Répatorta cupcake
- Hozzávalók: 2 tojás, 100 g olaj, 175 g cukor, 300 g reszelt sárgarépa, 90 g aprított dió, 175 g liszt, fél csomag sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbóna, 1 kávéskanál fahéj, fél kávéskanál őrölt gyömbér, csipet só
A nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön összekeverjük, majd mindent együtt lazán átkeverünk. Muffinformát papírkapszlival kibélelünk, a papírokat 2/3-ig töltjük a tésztával, és a süteményeket 160 fokon tűpróbáig sütjük (akkor jó, ha megszúrjuk tűvel, és már nem ragad rá a massza). Hagyjuk kihűlni, ezután kenjük csak rá a krémet.
- Krém: 400 g mascarpone, 1 (lehetőleg bio) narancs leve és reszelt héja, 50 g porcukor
A porcukrot feloldjuk a narancslében. A mascarponét kézi mixerrel közepes fokozaton kihabosítjuk a narancsos porcukorral és a narancs héjával. (Vigyázz: ha túl erős fokozattal habosítod, a mascarpone összecsomósodhat!)
A kihűlt cupcake-et a habzsákba töltött krémmel díszítjük, marcipánrépával vagy virággal díszítjük.