Te kibírnál egy napot hazugság nélkül?

Te kibírnál egy napot hazugság nélkül?
Facebook
Twitter
Pinterest

Megpróbáltam, de nem tudtam végigcsinálni egy napot füllentés nélkül!

Már nagyon vártuk a júniust, hogy végre bemutassák a Hatalmas kis hazugságok második évadát, nem csupán rajongóként számoltuk vissza a napokat, hanem InStyle-szerkesztőkként is, hiszen hónapok óta készültünk már arra, hogy a júliusi-augusztusi lapszám borítójára a sorozat sztárjai kerüljenek – illetve az egyikük, Shailene Woodley, a többiek pedig a belső anyagban kaptak helyet. Ahogy olvastuk az angol nyelvű interjúkat egyre kíváncsibbak lettünk, hogy vajon mi lesz a sorozatban, hogyan alakul a barátnők sorsa, hiszen a kapcsolatuk egy közös, sötét titokra épül. Egy közös hazugság tartja őket össze. Munka közben elkezdtünk erről beszélni, ki mikor, miért és mekkorát hazudik, ha kell. Egyébként kell hazudni? Ki lehet bírni nélküle egy napot? Megpróbáltam...

gif

Alapok, adatok

Minden kísérletnek kutatás az alapja ugyebár, így hát elkezdtem utánaolvasni, milyen adatok léteznek arról, átlagosan mennyit hazudnak az emberek. Persze a statisztikák is igazmondáson alapulnak, így nem tudhatjuk, hogy az alanyok, akik a kutatásban részt vettek, igazat mondtak-e arról, hogy mennyit hazudnak és mi számít nekik hazugságnak. A kutatások között találtam olyan eredményt, hogy átlagosan 100-szor hazudunk (és a férfiak sokkal többet, mint a nők!), és olyat is, hogy átlagosan 2 hazugság egy napra a reális. Nos, én a kettő mennyiség közöttire saccoltam a saját füllentéseim számát.

gif

Magadért hazudsz?

Amikor reggel végiggondoltam a napom (valójában próbáltam magamban megsaccolni, hányszor hazudhatok egy nap), a hazugság indítékain gondolkodtam. Két okból hazudunk: magunkat akarjuk menteni (vagy jobb színben feltüntetni) vagy máson akarunk segíteni, nekik akarunk kedvezni (a kegyes hazugságok tipikus esete).

Ébredés után 20 perccel elhagzott az első ferdítésem, amikor azt hazudtam, hogy már csak 5 percet leszek a fürdőszobában, pedig akkor kezdtem csak el a hajamat mosni, tehát minimum 15 percet kellett még várnia a családtagjaimnak. Második: induláskor a szomszéd néninek azt mondtam, nem sietek, amikor felvittem neki az ajtajáig a csomagjait, pedig késésben voltam. Harmadik: a kislányomnak megígértem, hogy este hazafelé veszünk fagyit, pedig tudtam, hogy valószínűleg szélvihar és eső lesz este, tehát mire beértem a munkahelyemre már 3 hazugságon voltam túl.

gif

Vannak vészhelyzetek

Egy fontos megbeszélés előtt 15 perccel felhívott a gyerekkori barátnőm, elkeseredett hangon kérdezte, hogy nem zavar-e. A hangjából éreztem, hogy baj van, így azt mondtam, mesélje el, amit szeretne, holott még készülnöm kellett volna a meetingre. A barátnőmet kirúgták azonnali hatállyal, így expressz lelkisegyélyt nyújtottam, de amikor kezdődött a megbeszélés, megmondtam neki az igazat, hogy mennem kell és este visszahívom – szóval ez végülis csak fél hazugságnak számított, nem igaz?! A munkahelyi értekezlet után újra csörgött a telefonom, egy telemarketinges hívott, azt kérdezte, van-e életbiztosításom, azt hazudtam, hogy igen, hogy lerakhassam a telefont, aztán még pár percig kattogtam ezen, elvégre az életbiztosítás biztosan nem hülyeség... Ez volt a az ötödik lódítás.

gif

Na jó, feladom!

