Gasztro: Kávés granita

2013. július 8.
Szerző: admin

Egy gourmet hűsítővel biztos sikert arathatsz a legkifinomultabb társaságban is. Íme a következő jeges kávékülönlegességünk. Visnyei Kata ajánlja.


Tudtad, hogy a 'granita' szó jelentése: 'szemcsés'? A granita ugyanis egy szemcsés textúrájú, enyhén édesített, félig fagyasztott szorbetféle, amely egyszerű gyümölcsszirupból vagy kávéból készül.

Kávés granita



Hozzávalók:

  • 15 kapszula Nespresso Ciocattio Gran Cru (ebből kb. 600 ml kávé lesz)
  • 60 g fehércukor


Elkészítés:

  • Készítsd el a kávét, majd folyamatos kevergetés mellett oszlasd el benne a cukrot.
  • Hagyd kihűlni, aztán tedd egy olyan edénybe, ami bírja a mélyhűtőt.
  • Három órán át fagyaszd, majd villával törd fel a jeget, hogy tetszetős kristályok képződhessenek.
  • Tedd vissza a fagyasztóba a kávét, és a következő egy órában 15 percenként ismételd meg a villás akciót.
  • A hűtés végeredményeként a cukros kávé egészében kristályos tört jéggé válik.
  • Ezután 20 perc a hűtőben, és a kristályok épp annyira lágyulnak meg, amennyire szükséged lesz ahhoz, hogy egy utolsó keverés után kitálald a granitát lehűtött, kisebb, akár vizes poharakba.