Ebben a nagy nyári melegben mindig próbálunk olyan könnyebb fogásokban gondolkodni, amikkel nem mellesleg nemcsak időt spórolhatunk a konyhában, hanem a gyomrunkat se terheljük meg túlzottan. Katalin hercegné egyik kedvenc nyári salátareceptje pedig azt gondoljuk, hogy minden pontnak megfelel!
Katalin hercegné bár nem veti meg a húsos ételek, sőt ha teheti, ő maga készíti el ezeket a finomságok a családja számára, azért az esetek nagy részében próbál figyelni arra, hogy a lehető legegészségesebb falatok kerüljenek a tányérokra. Ez az saláta pedig amellett, hogy szuperkönnyű, még egészséges is. Így ha valami instant nyári ötletre vágysz, ami akár pár perc alatt elkészíthető, akkor már mondjuk is a csodareceptet.
Katalin hercegné salátájának hozzávalói:
A salátához:
- ½ kis görögdinnye, apró darabokra vágva
- 1 avokádó, apró darabokra vágva
- ½ uborka, távolítsd el a magokat és szintúgy vágd apró darabokra
Az öntethez:
- 2 evőkanál tahini
- ½ citrom leve
- 1 teáskanál sima dijoni mustár
- 1 teáskanál juharszirup
- 2 evőkanál forrásban lévő víz
A tálaláshoz:
- Egy maréknyi friss menta
- szezámmag
- tengeri sópehely
Elkészítés:
A salátához az összes a hozzávalót egy nagy tálba öntjük és összekeverjük. Ezután jöhet az öntet! Keverd össze a tahinit, a citromlevet, a dijoni mustárt, a juharszirupot, majd lassan öntsd rá a forró vizet és keverd egészen addig, amíg egy lágy, folyékony állagot nem kapsz. Ezután öntsd a salátára és alaposan keverd össze, végül tálalás előtt mehet rá az apróra vágott menta, a szezámmag és a sópehely.
És természetesen itt egy videó is a recept mellé:
Még több görögdinnye receptre vágysz? Akkor ezt se hagyd ki!
5 szuper nyári recept, amit a görögdinnyével elkövethetsz