Divattörténelem

Kép
Stílus

Minden idők 13 legbefolyásosabb női tervezője

Nem is gondolnád, hogy az alapvetően férfiak uralta divatvilágban mennyi bátor, tehetséges és kreatív nő határozza meg a stílus és ízlés alakulását. A New York-i Parsons dizájniskola szakértői csokorba gyűjtötték az ikonná vált tervezőnőket.

Kép
Stílus

Divatklasszikusok: Audrey Hepburn kis fekete ruhája

Sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait mutatjuk be nektek szerzőnk, Fülöp Luca segítségével. Audrey Hepburn kis fekete Givenchy ruhájával folytatjuk.

Kép
Stílus

Dizájnersztorik: Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent a 20.század egyik legnagyobb divattervezője volt. Pályája egészen tinédzser korától hihetetlen gyorsasággal ívelt felfelé. A fiatal, karakteres arc, a vastag, szarukeretes szemüveggel pillanatok alatt örökre beírta magát a divattörténelem nagykönyvébe, olyannyira, hogy az elmúlt időszakban két film is készült az életéről. Fülöp Luca portréja.

Kép
Stílus

Chanel táska - A legstílusosabb jolly joker

Sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait mutatjuk be nektek szerzőnk, Fülöp Luca segítségével. Coco Chanel azon kivételes divattervezők egyike, akiknek életük során sikerült nem csak egy, hanem több időtálló és ikonikussá fejlődő darabot is alkotni. A legendás Chanel kosztüm történetét már megismerhettétek a sorozat egy korábbi részében, ezúttal pedig a híres 2.55-ös táska kerül terítékre.

Kép
Stílus

Divatklasszikusok: A Burberry trench coat

Sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait mutatjuk be nektek szerzőnk, Fülöp Luca segítségével. A Burberry híres viharkabátja, a trench coat már több mint 100 éves múlttal rendelkezik, és sikeresen reprezentálja a brit stílust és azt, hogyan lehet sikeresen véghez vinni egy dizájninnovációt.

Kép
Stílus

Divatklasszikusok: A Chanel-kosztüm

Új sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait mutatjuk be nektek szerzőnk, Fülöp Luca segítségével. A Chanel-kosztüm lassan 100 éve hódít az öltözködési szokások állandóan változó világában.

Kép
Stílus

Divatklasszikusok: A Birkin-táska története

Új sorozatunkban a divattörténelem legikonikusabb darabjait mutatjuk be nektek szerzőnk, Fülöp Luca segítségével. A Birkin-táska története több mint 30 éve indult, annak pedig, hogy ez az időtálló kreáció megszülessen egy véletlen találkozás volt az oka, ami természetesen nem újdonság a divat világában.

Előző oldal