Kimentem ebédelni a kantinba, összetalálkoztam véletlenül az egyik egyetemi ismerősömmel, egyből azt hazudtam, elképesztő jól néz ki, annak ellenére, hogy alig ismertem fel, annyira előnytelenül öregedett 15 év alatt (6. kamu), de a megvilágosodás ezután jött.

A lányból folyt a hazugság: elmesélte, hogy ma van az első próbanapja az egyik irodaházban a környéken, de biztosan nem marad sokáig ott, mert neki a 7 jegyű (!) fizetés már nem ér annyit, hogy belepusztuljon a munkába. Megosztotta velem, hogy a karrierjét még Berlinben kezdte el (ismerősöktől tudom, hogy közel sem a szakmájában helyezkedett el kint és alig tud még minig németül, mert az egyik szállodában ágyneműket vasalt 2 évig, amivel egyébként szerintem semmi probléma, de utána hazaköltözött), elmesélte, hogy többször is eljegyezték, de mindig ő farolt ki a kapcsolatból esküvő előtt. Be nem állt a szája, és hirtelen beugrott, hogy ő volt a legnagyobb kamugép az egyetemen, mindig úgy csalt ki belőlünk jegyzeteket, hogy kitalált valami családi tragédiát, vagy háztartási katasztrófát, ami miatt nem tudott éppen készülni, és mi rendre megkönyörültünk rajta. Nyilván akkor is odaadtam volna a kidolgozot tételeket, ha azt mondja, sorozatot nézett, randizott, aludt és nem volt kedve tanulni, de vannak, akik ragaszkodnak a piti hazugságaikhoz, hogy jobban érezzék magukat - és nem a beteges hazudozókra gondolok!

Egyre kellemetlenebbül éreztem magamat, egy csalónak, aki túl sokszor színezi ki a dolgokat, pedig a csúsztatás valójában az emberi természet része.

Tehát ez a lány 15 év után semmit nem változott, a link életművész egy mondatban többször hazudott, mint én addig egész nap, úgyhogy úgy döntöttem, semmi értelme tovább számolgatni az enyémeket, úgyis csak egyre kellemetlenebbül éreztem magamat, egy csalónak, aki túl sokszor színezi ki a dolgokat, pedig a csúsztatás valójában az emberi természet része. Hazafelé pedig jó idő volt, tényleg tudtam fagyizni, tehát a végeredmény végül eggyel kevesebb lett volna.

Ha szeretnéd tudni, mikor hazudnak neked, akkor most figyelj! Eláruljuk a legárulkodóbb jeleket!

Tovább olvasok
Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Szabályok, amiket Diana hercegné és Meghan Markle is megszegtek

Diana hercegné és Meghan Markle egyaránt híresek arról, hogy időnként megszegik a királyi család szabályait. Most összegyűjtöttünk néhány szabályt, ami ellen mindketten fellázadtak már.

Kép
Vegyélhazait

Lakatos Márk: 12+1 szuper ötlet karácsonyra a #vegyélhazait csoportból

Megnyílt a #vegyélhazait online adventi vására. Válogass hazai alkotók kincseiből, és lepd meg vele szeretteidet karácsonyra!

Kép
Badass

„Tudni kell szeretni magunkat smink és photoshop nélkül is” - Ördög Ivett transzaktivista

Ördög Ivett egész eddigi élete azt bizonyítja, hogy van karrier az előbújás után is, sőt nem is akármilyen. Ízig-vérig nő, pedig csak két éve váltott nemet, és ma magasabb beosztásban, magasabb fizetésért dolgozik, mint azelőtt.

Kép
Sztárok

Botrány: Sia visszatért, de ennek nem mindenki örül

Már a premier előtt botrányt okozott a rendezőként visszatért énekesnő, Sia első filmje

Kép
Shopping

Jótékony művészet: magyar művészek alkotásaival segíti a Levis az Autistic Artot

Remek lehetőség az adományozásra a divat szerelmeseinek!

Kép
Életmód

Minden, amit a divat jövőjéről tudni akartál - azt magától Anna Dello Russotól is megtudhatod!

Fenntartható és környezettudatos divatipar? Már nem lehetetlen! Tudj meg róla többet te is a Budapest Fashion & Tech Summiton!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem