Galéria
Forrás:

Hozzávalók (4 személyre): 15 g kakaós keksz, 1 zacskó instant csokoládépuding, 3 dl  hideg tej, 10 g mascarpone, pár szál menta, pár szem dunakavics, ízlés szerint rum, vaníliakivonat és/vagy kávé

 


Forrás:

Elkészítése: Az utasításnak megfelelően készítsd el a pudingot. Ha szeretnéd főzhetsz házi pudingot is, én a gyorsaság kedvéért most instantot készítettem.

 


Forrás:

A kekszeket tedd egy zacskóba, majd egy nyújtófa vagy klopfoló segítségével törd össze jó apróra.


Forrás:

Add hozzá a mascarponét és a kekszmorzsa felét a pudinghoz, majd keverd addig, míg viszonylag homogén színű nem lesz. Ízlés szerint adhatsz hozzá egy kevés rumot, vaníliakivonatot vagy akár kávét is.


Forrás:

Rétegezd kis pohárkákba a pudingot és a kekszmorzsát, majd szórd meg a tetejét a maradék morzsával, szúrj bele egy mentaágacskát, és tegyél rá néhány dunakavicsot.

 


Csokis-desszert lépésről lépésre

Ma 4 éve, hogy 87 éves korában elhunyt a Nobel-díjas kolumbiai író, Gabriel García Márquez, akinek többek között olyan remekműveket köszönhetünk, mint a Szerelem a kolera idején, A szerelemről és más démonokról, vagy a Száz év magány. Mivel ez egy igen jeles dátum, és amúgy is egész nap egyedül voltam itthon, egy finom desszert pedig mindig jól jön, elkészítettem egy igazi irodalmi ínyencséget: az általam csak „száz év magány”-ra keresztelt mennyei csokis-pohárdesszertet.