Egy laza kis főzés? – Bazsalikomos barack

2013. augusztus 7.
Szerző: admin

Azoknak, akik nemcsak főzni meg enni szeretnek, de élvezik azt a minőségi időt, ami ezzel a tevékenységgel együtt jár, és tudják, minden elkészített étel/ital/desszert olyan finom lesz, amennyire szeretjük azt, akinek készítjük. Rózsa Szonja rovata.



Hozzávalók:


  • 3 szem őszibarack, 3 szem nektarin, 1 citrom, 1 narancs (opcionális), egy nagy marék friss bazsalikom, pár kanál méz

Elkészítés:


  1. Először pucold meg a barackokat (persze, ha szereted a héját, rajta hagyhatod), aztán vágd kockákra a húsukat.
  2. A feldarabolt gyümölcsöt rétegesen rakd egy szép üvegbe: barack, méz, tépett bazsalikom darabok, pici citrom és narancslé, majd ugyanez nektarinnal és így tovább.
  3. Amikor tele lesz, zárd le az üveget, és rakd pár órára a hűtőbe.
  4. Tálalás előtt kicsit keverd meg, isteni nyári frissítő lesz.

Fotó: Zimmermann Zsolt