Három napot jósoltak a Harry Potter színészének a rák diagnózisa után

Három napot jósoltak a Harry Potter színészének a rák diagnózisa után

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Éppen aznap kapta a lesújtó híreket a színész, amikor a cannes-i filmfesztiválra készült.

Timothy Spallnak mindössze három napot jósoltak adtak az orvosok, miután 27 évvel ezelőtt leukémiát diagnosztizáltak nála.

A 66 éves színész éppen a Cannes-i fesztiválra készült 1996-ban a Secrets & Lies (Titkok és hazugságok) című filmjének premierjére, amikor megkapta a lesújtó diagnózist. Akkor 39 éves volt, és kénytelen volt kihagyni a fesztivált, hogy azonnal kezelésre menjen.

Leukémiát diagnosztizáltak nálam azon a napon, amikor Cannes-ba kellett volna mennem. Néztem, ahogy a többiek vonulnak a vörös szőnyegen én pedig az első kemoterápiás kezelésemet kaptam

- mesélte a színész.

Timothy bevallotta, hogy a tudat, hogy meghalhat, a nagyon mély gondolatokat ébresztett benne, de hamar ráunt erre a szemléletre:

Amikor olyan állapotban vagy, amikor nem tudod, hogy élni fogsz-e, vagy meghalsz, akkor hirtelen nagyon mélység gondolataid lesznek. Emlékszem, hogy két kezelés között kimentem a parkba, és egy fát néztem, és életemben először gondoltam igazán arra, hogy ez milyen csodálatos dolog. És körülbelül 10 percig csak arra gondoltam, hogy ez egy nagyon szép fa. Aztán ezt még néhányszor megtettem, majd egy idő után már azt gondoltam, hogy ez a mélység dolog egy kicsit túl van értékelve.

A színész elmondta, hogy onnan tudta, hogy kezd jobban lenni, hogy elkezdett "kicsinyes" lenni a családjával és a barátaival. "Szóval amikor jobban lettem, és elkezdtem kicsinyes lenni, és kiabálni az emberekkel a dugóban, akkor tudtam, hogy jobban vagyok" - mondta.

"Mert amikor haldokolsz, hajlamos vagy mélyenszántó lenni. Szóval soha ne félj attól, hogy pitiáner bolond vagy. Ez azt jelenti, hogy nem haldokolsz."

Timothy-nál akut myeloid leukémiát diagnosztizáltak.

Az NHS szerint a leukémia a fehérvérsejtek rákja. Az akut leukémia azt jelenti, hogy gyorsan és agresszíven fejlődik, és általában azonnali kezelést igényel. A betegség tünetei közé tartozik a sápadt kinézet, a gyengeségérzet, a szokatlan és gyakori véraláfutások, melyek általában néhány hét alatt alakulnak ki, és idővel egyre rosszabbá válnak.

Timothy elmondta, hogy először akkor vette észre a betegség tüneteit, amikor azon vette észre magát, hogy folyamatosan egyre fáradtabb, és testén mindenütt zúzódások jelentek meg. Amikor az orvos megvizsgálta, megdöbbenve fedezte fel, hogy lila és vörös foltok vannak a szája belsejében.

A Harry Poter-filmek színészei közül sajnos már sokan nincsenek köztünk:

Galéria / 8 kép

Van, akit meggyilkoltak: 8 színész a Harry Potter-filmekből, akik már nincsenek közöttünk

Megnézem a galériát

Ezeket a megdöbbentő részleteket talán te sem tudtad a Harry Potter karakterek haláláról:

Galéria / 4 kép

4 meghökkentő részlet, amit eddig nem tudtál a Harry Potter karakterek haláláról

Megnézem a galériát

A JOY magazin írása.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?

Kép
Életmód

Nosztalgiázzunk: ilyen volt a légi utazás a repülés aranykorában! - Nagyobb ülések, cigifüst és még sok minden más

Ez volt ám az igazi luxus! A repülés aranykorában szinte teljesen más élmény volt az utazás. Most pedig egy kis nosztalgiázásra invitálunk!

Kép
Életmód

Titkos üzenetet rejtettek el a Bridgerton sorozat ruháiban: Ezt jelentik az egyes családok ruhái és azok színkombinációi!

Mint minden régebbi korszakot felölelő filmben, így a Bridgertonban is nagy hangsúlyt fektettek a rendezők és jelmeztervezők a szereplők ruháira és azok szimbolikus jelentésére. Lássuk, milyen hatást akartak elérni vele!