Hozzávalók (4 személyre): 15 g kakaós keksz, 1 zacskó instant csokoládépuding, 3 dl hideg tej, 10 g mascarpone, pár szál menta, pár szem dunakavics, ízlés szerint rum, vaníliakivonat és/vagy kávé
Elkészítése: Az utasításnak megfelelően készítsd el a pudingot. Ha szeretnéd főzhetsz házi pudingot is, én a gyorsaság kedvéért most instantot készítettem.
A kekszeket tedd egy zacskóba, majd egy nyújtófa vagy klopfoló segítségével törd össze jó apróra.
Add hozzá a mascarponét és a kekszmorzsa felét a pudinghoz, majd keverd addig, míg viszonylag homogén színű nem lesz. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés rumot, vaníliakivonatot vagy akár kávét is.
Rétegezd kis pohárkákba a pudingot és a kekszmorzsát, majd szórd meg a tetejét a maradék morzsával, szúrj bele egy mentaágacskát, és tegyél rá néhány dunakavicsot.