Ez a süti egyszerűen elkészíthető, illatos, romantikus és persze nagyon finom – ha pedig teljes menüsort kerestek, az InStyle aktuális lapszámában még három szuper receptet találtok Danitól!
Almarózsa
Hozzávalók: 2-3 alma, 1 csomag leveles tészta, 5 dkg vaj, 2-3 ek cukor, 2 tk fahéj, 1 tk citromlé
Az almát félbevágjuk, eltávolítjuk a magházát, majd hajszálvékony szeletekre vágjuk. Lábosba tesszük, vízzel felöntjük, hozzáadjuk a citromlevet, és néhány percig melegítjük – csak annyira, hogy az almaszeletek megpuhuljanak. A vajat megmelegítjük, a tésztát kinyújtjuk és hat hosszú csíkra szeleteljük, majd ezeket is kettévágjuk (12 egyforma, kb. 3-5 cm magas, 10-15 cm hosszú csíkot kell kapnunk). A csíkokat megkenjük a vajjal, majd meghintjük a cukorral elkevert fahéjjal. Az almaszeleteket vékonyan egymás mellé helyezzük a tésztacsíkokon úgy, hogy csak a tészta felső felét takarják, sőt, túl is lógjanak azon (az almaszeletek ívelt, héjas fele lógjon le a tésztáról). Ha egy csík elkészült, akkor a lent üresen maradt tésztát felhajtjuk, ezzel rögzítjük a szeleteket. Ugyanezt elvégezzük a többi tésztacsíkkal is. Végül a tésztacsíkokat, mint egy csigát, keresztben feltekerjük, és kivajazott muffinsütőbe tesszük (az almaszeletek fent lógjanak ki belőle). 220 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A tél legmenőbb desszertje, ami elsőre nehéznek tűnhet, pedig szuperkönnyű és pillanatok alatt elkészül!