Hozzávalók:
- 2 szelet pirítós kenyér
- 1 db banán
- mogyoróvaj
- szezámmag
Így készül:
1. Pirítsd meg a kenyereket, várj pár percet, majd kend meg mogyoróvajjal.
2. Mehetnek rá a banánszeletek és a szezámmag. Utóbbit akár chia maggal is helyettesítheted.
3. „Köretként” pedig epret is ehetsz mellé.
Hozzávalók:
- 1 db friss vagy fagyasztott banán
- 100 g bogyós gyümölcs
- 2 dl görög joghurt
- 1 db tej (növényi ital is lehet
Így készül:
1. Mindössze annyi a dolgod, hogy mindent beletegyél a turmixgépbe és alaposan elkeverd.
2. Amit nem fogyasztasz el azonnal, tedd a hűtőbe.
Hozzávalók:
- 150 g görög joghurt
- pár szem áfonya, ribizli és eper (de a gyümölcsöt kedvedre variálhatod)
Így készül:
1. Vágd fel a nagyobb eper darabokat, és készítsd elő a gyümölcsöt.
2. Egy pohárba rétegezd a joghurtot és a gyümölcsöket egymásra.
Hozzávalók:
- 1 bögre főzött quinoa
- 1,5 bögre eper
- 1 bögre áfonya
- 1 db mangó
- 1 ek méz
- 2 ek citromlé
- 1 ek bazsalikom
Így készül:
1. Készítsd elő a gyümölcsöket: kockázd fel a mangót és szeleteld fel az epret.
2. A kész quinoával keverd össze a gyümölcsöket.
3. A citromléből és a mézből készíts öntetet, és díszítsd a salátát bazsalikomlevelekkel.
Hozzávalók:
- 2 db alma felszeletelve
- ¼ bögre mogyoróvaj
- ¼ bögre granola
- ¼ ek őrölt fahéj
- csokicsipsz (opcionális)
Így készül:
1. Kend meg az almaszeleteket mogyoróvajjal, szórd meg granolával és fahéjjal.
2. Olvaszd fel a csokit a mikróban és csurgass belőle egy keveset a falatkákra.
Hozzávalók:
- ½ bögre friss spenót
- 1 tojás
- 1/3 bögre tej
- 1/3 bögre cheddar sajt
- 1 szelet sült bacon (opcionális)
- só és bors
Így készül:
1. Tedd a spenótot egy bögrébe és locsold meg 2 evőkanál vízzel. Dobd be a mikróba 1 percre, majd itasd fel róla a vizet.
2. Üsd a tojást egy bögrébe, tedd bele a spenótot, a sajtot, a bacont és öntsd fel tejjel. Sózd és borsozd meg, majd keverd össze alaposan.
3. Melegítsd a mikróban 3 percig, vagy amíg meg nem sül a tojás.