Így változott II. Erzsébet királynő stílusa az elmúlt 70 év alatt

Így változott II. Erzsébet királynő stílusa az elmúlt 70 év alatt
Forrás: Getty Images
Facebook
Twitter
Pinterest

A múlt és jelen század legbefolyásosabb női alakja nem csak uralkodóként alkotott maradandót, öltözködése is mesés utat járt be az elmúlt évtizedekben.

1953. június 2-án került a korona II. Erzsébet királynő fejére. Ekkor mindössze 27 éves volt, és talán még ő sem gondolta, hogy ilyen hosszú ideig ül majd a trónon. Ez volt az első olyan koronázás a történelem során, amelyet a televízió közvetített, az adásból csak a felszentelés és az úrvacsora maradt ki. Uralkosával II. Erzsébet királynő rekordot döntött, 2015-ben hivatalosan is átvette Viktória királynőtől (1819-1901) a brit monarchia leghosszabban uralkodó arisztokratájának titulusát. Ezalatt a 70 év alatt persze II. Erzsébet királynőnek nem volt olyan egyszerű dolga, mint Dorothy-nak végigmenni Sárgaköves Úton, döntéseit számos alkalommal bírálta a közvélemény, valami viszont végig egyértelmű volt számára - a stílusa.

Bár nem lett belőle stílusikon, ezt a címet elorozta tőle Diana, majd Katalin, de megjelenése mindig hibátlan, jól felismerhető, és karakteres volt. Sőt! Mondhatjuk, hogy elég merész is, nem véletlenül lett pár éve a mémgyárak kedvence szülinapi szettjével.

II. Erzsébet királynő rajongott az élénk színekért, utolsó éveiben már szinte csak ilyen kosztümökben járt, ám 70 évvel ezelőtt valami egészen mással hívta fel magára a figyelmet. Az újdonsült királynő ugyanis nagyon csinos nő volt, bár erre már kevesen emlékeznek. Mi viszont most galériába gyűjtöttük átváltozását, nézd meg te is, hogyan formálódott stílusa az évek alatt.

Következzen hát II. Erzsébet királynő stílusevolúciója!

Galéria / 44 kép

Így változott II. Erzsébet királynő stílusa az évek alatt

Megnézem a galériát

És ezt láttad már?

Galéria / 8 kép

8 dolog, ami nekünk természetes, de II. Erzsébet királynő sosem tapasztalta meg

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!