezt a pólót, nagyon erős."

Aki ott volt azon a bizonyos Pride-on, azt mondja, volt valami átütő ugyanakkor félelmetes az egész eseményben. Többen aggódtak a résztvevők testi épségéért, hiszen az abortuszt pártolók és ellenzők között olyan mély a szakadék, hogy gyakran csak egy hajszálon múlik a fizikai összecsapás is.

A TGFA mozgalom pártolói hajszálmeresztő élményekről számolnak be.

“Két abortuszom volt, és soha nem beszéltem róla. Amikor sétáltam a felvonuláson, és osztogattam a matricákat, egy nő elkapta a kezem, a matricákat pedig az arcomba vágta és rámüvöltött: én terhes vagyok!”

“Amikor felvettem a pólót, úgy éreztem minden erő az enyém. Hogy lehet, hogy nők ezrei élik úgy le az életüket, hogy nem kontrollálhatják a testüket és a sorsukat?

Miután Ruiz maga queer, sokan úgy gondolják, könnyen beszél és ezért nincs joga felvállalni ezt a témát. “Ez nem a te harcod”-vágják sokszor a fejéhez. A queer közösségből is sokan kérdezték, hogy miért olyan fontos neki az abortuszhoz való jog.

“Miután rájöttem, hogy queer vagyok, összejöttem valakivel. Valakivel, aki egy transznemű nő volt. Valakivel, akitől aztán teherbe estem.”

- Viva Ruiz

Ruiz interszekcionális feminizmusa nem csak egy légbőlkapott fellángolás, amellyel ideig-óráig házal. Ő szentül hiszi, hogy ennek a helyzetnek meg kell oldódnia, és az abortuszt pártolók javára kell eldőlnie.

Nem foglalunk állást, csak jelezzük: ilyen vélemény is van.

Galéria / 4 kép

Celebek, akiknek volt abortuszok és vállalták

Megnézem a galériát

Galéria / 4 kép

Abortuszellenes hírességek

Megnézem a galériát
Tovább olvasok
Stílus

A boyfriend stílus örök - így hordd a pasid ruháit sikkesen!

Na persze nem kell az egész ruhatárát kölcsönvenni, de adunk pár tuti tippet!

Shopping

Ezeket a dolgokat mindenképp beszerzem a kedvezményes kuponokkal

A főszerkesztő is szeret kedvezményesen vásárolni – naná!

Stílus

Röhejes parókák a filmvásznon – Ezt valaki komolyan gondolta?

Emlékszel még Jennifer Garner parókáira az Aliasból? Vagy Anne Hathaway szőke fürtjeire a Brokeback Montainban? Nem? Akkor ezt nézd meg!

Stílus

A szín, ami mindenkinek jól áll

Nem. Nem a fekete. Mutatjuk, hogyan viselik a sztárok a Ferrari-vöröset és árnyalatait idén ősszel.

Sztárok

Ismét káprázatos fehérneműt tervezett a terhes plus-size modell

Minden bizonnyal Ashley Graham minden idők legbevállalósabb kismamája. És nem először veti be energetikus személyiségét fehérnemű tervezéshez is.

Szépség

Készülj a karácsonyra - szépségszerkesztőnk szuper ajándékötletei, akár 50%-os kedvezménnyel!

Szépségszerkesztőnk ezekre a beauty cuccokra fog lecsapni a kuponos napokon, és ezek között bizony már karácsonyi ajándékok is lesznek!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem